Deşi n-ai crede, să ştii că apatia pentru şcoală nu este normală. Este normal să îţi placă să înveţi, să aprofundezi, să detaliezi anumite (nu toate) subiecte / materii, să priveşti cu deplină curiozitate, să adânceşti unele probleme. Scopul educaţiei este să dezvolte minţi critice pentru a forma adulţi capabili să creeze, să inventeze şi să facă descoperiri utile societăţii în viitor. Incongruenţa dintre ceea ce ar trebui să simţi faţă de şcoală şi ceea ce simţi de fapt se naşte în principal din devierea scopului educaţiei de la obiectivul ambiţios de mai sus. Atâta timp cât sistemul de învăţământ va recurge la coerciţie, la constrângere, la metode formale de învăţare şi de stimulare a elevului, la materii bazate pe memorare (fără a stimula gândirea critică), şansele ca tu, liceanul, să începi a simţi interes pregnant faţă de anumite domenii de învăţământ sunt mult diminuate. Discuţia legată de modul în care sistemul ar trebui să te atragă de partea lui şi să îţi suscite atenţia şi curiozitatea ne poate lua luni de zile. Şi tot nu am ajunge la un rezultat. Deocamdată iată câţiva factori care ar putea să reprezinte o cauză a dezinteresului tău pentru şcoală:
Nici eu nu m-am omorât după şcoală (deşi am avut rezultate bune), însă am ales să aprofundez acele arii care mă atrăgeau, chiar dacă asta a fost în detrimentul domeniilor pentru care nu manifestam un interes pregnant. Decât mediocru la toate materiile, mai bine bun (spre foarte bun) la acele materii pe care eşti tentat să le dezvolţi şi aplici în viitoarea ta viaţă profesională.
Sunt fel si fel de colegi care nu au cei 7 ani de acasa, prea multa bataie de cap cu invatamantul, multe teme, internetul care face ca elevul sa se distraga de la studii, activitatile cu prietenii/le de discoteca, bautura, tigari, etc. Daca anul trecut doar 50% au absolvit bacalaureatul anul asta cred ca mai putini il vor lua asa pana cand vom ajunge ca Spania si Italia (cele mai proaste tari la invatamant) cu multe persoane fara studii si multe din ele se straduiesc sa obtina macar 10 clase.
Da asa mai multi ar avea liceul in mana oricum stii ca multi copii de mici isi iau lumea-n cap si ajung vai de capul lor in viitor chiar daca sistemul ar fi la fel ca SP si IT. Mai trec cativa ani si apoi sa vezi cum patronii din marile magazine si centre comerciale reduc studiile la 10 clase pentru a angaja personal ca nu va fi aproape nimeni cu liceu sau facultate.
Din contra patronii o sa angajeze oamenii care au habar ce fac, nu sa aiba un ecuson cu numele si prenumele si sa vanda acolo nu pentru ca asa vor iesii in pierdere si mai bine angajeaza oamenii cu bac si cu o facultate nu stiu ce contabilitate nu stiu cum. Important e ca daca o v-om tine tot asa cu,, Desteptarea'' asta o sa ajungem bine ai obs acum ca nu mai sunt angajati toti ...in magazine? Pt ca nu le convine patronilor sa aiba un prost si sa se insele singur
)Ma intelegi?
Acum da ii ia pe cei cu liceu dar in viitor daca nu va fi nimeni cu liceu ce vor face patronii? Se scarpina jos la ousoare si ca sa nu le intre in faliment afacerea iau si persoane cu 8 clase nu 10 pentru ca putin cate putin cu trecerea aniilor din ce in ce mai putini isi scot bacul dar sa nu mai zic de facultate, va fi prapad dar vom trai oricum pentru ca munca e pentru oricine.
Nu profesorii sunt cei care te fac sa urasti scoala ...in general daca urasti scoala iti urasti si colegii
Nu,frate,aveti dreptate,dar nu in intregime.
Parintii sunt de vina, intotdeauna!
