| Λndrei a întrebat:

Salutare experti TPU! De vreo cateva luni am inceput si eu tantos sa merg la sala.Problema apare si ea cand ma gandesc la faptul ca trebuie sa merg si sa invat pentru scoala, asadar nu prea pot sa frecventez sala.Momentan,invidios poate pe niste prieteni m-am hotarat sa incep si eu sa fac piept.Mai demult faceam flotari in fiecare zi, cate 50 pe zi, acum sa va spun programul meu:miercurea flotari 5 serii:seria 1-40, seria 2, 3, 4, 5-20 sau 30 flotari apoi vinerea la sala:ridicari de haltera de pe banca, ridicari de gantereflotari la paralele, ridicari de haltera in plan inclinat si la aparat.Nu stiu daca e bine ce fac, spre rusinea mea, dar stiu ca vad rezultate.
Avand in vedere aceste lucruri v-as ruga sa-mi spuneti un program mai bun zic eu care sa nu ma dezamageasca.Asta ar fi problema cu pieptul, apoi apare o a doua, cum dau burta joc? Recunosc ca am "muncit" ceva la ea ca sa ajunga asa dar... vreau sa o dau jos. M-am gandit ca daca o sa alerg zic eu pe la primavara, cand se mai incalzeste vremea si am mai putin de invatat, vreo 3km pe zi.
Multumesc anticipat!
Cu respect,
Andrei

Răspuns Câştigător
| hummer24 a răspuns:

Programul tau e bun, de crescut oricum o sa cresti indiferent de antrenament.
Dar daca zici ca numai vinerea faci piept la sala, si miercurea acasa atunci, eu zic ca miercurea sa faci flotari, 8 serii a 20 pana la 25 repetari.
Daca nu poti sa faci 8 serii atunci poti sa le reduci la 6, sau daca nu poti sa faci 25 repetari, atunci poti sa le reduci.
Eu, daca as fi in locul tau miercurea as face 4 serii de flotari a 25 rep si cu niste gantere acasa as mai face inca 4 serii de floturari cu ganterele pentru piept, a 12 repetari.
Daca ti se pare prea mult 25 flotari atunci poti sa faci 12 flotari cu un rucsac umplut cu ceva greu in spate.
La sala trebuie sa te antrenezi clasic, adica ridicari de haltera la plan inclinat si declinat 8 serii a 12 repetari cu greutate mai mare, sau 8 serii a 20 repetari cu greutate medie sau mica, pentru rezistenta, si definire.
Tot asa, daca nu poti sa faci 8 serii reduce la 6 sau cat poti tu.
Poti de asemenea sa faci fluturari cu ganterele, pe banca la plan inclinat sau declinat. Ulima data poti sa faci si flotari la parale.
DE exemplu la sala incearca sa faci 4 serii de ridicari de haltera la banca si 4 serii de fluturari de gantera tot la banca. si ultima data daca mai poti, mai fa o serie de flotari la paralele

| Λndrei explică (pentru hummer24):

Multumesc Mult! Respect!

| hummer24 a răspuns (pentru Λndrei):

Cp

4 răspunsuri:
| klau95 a răspuns:


Tine cont si de mancare ca e important uite un site cu mancaruri de orce fel : http://calorii.oneden.com/
Hummer daca ti-ar raspunde ar fi bine se pricepe f.bine si poate sa-ti dea un program de sala.
Ce ati recomand e sa il intrebi pe d.antrenor mai multe.
dai un mesaj pe privat lui hummer o sa te convinga;)

| Λndrei explică:

Nu pot sa-i trimit un mesaj privat.Ai putea tu sa-l contactezi? Oricum astept pareri de la mai multe persoane!