Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2754771intrebari
Cupio.ro
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
14 Sep
SATI 257.296AFISARI
125.248VIZITE
111.346V. UNICI
4 Septembrie 2011
Victoria_8725 intreaba:

Buna.

Vreau caracterizarea a doua personaje din " La Medeleni".

Dau funda.straight faceUrmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 4 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • 4 Septembrie 2011 09:46
  TeYo99 a răspuns:
  Personajele Medelenilor formeaza un totunitar.Autorul pare sa faca o disociere intre personajele tinere Danut, Olguta si Monica si cele adulte de acea caracterizarea este si ea diferentiata. Dupa cum sustine insasi autorul cel mai reusit personaj al Medelenilor este Olguta.Aceasta este caracterizata direct si indirect de catre autor. Dupa parerea tatalui ei Olguta este"Un drac ingeresc,un amestec putere si de inclinatii spre mici rautati".Ea dovedeste in aceeasi masura inteligenta, precocitate si perspicacitate fiind voluntara, temperamentala si manifestand un teribilism al varstei.Este vulcanica si se agita mereu, nu accepta sa fie contrazisa si incearca sa subordoneze tot cea ce o inconjoara.In aceeasi masura este autoritara si nonconformista.Inzestrata cu o abilitate deosebita se pricepe sa-I judece pe cei din jur si le cunoaste micile slabiciuni, slabiciuni pe care le speculeaza prin multe viclesuguri. Olguta este intruchiparea a aceei energii izvorate din realitatea imbinata cu manifestarile firesti ale varstei.Al doilea personaj feminin Monica, prietena Olgutei asigura echilibrul, balansul intre cei doi frati care sunt intr-un continuu "razboi". Monica sensibila si suava pare a fi o zana buna.Generoasa,buna la suflet si apropiata de cei din jur.Monica sare intotdeauna in ajutorul celui necajit.Cu insistenta si rabdare o determina pe Olguta sa ii accepte ajutorul.Este corecta si sincera, pentru ea notiunea de rau nu exista.In aceeasi masura este supusa si ascultatoare, refuzand delicat dar demn si categoric orice incercare de corupere.Ionel Teodoreanu ramane unul din scriitorii importantiai literaturii romane.Nustiu daca e bine dar sper ca te-am ajutat.
 • 4 Septembrie 2011 10:01
  Fleurss a răspuns:
  Buna!
  Dupa cum sustine si autorul Ionel Teodoreanu, Olguta este unul din cele mai reusite personaje ale operelor literare. Dupa parerea tatalui ei ea este "un drac ingeresc, un amestec de puritate si de inclinatii spre mici rautati".

  Ea dovedeste inteligenta, precocitate si perspicacitate. Ea este voluntara, temperamentala si manifesta un teribilism al varstei. Este vulcanica si se agita mereu, nu accepta sa fie contrazisa si incearca sa subordoneze to ce o inconjoara. Ea este autoritara si nonconformista. Este inzestrata cu o abilitate deosebita. Se pricepe sa ii judece pe cei din jur si le cunoaste micile slabiciuni. Ea intruchipeaza acea energie izvorata din realitate imbinata cu manifestarile firesti ale varstei.

  Monica, prietena Olgutei asigura echilibrul intre cei doi frati care sunt intr-un continuu "razboi". Monica este sensibila si suava, ca o zana buna. Este generoasa, buna la suflet, blanda si apropiata de cei din jur. Ea sare intotdeauna in ajutorul celui necajit. Cu insistenta si rabdare ea o determina pe Olguta sa-i accepte ajutorul. Este corecta si sincera. Pentru ea notiunea de rau nu exista. Ea este supusa si ascultatoare. Refuza delicat dar demn si categoric.
  Ea este recompensa Olgutei. Cele doua personaje se completeaza reciproc si ne cuceresc prin farmecul si frumusetea lor.

  Danut, fratele Olgutei este de cele mai multe ori calm, dar de multe ori el devine nervos. Este o persoana nedumerita. El viseaza ca le salveaza pe Monica si pe Olguta, dar el este de multe ori potolit de Olguta. El este o persoana salbatica. In acest roman el este ca un personaj negativ care, impreuna cu Olguta tulbura viata linistita pe care o duc la mosia familiei LA MEDELENI.

  Pa, pa!
 • 7 Octombrie 2012 20:17
  Antoniu_Madalyna_1998 a răspuns:
  Buna! happy deci happy Olgutaa Este vulcanica si se agita mereu, nu accepta sa fie contrazisa si incearca sa subordoneze to ce o inconjoara. Ea este autoritara si nonconformista. Este inzestrata cu o abilitate deosebita. Se pricepe sa ii judece pe cei din jur si le cunoaste micile slabiciuni. Ea intruchipeaza acea energie izvorata din realitate imbinata cu manifestarile firesti ale varstei.Ea dovedeste inteligenta, precocitate si perspicacitate. Ea este voluntara, temperamentala si manifesta un teribilism al varstei. Iar Monica, prietena Olgutei asigura echilibrul intre cei doi frati care sunt intr-un continuu "razboi". Monica este sensibila si suava, ca o zana buna. Este generoasa, buna la suflet, blanda si apropiata de cei din jur. Ea sare intotdeauna in ajutorul celui necajit. Cu insistenta si rabdare ea o determina pe Olguta sa-i accepte ajutorul. Este corecta si sincera. Pentru ea notiunea de rau nu exista. Ea este supusa si ascultatoare. Refuza delicat dar demn si categoric.
  Ea este recompensa Olgutei. Cele doua personaje se completeaza reciproc si ne cuceresc prin farmecul si frumusetea lor. Danut, fratele Olgutei este de cele mai multe ori calm, dar de multe ori el devine nervos. Este o persoana nedumerita. El viseaza ca le salveaza pe Monica si pe Olguta, dar el este de multe ori potolit de Olguta. El este o persoana salbatica. In acest roman el este ca un personaj negativ care, impreuna cu Olguta tulbura viata linistita pe care o duc la mosia familiei LA MEDELENI.
  Jper ca te'am ajutat! kiss
 • 7 Octombrie 2013 14:51
  Va multumesc