Este normal, din moment ce tu vezi ca parintii iti permit sa stai acasa sa dormi sau cand mergi sa vi cu doi de 2, sa iti iasa media la purtare 6, sa ramai corigent din cauza absentelor,sau cine stie,si ca esti prost, atunci da,normal ca faci.
Parintii influenteaza cel mai mult modul de gandire a unui copil.
Daca de ex. parintii au avut grija de educatia copilului,spunandu-le ca scoala e foarte importanta, si fara ea esti zero, pe viitor ajungi un boschetar sau unu` care lucreaza pe un salariu de 6-10 milioane! ![]()
Si stim prea bine,ca parintii nu ne doresc asta,nu ne doresc sa ajungem ca ei, in caz ca ei nu ne pot oferi prea multe.
Apoi, apare si dezinteresul pentru scoala, apar alte preocupari.
Pe unele motive le stiam, pe altele nu.Dar oricum, sunt foarte folositoare.Multumesc pentru postare.
Deci,am citit toate comentariile chiar daca nu sunt un as la romana
Sa fim seriosi acum, nimic nu faci fara scoala, eu in clasa a 9-a sunt la mate info si nu am fost un geniu invatam din clasa,aveam in generala o colega deci cand citea ziceai ca se sufoca, si tocea de rupea, avea vreo 30 de kg in clasa a 8-a... ce sa i spun, nu o sa aiba o viata sociala deci ea de 4 ani nu a vorbit deloc cu baietii.
Legat de scoala:
Desenul: trebuie scos
Muzica:chiar ni se rupe de nustu ce german sau italian
Biologie pura:hai frate sa spunem ne trebuie si biologie in viata, dar, nu ca in clasa a 7-a in care trebuie sa stii aproape toate oaselel si nustu ce panarame
+tehnologie: nu cred ca a avut cineva profesor ca profa noastra, deci ea nu nea predat vreo lectie dar in schimb toti ani ne-a invatat primul ajutor(jos palaria)
romana:romana trebuie sa fie pana in clasa a 5-a sincer sa va spun
deja de la clasa a-5a devine stresanta, sa comentam nustu ce
la matematica: din Geometrie definitiile 100% cum adica sa te puna sa inveti ce este un triunghi sau patrat sa fim seriosi, Teoremele na acolo 1-2 nu TOATE
Cred ca la scoala ar trebui in loc de ora de dirigentie care este matematica sau romana, s-a socializeze intre ei sau educatie sexuala...
Profesorii incompetentii :am avut un profesor care m-a tinut numai in 5, deci el ne preda si atata trebuia sa i spunem tot si sa cantam foarte bine hai sictir
franceza:deja e moarta
Notele :sunt panarame rau,cineva a postat niste calificative :invatat sau neinvatat sunt geniale
Sunt unii profesorii care te tin in pauze si mai spunem apoi de ce i lu-am cu japca apoi... pur si simplu cedeaza nervii, EU sincer am patit asta deci nu am mai scris, profesorul mi-a dat o palma tare si eu apoi l-am reclamat apoi imi punea 4 pana la un moment in care i-am spart tabla in cap,
Chimie: sa fie scoasa
Fizica:sa ramana dar nu tot din ea
Sport:lume lol
ma faci sa rad
, decat sa ai 120 de kg si sa bei ca spartu mai bine faci sport
Probabil din cauza faptului că trebuie să te trezeşti în toiul dimineţii (dacă înveţi dimineaţă), ai multe teme pentru acasă, ceea ce îţi încarcă tot programul, colegii sunt răi şi aşa mai departe.
Familia- Hai ma, inca crezi ca suntem si sunt copii asa naivi nimeni nu mai crede ca daca termini multa scoala o sa ai o viata frumoasa si tot ce-ti doresti.Si pana la urma nimeni nu vrea sa munceasca...si asta e normal
Calitatea slabă a învăţământului: profesori lipsiţi de entuziasm, de dinamism şi creativitate -Mie unu' nu-mi pasa si asta nu are nici o legatura, copilu' daca vrea invata daca nu, nu
Lipsa sprijinului părintesc -Bullshit
m...da parinti vin dupa 12 ore de tras la munca si tu vrei sa dezbati tampeni scolare? Penibil...
