| Smile_3473 a întrebat:

Spuneti-mi si mie niste retete de dulciuri de post. Funda pentru cea mai buna.

Răspuns Câştigător
| mary_4765 a răspuns:

Timp de preparare:
15 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
30 linguri apa calda,
30 linguri faina,
15 linguri zahar,
15 linguri ulei,
un praf de copt,
jumatate lingurita amoniac stins cu otet,
2 linguri cacao,
2-3 linguri gem sau dulceata,
nuci cit mai multe.

Mod de preparare: Se amesteca toate si se coace prajitura intr-o tava bine unsa cu ulei sau margarina.

-----



Ingrediente:

* ulei, zahar apa si faina in proportii egale
* doua lingurite de praf de copt
* vanilie
* trei linguri de cacao
* o cana cu nuca tocata

Modul de preparare:

Amestecati bine trei ingrediente cu mixerul, adaugati faina amestecata cu praf de copt si vanilie iar la final adaugati nuca. Turnati jumatate din compozitie in tava unsa si tapetata cu faina iar deasupra turnati cealalta jumatate, in care trebuie amestecate si cele trei linguri de cacao.


-----



Ingrediente:

* mere 600 gr.
* faina 200 gr.
* zahar 100 gr.
* margarina 100 gr.
* zahar vanilat - un pliculet
* scortisoara

Modul de preparare:

Curatati merele, taiati-le cubulete si puneti-le intr-o tava unsa cu margarina. Frecati margarina cu 100 de grame de zahar pana devine cremoasa, adaugati faina si scortisoara. Daca vi se pare ca aluatul e prea uscat adaugati putin lapte de soia. Cand e gata, aluatul se pune peste mere iar tava se baga in cuptorul incins la 200°C pentru aprox. jumatate de ora.

-----

Ingrediente:

3 cani faina,
6 linguri mari cacao,
2 lingurite bicarbonat,
2 cani zahar,
2 vanilii,
2 cani apa,
10 linguri ulei (nu de masline),
2 linguri otet, coaja de la o portocala.
Preparare:

Intr-un bol amestecam (ca la maioneza) coaja de portocala cu uleiul, si apoi adaugam otetul, vanilia, apa si zaharul. Amestecam bine sa se dizolve zaharul. Intr-un bol amestecam faina, cacaoa si bicarbonatul, le punem intr-o sita si le cernem direct in celalalt bol. Asa va creste mai bine prajitura. amestecam (nu prea mult), ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia si dam tava la cuptor (preancalzit) la 170 grade pentru 35-40 minute. Se orneaza cu zahar pudra, cacao sau cu fructe.

Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa

.------

Ingrediente

* mere 500g
* făină 300g
* zahăr 250g
* margarină 200g
* scorţişoară 1linguriţă
* sare 1vârf de cuţit
* zeamă de lămâie 2linguri

Mod de preparare
Curăţaţi merele de coajă, daţi-le pe răzătoarea mică şi amestecaţi-le bine cu zahărul, margarina, făina, scorţişoara, zeama de lămâie şi sarea. Omogenizaţi bine compoziţia, apoi turnaţi-o într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Coaceţi prăjitura în cuptor, la foc potrivit, pentru circa 40 de minute. Tăiaţi-o când s-a mai răcit şi presăraţi-o cu zahăr pudră.

-----

pofta bunawinking thumbs up

1 răspuns:
| icegirl96 a răspuns:

Strudel cu pere si crema
Ingrediente:

1 pachet aluat de foietaj (450gr),
4-5 pere,
5+3 linguri zahar,
50gr margarina,
1 plic zahar vanilinat,
1 plic praf de budinca de vanilie
Preparare:

1. Foile se lasa la dezghetat si cand sunt inca foarte reci se aseaza pe masa si se taie fiecare foaie in doua. Iar doua dintre ele se taie sub forma de gratar.
2. Se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic din praf de budinca, apa, zahar vanilinat si 3 linguri de zahar. Se raceste.
3. Se curata perele si se taie cuburi.
4. Intr-un vas se caramelizeaza margarina cu restul de zahar ramas (5 linguri). Cand caramelul are inca o culoare deschisa se adauga perele si se lasa pe foc pana se resoarbe tot siropul si caramelul se formeaza din nou. Amestecati intre timp. Lasati sa se raceasca.
5. Montati astfel : asezati in tava hartie de copt si cele doua foi necrestate. Repartizati budinca pe cele doua foi. Iar perele asezati-le deasupra. Inchideti cu foile gratar. Presati marginile ca sa nu iasa umplutura.
6. Dati la cuptor (preincalzit) pana se rumeneste frumos. Chiar de la inceput asezati sub tava o tigaita cu apa sa fie umed tot timpul in cuptor (creste foaia mai frumos).
Pofta buna!
Mentiuni:

Varianta care m-a inspirat avea budinca preparata cu lapte iar fructele erau capsuni proaspete asezate peste budinca.

Timp Preparare: 1 h
Complexitate: redusa

Poti gasi mai multe aici http://www.reteteculinare.ro/......rema-1602/ sau http://retete.eva.ro/desert/dulciuri-de-post-articol-27911.html sau http://www.bunatati.ro/Dulciuri-de-post/ sau http://www.reteteinimagini.com/......-Post.html sau http://crez.org/retete/retete_post.asp sau http://www.petitchef.ro/tags/retete/dulciuri-post
Sper ca te-am ajutat!;);))