Salut Bubu!
La inaltimea pe care tu o ai este foarte bine, ar trebui sa te invarti undeva la 51 de kg.
Si eu am avut probleme cu slabitul si am reusit chiar si 2 kg intr-o saptamana cel mai mult. Uite aici ce am facut eu:
-Dimineata mancam doar asa daca imi era foame, nu ca trebuie sa mananc ceva. Cand veneam de la scoala mancam ce pregatea mama[ depinde, ciorbele nu le prea mancam, dar si atunci cand o faceam cu cat mai putina paine, in rest felu doi, acolo ceva, idiferent ce era, ma refer ca nu trebuie sa te iei dupa retete sau alte prostii. Mancare obisnuita pe scurt].
Faceam dimineata cate jumatate de ora la bicicleta, dar daca nu si abdomenele sunt perfecte.
Poti incepe cu niste exercitii regulate, adica in dimineata sau seara asta sau chiar si in timpul zilei cand nu ai ce face, facem 40 de abdomene. Bun, maine 50, pana cand ajungi la un numar mai marisor intr-o tura[ eu am facut pana la 180]. Poti apoi sa o iei in semns invers sau iti faci tu un program, nu stiu, jongleaza cu ele.
Cum gasesti in toate curele de slabire, nu manca dupa ora 6, fie. mai merge si 7, dar ai grija sa nu depaseasca de 7 deloc aproape.
Citisem undeva pe net ca si prin consumarea de linchide poti sa slabesti, daca bei circa 750 ml de apa dimineata pe stomacul gol.
Eu beam dimineata trei cani de 250 ml de ceai de soc. Ceaiul de soc preparat prin infuzie [infizia asta ii ca un ceai obisnuit doar ca dupa ceeste fiert ii pui un capac si il lasi vreo 10 minute]. Cu ceaiul de soc poti slabi, am citit multe chestii despre el si este printre primele ceaiuri care sunt sanatoase si pot fi folosite si la slabit. Poti sa le bei la un interval de o ora, doua, sau cat timp vrei tu. Ai grija sa nu depasesca de ora 5, nu o sa mai aibe cam acelasi efect.
Au le beam una dupa alta ca uitam de ele daca tu, si ahh fara zahar, de preferabil sa bagi zeama de lamaie sau helas, sau chiar atunci cand faci ceaiul sa bagi jumatate de lamaie. Va avea poate un gust mai acru, dar depinde si de ce suporta papilele tale gustative.[ Va fi mai acru daca lasi acolo lamaia foarte mult timp].
Dulciuri, hmm linistita poti sa mananci dar asa, foarte putin, ar fi de preferabil sa te abti de la ele, dar daca esti pofticioasa mai merge asa din cand in cand.
Probabil o sa ti se para la inceput cand devii deja mai epuizata din cauza 'regimului' sau plictisita ca faci acelasi lucru si nu vezi nimic. Eu stateam cu gandul mereu stresata ca trebuie sa slabesc si nu am reusit mare lucru. Pana m-am suparat si am zis ca nu imi mai pasa, dar am continuat sa fac acelasi lucru. Rezultatele iti spun ca au fost placute. Am avut 60 de kg si acum am 53 [am 15 ani acum de curand impliniti si 152 de cm, eu zic ca suna bine, la ce inaltime am, bine, intotdeauna merge mai mult. As vrea sa mai dau ceva jos, dar nu prea am timp in perioada asta].
Avand si o cantitate destul de perfecta pentru inaltimea ta, vei da poate putin mai greu jos sau nu vei observa pentru ca nu prea mai ai de unde, dar crede-ma, cu putina rabdare si ambitie vei reusi ce ti-ai propus.
Iti urez mult succes si vreau sa vad rezultatele!
Un mod sanatos de a da o forma corpului este de a face sport pentru ca iti transforma masa adipoasa in masa musculara. Eu zic sa nu te hotarasti sa slabesti doar din prejudecati. Daca slabesti si te privezi se substantele nutritive obisnuite iti poate cadea parul si se slabesc unghiile. Eu zic ca este bun raportul inaltipe-greutate. Eu sunt la fel ca tine. Ce poti sa faci este sa ai un fegim de viata sanatos si echilibrat ca sa te menti, sa sa ai o stare de bine. Evita fast-foodul pentru ca are continut credcut de sare si apoi bei multa apa care se retine in artere. De multe ori dupa ce mananci asa ceva se intampla sa te trezesti noaptea fiindu-ti sete.
Greutatea ta este cam ca pentru ce inaltime ai
mult efort, fa ture de bloc
prajeli si alte chesti pe care probabil le stii
Frate cel mai bine eu asa am facut strange frate mai multi preteni cu tine si dai la alergat 7-10 km si cu pauze deci dupa 1 tura daca nu slabesti 1kg minim ma fac popa
Daca vrei sa slabesti ar trebui sa faci exercitii fizice si sa mananci regulat de ex. dimineata, la pranz si inainte de ora 7