Influenţa unui grup de prieteni care nu pune preţ pe succesul şcolar-Lucrul asta e adevarat dar acesti tipi de viitori oameni nu merita nici respect nici o viata frumoasa, sunt uni dintre cei mai de **** oameni posibili
Interes predominant pentru celălalt sex –Da, aici te aprob la cate drame sufera copii de la 9 ani in sus ce sa zic ![]()
Lipsa unor planuri coerente pentru viitor –Vezi la prima...degeaba ai scoli daca nu sti sa te descurci
Stres familial excesiv: sărăcie, şomaj, divorţ al părinţilor, decese în familie etc. – Mai bine nu mai ziceai asta.a fost doar de umplutura? Oricum mai trebuia sa-i inveti sa nu dea 2 bani pe prieteni
Schimbări frecvente în viaţa adolescentului-Daca-i creste penisu' se pune? Daca vrea sa invete invata
Sunt de acord cu tine.dar multe din argumentele date de bubulina sunt aiurea...
Nu sustin abandonul scolar, si ai dreptate ca parinti trag pentru copii lor, dar tu nu sti oameni cu scoala care lucreaza pe santier?
Pe ceilanti la care le-ai comentat motivele le sustin doar unul:Ma trezesc in fiecare zi la 60:20 ca sa ajung la scoala...deci sunt praf si scaderea s-a vazut (fata de cand invatam dupa-masa).
De altfel in unele scoli nu poti din cazul unor profesori.
Deci unu' de la mine din clasa care invata a vrut sa-si mai mareasca media, atunci pana si profesoara a sarit, ca ea nu sta sa il asculte cand are atatia corijenti si etc...
Mai sunt si profesori de aia plictisiti care se dau inteligeni si ii pun numai note de trcere si la ore mai nimic...
Ce religie esti!?!? Din curiozitate.
Sunt ateu, dar nu vad legatura cu subiectul
De la avatarul tau ma sperie![]()
Eu personal, nu pot sa spun ca nu imi place scoala! Are si parti bune, nu numai rele! Cel mai mult conteaza sa stii sa te integrezi,asa ai foarte multe de castigat! Bineinteles, orice scoala are cate un profesor foarte exigent, sau sau chiar mai multi. Dar asta e, trebuie sa faci fata, pentru ca, pana la urma pentru noi invatam, nu pentru altcineva. Nu spune nimeni sa ai 10 pe linie, dar cat de cat, sa te descurci.Si cu materiile,da chiar sunt cateva materii care pur si simplu nu imi plac, cum ar fi matematica, fizica.si nu imi plac tocmai din cauza profesorilor extrem de exigenti.Stiu ca imi va prinde bine la un moment dat exigenta lor,pentru ca vreau nu vreau,trebuie sa imi mai fac o tema. Exact cum spui tu, nici eu nu ma omor dupa scoala,chiar deloc, desi am rezultate cat de cat bune si nu din cauza ca vin acasa si tocesc, dar prind din clasa,orice se discuta bag la cap. Cat despre colegi,in orice clasa trebuie sa fie un baiat sau fata mai increzut/increzuta,care ii influenteaza pe restul. Dar trebuie sa te faci placut, sa te bagi pe sub pielea lor, sa fi sociabil si sa le impui respect, in asta consta totul, pentru ca de la cateva glumite mai indraznete se ajunge la injuraturi sau altele. E imposibil ca intr-o clasa, sa nu legi o prietenie cu cineva. Poate si la mine in clasa s-au format cateva bisericute, dar nu imi pasa! Intru si eu in discutii, radem, glumim.Bafta multa tuturor! Hai ca nu e asa de rau la scoala!
Cred ca scoala ar fi mult mai 'atractiva' daca toti elevii ar avea cei 7 ani de acasa...
