| EmaS a întrebat:

De ce există atât de multe denominaţii creştine?

Răspuns Câştigător
| Esperança a răspuns:

Ema, dai o funda lui raymusic ca uite ce raspuns adevarat ne da: "parerea mea, credinta conteaza nu religia, secta de care aparti"
ca tot se plange ca lui nu ii da funda nici un crestinhappy

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru Esperança):

Nu am nevoie de fundite daca ar deveni cel putin interesata de stiinta m-as bucura

30 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| mgtow a răspuns:

Deoarece asa s-a obisnuit fiecare tara cu religia proprie.

| EmaS explică (pentru mgtow):

Originea denominaţiilor în credinţa creştină poate fi găsită în Reforma Protestantă, mişcarea de "reformare" a Bisericii Romano-Catolice din secolul XVI, din care au apărut patru mari aripi sau tradiţii ale Protestantismului: Luterani, Reformaţi, Anabaptişti şi Anglicani. Din acestea patru, de-a lungul secolelor au ieşit ale denominaţii.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| soimos a răspuns:

Pentru ca una din lucrarile Diavolului se numeste Dezbinarea!

| EmaS explică (pentru soimos):

Astăzi denominaţiile sunt multe şi variate. Denominaţiile originale "principale" menţionate mai sus au dat naştere unor ramuri numeroase precum Adunările lui Dumnezeu (Assemblies of God), Alianţa Creştină şi Misionară, Nazarenii, Biserica Evanghelică Liberă (Evangelical Free), bisericile biblice independente (independent Bible churches) şi altele. Unele denominaţii subliniază diferenţe doctrinale uşoare, însă de cele mai multe ori ele pur şi simplu oferă stiluri de închinare diferite, potrivit gusturilor şi preferinţelor diferite ale creştinilor. Însă, trebuie reţinut următorul lucru: ca şi credincioşi, trebuie să fim uniţi în privinţa adevărurilor esenţiale ale credinţei, iar dincolo de aceasta rămâne la latitudinea creştinilor cum să se închine în cadrul bisericii. Această latitudine este cea care produce atât de multe diferenţe între creştini. Biserica Prezbiteriană din Uganda va avea un stil de închinare mult diferit de cel al Bisericii Prezbiteriene din Colorado, însă poziţia lor doctrinală în cea mai mare parte va fi aceeaşi. Diversitatea este un lucru bun, însă dezbinarea – nu. Dacă două biserici au diferenţe doctrinare, pot fi chemate la dezbateri şi dialog asupra Cuvântului lui Dumnezeu. Acest tip de "ascuţirea fierului cu fier" (Proverbe 27:17) este benefic pentru toţi. Dacă ele se deosebesc după stil sau formă, totuşi e mai bine să rămână separate. Cu toate acestea, separarea nu exclude responsabilitatea pe care o au creştinii de a se iubi unii pe alţii (1 Ioan 4:11-12) şi în final să fie una în Hristos (Ioan 17:21-22).

| costis a răspuns:

Pentru ca fiecare detine un adevar mai adevarat ca al altor denominatii. De ce te duci tocmai in Uganda si Colorado, suntem si noi destul de tari la capitol.

| doctorandus a răspuns:

Pentru ca din Biblie se poate intelege orice (asta se numeste in logica principiul exploziei).

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

Pentru ca popii sunt niste m**sti lacomi. De marea schizma ai auzit?

| Ager a răspuns:

Conform unor estimări recente, există 10 religii principale şi aproximativ 10. 000 de secte. Dintre acestea, în jur de 6. 000 sunt în Africa, 1. 200 în Statele Unite şi sute în alte ţări.
Apariţia unor noi grupări religioase a fost favorizată de numeroşi factori. După opinia unora, religiile nu sunt decât faţete diferite ale adevărului religios. Dar, dacă se examinează doctrinele şi practicile lor în lumina Bibliei, se constată că această diversitate există mai degrabă pentru că unele persoane au urmat oameni în loc să asculte de Dumnezeu. Este demn de remarcat că o mare parte dintre doctrinele comune tuturor acestor religii, dar care sunt în contradicţie cu Biblia, îşi au originea în Babilonul antic.
Cine este răspunzător de această confuzie religioasă? Biblia îl identifică pe Satan Diavolul drept „dumnezeul acestui sistem" (2 Cor. 4:4). Ea ne avertizează că „lucrurile pe care le jertfesc naţiunile le jertfesc demonilor, şi nu lui Dumnezeu" (1 Cor. 10:20). Cât este deci de important să ne asigurăm că ne închinăm Dumnezeului adevărat, Creatorul cerului şi al pământului, şi că închinarea noastră îi este plăcută!

| ateuNEGATIV a răspuns:

Fiecare religie ce vrea adevarata

dupa ce luther sia facut secta a urmat o explozie a sectelor mai ales din usa vechile religii spun ca sectele sunt false eu consider toate ca fiind false
parerea mea, credinta conteaza nu religia, secta de care aparti


http://www.gotquestions.org/romana/Denominatiile-crestine.html
http://www.printuricrestine.ro/......stine.html

| mat31new a răspuns:

Fiecare are o idee despre Dumnezeu si cum trebuie sa fie religia.