| IanisCiprian2882929 a întrebat:

Bună seara, sunt un băiat de 16 ani, și doresc sa va adresez o întrebare. Deci, pentru inceput, eu am fost pentru o perioadă îndelungată gras, ajungând la un moment dat sa cântăresc 99kg.
De vara trecută în schimb, am decis că este timpul pentru o schimbare, iar de la 95kg (iulie 2023) am ajuns la 67kg (aprilie 2024). Problema este că m-am axat prea mult pe banda de alergat, pe antrenarea acelorași mușchi, iar la momentul actual am devenit destul de slab, relativ musculos, picioarele și-au căpătat o definiție considerabilă.
Scopul meu actualmente este de a depune masă musculară, tin sa precizez că nu sunt expert și nici nu voi fi, deci va rog nu mă judecați, iar de când mi-am plănuit acest lucru am întâlnit acest concept numit in engleza "lean bulk", practic, urmezi o dietă bogată în proteine, și un antrenament cu greutăți (în mare parte). Problema este că nu cunosc exact toate informațiile necesare, sunt atâtea păreri și detalii împrăștiate, încât nu reușesc să concluzionez ce este cel mai benefic, deci va rog, dacă sunteți experimentați, dati-mi un sfat, doresc sa cunosc ce suplimente ar trebui sa consum, creatină, batoane proteice etc. Iar pe final, vreau să menționez faptul că am considerat și utilizarea trenbolinei acetate, ce părere aveți? Cunoașteți niste alternative la fel de utile și care să îți ofere rezultate optime?

2 răspunsuri:
| CLaludiu1234 a răspuns:

Rassia? Dacă ești în deficit kaloric te mentii?, eu știam ca slăbești dacă ești în deficit kaloric

| Rassia a răspuns:

Surplus caloric = cresti
Deficit caloric = te menti
Cauta sa cresti de la antrenament la antrenament sa fortezi.
Cat despre suplimente, nu ai nevoie de prea multe; o proteina din zer, creatina, omega 3, d3, berberina la mesele cu carbo mai mult si multivitamine