Pentru ca te pune sa inveti din fiecare materie unele chiar nefolositoare de exemplu daca alegi un profil ca mate-info de ce iti umple capu cu chimie si toate prostiile.In loc sa se axeze pe materiile pe care leai ales tu sa le inveti mai bine se axeaza pe toate.Oke poate ca nu ar fi asa o mare problema daca ar cere putin din fiecara cat pentru cultura generala dar ni se cere din fiecaree mult astfel nu stim nimic calumea.Iar cea mai mare problema este ca desii iesim din scoala invatati nu avem nici un pic de experienta. Lipseste practica
Scoala este una din cele mai mari inventii ale omului! Dar momentan este la pamant!
1)Se pune accent pe lucruri total inutile si aproape deloc pe cele utile. Sunt la profil de matematica informatica. Nu inteleg de ce trebuie sa fac muzica si desen? De ce trebuie sa dau bacul la limba romana? In clasa a noua profesoara de fizica se incurca in probleme iar profesorul de informatica este mai mult absent!
2)Suntem copii/adolescenti, nu detinuti! Nu avem voie sa iesim din curtea liceului.
3)Multe informatii sunt aproximari/false. La biologie ne sunt aduse argumente false pentru teoria evolutionista. La psihologie ne sunt date definitii obscure pentru gandire si ratiune (Kant avea dreptate!)
4)La literatura ne sunt aduse criticile altora si este nevoie sa le invatam. Nu putem gandii si singuri? Iar operele pe care le facem mi se par prea uzuale pentru nivelul clasei si se vede "praful" de pe ele.
5)Materia antreprenoriale nu are ce cauta in scoala! Indeamna la egoism si materialism!
6)Urasc cand profesorii se considera superiori elevilor, lucru ce se intampla...
7)Nu exista o anumita ordine, o liniste in scoala. Invatatul se face in pace, nu intr un mediu zgomotos si stresant! Profesorii ar trebui sa atentioneze aspru abaterile abuzive de la bunul simt! Cei sapte ani de acasa!
8)Sistemul de notare... Cine a avut ideea aceasta? Oare chiar poti acorda un numar de la 1 la 10 nivelului de inteligenta? Este o degenerare! Copii trebuie sa invete pentru a stii, nu pentru o nota efemera!
Acestea nu sunt neaparat motive ci mai mult unele din neplacerile mele in legatura cu scoala! O analiza aprofundata asupra acestui subiect ar fi destul de complexa si ar ocupa un spatiu mult mai mare. Totusi este necesara pentru invatamantul actual! Cum spunea Einstein despre stiinta: este cel mai de pret lucru pe care i l avem! Sa incercam sa schimbam politica si starea actuala a tarii prin educatie si mai mult, prin educarea tinerilor, nu prin asa numitele proteste care sunt de fapt acte animalice si violente!
Mda mi se pare un pic ciudat daca se face desen si muzica la mate info!
Oricum Desen Tehnic o sa faci si in facultate daca urmezi o facultate de Inginerie.
Bacul la limba romana se da pentru ca suntem romani si trebuie sa stim sa vorbim corect limba romana! Stiu ca cei de la real nu prea au tangente cu romana, si eu am urato dar scapi de ea in facultate. Sistemul de notare motiveaza elevii sa invete mai mult, Cand o sa cresti mare o sa vezi ca toate cunostintele din generala si liceu iti raman in minte (ce e mai important din ele)
Pur si simplu stupid! Cum adica " pentru ca suntem romani si trebuie sa stim sa vorbim corect limba romana"? Pai daca nu stii pana in clasa a xii-a sa vorbesti corect romana ai o problema grava!
Sistemul de notare nu motiveaza elevii! Ei uita ca merg la scoala pentru a invata! Ei de fapt uita ca trebuie sa invete! Acum copii au ajuns sa se arunce numai dupa note. Nici nu le pasa daca chiar stiu ceva sau nu.
