Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2817970intrebari
Ultimele intrebari
Cadouri USB - USBmania
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
17 Dec
SATI 283.507AFISARI
145.628VIZITE
131.482V. UNICI
19 Noiembrie 2011
Anonim intreaba:

Ce inseamna cand sughiti? FuNdOi.happyUrmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  19 Noiembrie 2011 17:32
  AndreeaRox a răspuns:

  Se spune ca te pomeneste cineva. spui mai multe nume si la care te opresti din sughitat ala te.a pomenit etc. dar de fapt vine de la stomac.

 • 4 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • 19 Noiembrie 2011 17:40
  ÉrotiqueConseils a răspuns:
  „Sughițul (termen medical lat. "singultus") este "o contracție bruscă și convulsivă a diafragmei, însoțită de un zgomot nearticulat, cauzată de trecerea aerului prin glotă."[1]
  Această contracție se repetă de mai multe ori pe minut."
  Asta înseamnă sughițul.
  Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Sughi%C8%9B.
  Baftă!
 • 19 Noiembrie 2011 18:00
  Rihanna18 a răspuns:
  Cand cineva sughita se obisnuieste sa se spuna - si sa se creada - ca e "semn" ca se discuta despre el."Ma pomeneste cineva", exclama omul.Sau "Ai sughitat ieri?" e intrebarea pusa unui prieten despre care in ajun s-a "vorbit".E o superstitie comuna multor popoare nascuta din cine stie ce coincidenta in nevoia omului de a da o "explicatie" unor fenomene fiziologice care il surprindeau.

  Fireste,asemenea explicatie e cu totul fantezista. Daca ar fi adevarata toti copii din lume ar duce-o intr-un sughit dat fiind ca despre ei vorbesc zilnic parinti,bunici, matusile, unchii si scoala. Explicatia reala ne-o ofera fiziolaogii.
  Sughitul este o contractie spasmodica a muschilui principal respirator -diafragma.SE manifeste printr-o inspiratie brusca cu inchiderea glotei.Aceasta determina zgomotul si senzatia de sughit. In starie normale se intampla de obicei cand bea apa rece sau se mananca prea multe paste compacte. Dar e si un sughit... Care poate fi un "semn",dar nu cel ce i se confera prin superstitie. Poate fi astfel efectul unei stari de boala, ca obstructiile esofagului,pleureziile,insolatia,socul de lumina, traumatisme, plagi ale toracelui. Medicii consta ca sughitul se produce in general atunci cand exista focare de excitatie puternica a nervului frenic.
 • 19 Noiembrie 2011 17:46
  BbSsBb a răspuns:
  E ca si cand un gol vrea sa iese din stomac...thinking
 • 19 Noiembrie 2011 17:46
  elninoema a răspuns:
  Te injura cineva