| Razvan_6801 a întrebat:

In fotbal, regula golului in deplasare(tur-retur) se mai aplica si dupa cele 90 min (evident daca scorul tur -retur este egal si nr goluri inscrise in deplasare este egal)Eu stiu regula golului in deplasare vreau doar sa stiu daca se aplica si la cele 2 reprize de cate 15 min. De ex. Ajax-Steaua 2-0 si Steaua-Ajax 2-0 -iar in prelungiri scorul ramane 2-0 si se trece la penaltyuri. Intrebarea mea este daca ajax ar fi marcat in prelungiri scorul ar fi devenit 2-1. Steaua ar fi nevoita sa inscie inca 2 goluri pentru a se califica(dupa regula golului in deplasare) sau ar fi trebuit sa dea un singur gol pentru a egala in prelungiri(in cazul in care nu se aplica regula)? Se aplica regula asta si in cele 2 reprize de cate 15 min?

Răspuns Câştigător
| Abcd1234ef56 a răspuns:

Uite cum sta treaba: Daca la sfarsitul celor doua meciuri (tur-retur) scorul este egal (ca sa se inteleaga, scorul la sfarsitul meciului retur trebuie sa fie identic cu cel din tur- in cazul nostru Ajax-Steaua 2-0 in tur si Steaua-Ajax 2-0) se acorda doua reprize de prelungiri a cate 15 min, iar daca nici asa nu se rupe echilibrul pe tabela de marcaj se trece la "loteria penalty-urilor". Daca izbuteste oricare dintre formatii sa marcheze, nu o sa mai fie nevoie de lovituri de departajare.
Golul in deplasare: Fotbalul se joaca pe goluri (chiar daca la pariuri se joaca pe cornere s.a) iar cel mai important este sa marchezi in poarta adversa (cum o fi, numai arbitru sa-ti valideze golul) iar un gol in deplasare cantareste foarte mult in disputa tur-retur. Ca sa "anuleze" un gol in deplasare echipa gazda este obligata sa marcheze in poarta adversa de doua ori. (Ex. Ajax-Steaua 0-0 in tur, iar in retur Ajax-ul deschide scorul. La acest scor Steaua are nevoie sa inscrie de doua ori in poarta olandezilor. In momentul in care se rupe echilibrul pe tabela de marcaj, dupa un 0-0 in tur, nu vor mai fi penalty-uri). Numai bine

5 răspunsuri:
| Ibrahimovic a răspuns:

Da, se aplica desi nu este foarte corect.

| Mikhtarian a răspuns:

Ca sa castige, trebuia sa mai dea 2, ca sa se ajunga la penalty, doar 1.

| johnyxus a răspuns:

Se aplica, desi nu ar trebui dar asta e.

| cristi9c a răspuns:

Da, se aplica. chiar daca parerea mea personala este ca e o tampenie.

| MateiuSergiu a răspuns:

Steaua trebuia sa mai dea doua goluri daca lua gol