Pai, daca profesorii ar fi mai creativi (de exemplu cum e diriga), si nu ar mai fi asa de plictisitori, coelgii nu ne-ar mai striga in ore si ne-ar lasa sa fim atenti atunci probabil ar fi mai bine...
Depinde in clasele 1-4 chiar si 5-8 copii sunt foarte rai, orice defect ar avea cineva, fie ca are cosuri, fie ca e grasa, ca i-au crescut sani, ca e prea mic/mare se gaseste un motiv in care sa-si bata joc de persoana respectiva.
Trecand la liceu viata se schimba, apare dragostea in viata copiilor si se incheaga anumite legaturi stranse, cat despre viata de facultate este cea mai tare, te duci cand vrei la scoala te culci numai la 5-6 dimineata faci ce vrei atata timp cat esti departe de parinti...
cat despre invatat cine vera si poate invata cine nu, nu! e simplu!
''cat despre viata de facultate este cea mai tare, te duci cand vrei la scoala te culci numai la 5-6 dimineata faci ce vrei atata timp cat esti departe de parinti...''
Ce spui tu straine? Si in sesiune... ce faci? Crezi ca se poate copia, ca la liceu?
In alta ordine de ideei, parintii nu ar trebui sa mai aiba treaba cu tine de pe la 17-18 ani. Singur, ar trebui sa incepi sa-ti folosesti creierul si sa aplici ce ai invatat pana atunci. Mie, la facultate, mi se parea ceva inexplicabil cum colega X sau Y nu putea iesi din casa ca n-o lasa tasu. (probabil parintii stiau cu cine au de-aface). Sa stiti de la mine o treaba : daca parintii vad ca esti capabila si stii sa-ti faci ordine in viata, te lasa in pace. Daca vad ca te gandesti numai la porcarii, nu misti in front pana nu te mariti (inca mai stiu pe unele care nu sunt lasate sa iasa din casa desi sunt la munca de ani buni
Copii care au fost dadaciti pana la 25 de ani, nu vor fi niciodata capabili sa se descurce in viata.
Concluzia : lasati maciuca si puneti mana pe carte, este singurul drum spre mult visata ''libertate''.
Nu m-am referit la baieti, ca aia de regula nu sunt tinuti in lesa pana la 100 de ani.
Mai sa stii ca eu am terminat una din cele mai grele facultati din tara, in afara de laboratoare nu prea dadeam pe la facultate. si chiar daca am avut cate 4-8 restante pe an in sesiunea de toamna scapam de ele. Sunt foarte multumita de facultatea terminata, am un job stabil si foarte bine platit.
Ma enerveaza persoanele care fac o facultate doar cu gandul de a o face fara a profesa in domeniul respectiv, si ma mai enerveaza persoanele care nu sunt realiste, si fac o facultate la care nu are niciun viitor in viata asta. (la asta ma refer la Universitatea Bucuresti) Cei pe care ii cunosc ca au terminat sectii de geografie, istorie limbi straine psihologie filosofie, si foarte multe alte domenii ajung cu diploma obtinuta sa vinda chilotei la taraba in piata sau prin malluri!
Deci cand dai la o facultate gandeste-te bine ce vrei sa te faci in viata, daca e posibil sa gasesti de munca in domeniul respectiv si daca este bine platit!
Degeaba faci fac de avocatura daca nu ai relatii, pile sau sa arunci cu mii de euro pentru angajare!
Corect, bravo tie
Dar nu le mai spune ca la facultate te duci cand vrei, ca nu e chiar asa.
Absentele se platesc, si se platesc cu bani grei (75 Rol ora parca) la majoritaeta facultatilor. Pe langa faptul ca se platesc, mai trebuiesc recuperate si laboratoarele/seminariile pierdute, nu ajunge doar sa le platesti, trebuie sa le recuperezi efectiv (altfel nu intrii in examen nici in iarna nici in vara nici niciodata)
Eheee, nu-i asa simplu cum crede lumea ![]()
Sa nu mai vorbim ca in sesiune, la examene vin supraveghetorii. la colocvii mai e cum mai e, dar la examen nu misti in front. Si examenele sunt alea cu multe credite (cate 5-6) colocviile au 1-2 credite.
