Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3172377intrebari
Quiz-uri TPU
Kurtmann
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
23 Oct
SATI 310.669AFISARI
194.134VIZITE
175.292V. UNICI

Buna, TPU! O intrebare:-s! De ce turcii nu mananca porc?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 4 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Pentru ca sunt musulmani, iar religia musulmana considera porcul un animal mizerabil, fiindca traieste in murdarie; ei considerandu-se in acelasi timp o religie pura.De aceea nu o sa vezi in veci shaorma cu porc, pentru ca e turceasca.winking
 • a răspuns:
  turni nu manaca porc deoarece in religia lor l`au gasit pe dracu intr-o turma de porci, ei manaca oi deoarece ca si in religia noastra domnul s`a nascut intre elehappy sper ca te-am ajutat:*:*:*... FuNdiSSa?puppy dog eyes?
 • a răspuns:
  Pentru ca in Legea Veche existau animale curate şi necurate. Cele curate se puteau mânca, iar cele necurate, nu. Cap. 11 din Levitic explică această poruncă: "Vorbeşte fiilor lui Israel şi spune-le: Iată animalele pe care le puteţi mânca din toate patrupedele ce sunt pe pământ: oricare are copita despărţită şi piciorul răşchirat şi rumegă, le veţi mânca. Dar nu veţi mânca pe cele care nu rumegă şi pe cele care nu au copita despărţită" (Lev. 11, 2-4) Sau: "Voi veţi face deosebire între animalele curate şi necurate" (Lev. 20, 25); "Să nu mâncaţi nici un lucru necurat" (Deut. 14, 3-21). Islamul interzice tot ce poate ameti mintea

  In general, musulmanilor le este permis sa consume tot ceea ce nu dauneaza organismului. Dar si pentru ei exista interdictii, cum ar fi, de exemplu, consumul carnii de porc, considerata a fi murdara.

  De asemenea, musulmanilor le este interzis consumul de alcool. Sociologul Hassan Karachi explica:

  "In Coran exista un verset care interzice consumul carnii de porc, al alcoolului si al sangelui. Prin urmare, inainte de consum, carnea trebuie curatata complet de sange. Alcoolul ameteste, iar tot ceea ce are un asemenea efect este interzis de religie, pentru ca omul trebuie sa fie cu mintea limpede pe parcursul intregii vieti".
 • a răspuns:
  Sunt ei mai smecherirolling on the floor