Daca ai picat mai mult de 2 examene (pe ambele semestre + sesiunea de recuperare) ai picat anul.
Cine face o facultate serioasa observa ca este infinit mai grea decat liceul. Ia sa vezi cum e la constructii civile de exemplu, la UTCB. Aia da facultate![]()
P.S: nu mai folosii termenul de job, nu pot sa-l suport
zi ca mergi la munca, suna mai romaneste.
Cand am terminat eu facultatea (acum cativa ani, deci nu sunt fosila
nu se plateau absentele! in schimb am dat cateva milioane pe restante! Fiind o facultate de real a trebuit sa invat logic, sunt total impotriva persoanelor care tocesc, Materia care nu avea sens si trebuia tocita preferam sa pun pe o fitzuica decat sa invat ceva fara sens.
Am tot respectul pentru cei care fac facultati de real, pentru ca ei sunt cei care construiec si intretin tot ce se vede in lumea asta. Si ma irita usor cei care termin umanul si specializarea lor este sa dea din papagal si sa prosteasca lumea!
P.s. La munca suna prea urat, parca ai zice ca ma duc la carat saci de ciment cu carca
Deci la servici!
''Am tot respectul pentru cei care fac facultati de real, pentru ca ei sunt cei care construiec si intretin tot ce se vede in lumea asta.''
Asa e![]()
Da sa stii ca mai sunt si facultati de toceala care sunt foarte utile, cum ar fi medicina
Si este o facultate foarte grea.
Asa e. Voltaire a spus ca matematicieni, fizicienii etc(cei ce tin de real)au mai multa imaginatie decat cei de la uman.
Exista parinti paranoia si parinti dominatori, dictatori in casa ( ca in alta parte nu au autoritate) mentalitatea,, Eu te-am facut, eu te omor",, Daca iesi cuvantul meu e grav",, De ce sa faci asta? Pentru ca asa zic eu!". E grozav sa traiesti sub acelasi acoperis cu astfel de persoane, care nu pentru ca le-ar pasa de tine prea tare, sau nu au incredere se comporta asa, ci din dorinta de a avea control total asupra ta. Asta o spune subsemnata, care nu a fost interesata de maciuca, dar a vrut sa aiba un minim de libertate, un minim de control asupra vietii ei.
Revenind la topic (desi l-am ochit cam tarziu), o sa il abordez subiectiv. Mie nu imi place scoala pentru ca:
1. Familia~ in mare parte, da. Exceptand clasele 1-4, nu prea s-au chinuit ei sa imi arate ce este cartea si din ce motiv ar trebui sa pun mana pe ea. In afara de faptul ca imi spuneau sa imi fac temele si sa invat, sa ma intrebe de note(eventual sa treaca pe la scoala ca sa verifice) si sa mi-o arate pe tanti care matura in fata blocului (,, Vrei sa ajungi ca ea?") nu au facut mare lucru. Nu ii invinovatesc prea tare, nici ei nu au avut parte de o educatie deosebita, aveau altele pe cap si nu erau preocupati de subiectele care ma interesau pe mine ( si nici nu stiau foarte multe despre ele). Nu ii invinovatesc, dar clar au avut o influenta majora.
* scrisesem un roman despre motive, dar cand am vrut sa public mesajul am descoperit ca prin minune am fost delogata. Nu ma mai chinui sa il resciu, imi pare rau.
Da ai mare dreptate dar eu sunt de parere nu asta conteaza ca esti mic/mare, fata/baiat, etc conteaza sa il respecti pe celalalt
Quote"Deci, eu care sunt la profil uman, o sa ajung sa vand chiloti?"
Nu neaparat!
1. Poti sa ai parinti instariti care sa-ti lase o afacere.
2. Poti sa stralucesti intr-un anumit domeniu si sa gasesti un loc bun.
3. Poti sa ai un noror chior si sa gasesti un loc bun
!
4. Poti sa pleci din tara!
In rest alta meserie pentru cei cu facultate nu e decat vanzator! (asta fiind ceva acceptabil)
Eu cred ca o prima problema este familia si influenta ei. Daca tu nu esti capabil sa inveti foarte bine...doar de 10, si nu ca nu ai vrea dar nu poti, ei te preseaza si tipa la tine, iti dau tot felul de pedepse iti zic lucruri de genu` "nu mai merge la scoala, mergi si munceste caci si asa rupi hainele in zadar"...asta normal ca demoralizeaza un elev si nu il atrage catre scoala. Si mi se pare firesc ca unui elev sa nu ii placa toate materiile. Eu fug de desen si de matematica si fizica ca de un sarpe
. Nu mi-au placut si nu o sa imi placa niciodata. Imi place sa desenez dar nu cum imi cer profesorii la scoala. La fosta mea scoala, in Romania, aveam niste profesori fooooooaarteeee plictisiti de noi, de predat si multi nici nu se deranjau sa explice sau sa repete din nou daca nu intelegeai, te trimiteau la meditatii si te faceau prost, mai pe ocolite dar asta sugerau. Mai sunt si acei copii care se "refugiaza" in scoala, in invatat si asta deoarece ii au ca exemple negative pe proprii parinti. E trista situatia mai ales ca multi dintre elevi pleaca de la ore sau abandoneaza definitiv scoala fara sa se gandeasca ca nu vor avea un viitor in societate. Si uite ca se trezesc pe la 30 de ani fara un loc de munca sau in cel mai fericit caz cu un loc de munca unde primesc 300-400 lei pe luna si se intreaba de ce nu s-au dus la scoala cand a trebuit si regreta pentru ca sunt marginalizati de societat. Cred ca profesorii ar trebui sa dea niste teste psihologice mult mai grele unde sa se vada daca un profesor poate preda unei clase fara sa strige din 10 in 10 minute, sa se vada comportamentul lui fata de un elev si cat de eficient e modul lui de predare. Mereu profesorii se plang elevilor ca sunt stresati, neapreciati si ca sunt prost platiti. Eu aveam in scoala cateva exemple de profesoare/profesori foarte apreciati datorita calmului lor si modului de predare. Acei profesori erau apreciati de aproape toti elevii fie ca le predau sau nu. Intr-adevar ca profesorii muncesc mult si in afara de cat se vede in clasa si se pregatesc mult, planurile de lectie, etc. si sunt insultati de multe ori de elevi insa asta tine de cei 7 ani de-acasa. Ar trebui ca educatia civica sa fie studiata in fiecare an scolar din clasa I nu doar din a III-a sau a IV-a. Ar trebui sa li se arate elevilor ce inseamna respect fata de sine si fata de aproape nu doar sa li se predea asta in caiete si atat.
Totu` e prea monoton. Profii` nu ne apreciaza cum trebuie, nu zic ca toti invatam vaiii` cei mai destepti.dar profesorii trebuie sa invete sa aprecieze un elev prin caracterul lui si sa nu ii mai priveasca pe elevi dupa faptele pe care le fac. Sunt prea seriosi, prea infipti, prea. si la ore nu cred ca o gluma, doua fac asa mare rau.pana la urma ii mai relaxeaza pe elevi. Multe teme.si programul prea de dimineata. la 9 sau 10 daca s-ar incepe orele ar fi nemaipomenit de bine
Well,profii urla la unii copii,
ne dau teme
baietii-s cei mai enervanti
nu poti rezista in fata baietilor in ora de engleza(sunt X- tremi de rai)
si, te trezesti de DIMINEATA
Foarte simplu, generaţiile de azi sunt altfel faţă de cele din 89. Să fim serioşi ar trebui să fie o limita de vârstă pentru profesori.Personal,refuz să invăţ sau nu pot să înţeleg lecţii din cauza profesorului respectiv.Internetul,tv distrag elevii.
Las-o naibi de scola co omor imi place c se bat aia pe acolo ca ma bat si eu da ne da teme o pagina la romana n-am timp mult la calculator ca le termin pe la 15 16 si ma scol la 6 dimineata vreau sa ma inbolnavesc si sa racesc.
Pai...As putea sa va raspund cu alta intrebare?
Scoala nu-mi place din vina matematicii si a istoriei...Ade istoria mai e de folos in viata dar mate? LOL MATE
DA, aveti perfecta dreptate, detaliile enumerate sunt principalele cauze ale antipatiei fata de scoala! Dar multi elevi au unele motive pe care le tin ascunse, ca o ruseine intepatoare, o stinghereala mereu prezenta in tine. Astfel de motive se vor pronunta mai tarziu, si voi ingrosa trasaturile mintii urmatorului adult. Vor modela o personalitate, un dinamism si o inteligenta aparte. Nu-i asa ca verisorul dintr-a 12 iti spune cat de rea este profesoara de engleza si cum l-a scos la tabla, nu l-a lasat sa vorbeasca si i-a pus 4? Dar sora ta care acum munceste ca ospatar intr-un restaurant ti-a spus ca facultatea iti distruge nervii? Nu ca ar fi trecut prin asta... Dar mama care te intreaba daca ti-ai facut temele, nu daca te poate ajuta cu ceva te incurajeaza sa ii zambesti si sa o chemi la o problema la fizica?
Parerea mea este ca fiecare are dreptul sa viseze cu ochii intinsi spre norii pufosi, atata timp cat vantul nu-l ridica acolo, il lasa sa atinga realitatea cu picioarele.
In primul rand sistemul de invatamant e praf. Daca copii ar primi alocatii mai mari si-ar putea permite sa mearga la scoala.Alta chestie e ca parintii nu au educatia necesara pentru a le explica copiilor cat de importanta e scoala.Statul ar trebui sa ajute mai mult tinerii care vor sa invete.
Teme multe, profi naspa, copii si mai naspa, fosti iubiti/foste iubite. sunt multe...da' astea-s cele mai importante
Te trezesti tu sa vorbesti, bai, pun pariu ca nu ai avut nici o medie generala de 10, te-ai trezit tu azi dimineata sa vorbesti despre parintii copiilor ca daca nu ar muncii nu stiu ce.Bai ignorantule, tu crezi ca copii ( scuze de cacofonie) au aceeasi mentalitate ca adultii? Ei nu realizeaza ca daca nu invata acum si o ard cu iubiti cu smecherii cu din astea din astea nu for face nimic in viata. Taci dre*cu din gura si culca-te la loc, te trezesti tu repede.Ma-ta.
Si care-i faza? Stai tu linistit ca nu sunt chiar toti asa retarzi...(desi stiu ca majoritatea) referitor la "i nu realizeaza ca daca nu invata acum si o ard cu iubiti cu smecherii cu din astea din astea nu for face nimic in viata."
Te lauzi cu note? Nu-i bun nt,nt, nt
Si carei faza? E site de dat cu parerea(cica), sau si tu te plangi ca sunt profesori duri si dau teme?
Vin eu cu rezolvarea: Vi se par profesori duri-nu mai treceti pe la ore
Nu va plac temele:-Nu le faceti
Si scuze ca ma bag asa aiurea
1.Eu ti-am vorbit frumos, nu te-am facut cocalar drogat.
2.Se vede ca esti un copil fara parinti cu o soarta de rupt, care nu o sa ajungi niciodata sa ai o prietena.
3.GET A LIFE!
4. Daca o sa te casatoresti vreodata, saraca fata va vedea cat de rupt esti de viata reala, va castiga casa la divort, iar tu vei ajunge un boschetar alcoolic. In plus si poate cel mai grav, vei pierde definitiv respectul comunitatii TPU; toate lamentarile inepte prin care vei incerca sa convingi ca esti om si nu dovleac vor fi ignorate.