anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In martie implinesc 15 ani. As putea sa ma duc la sala, adica sunt puting gras, 90 kg la 1.80 m?

Răspuns Câştigător
| FuriaGogoasei a răspuns:

Fa cum zic eu si intr-o saptamana vei vedea diferenta pe cantar:

1. Renunti la paine, paste, chipsuri, prajituri definitiv
2. Renunti la bauturile carbogazoase, bei doar apa plata
3. Mananci odata la 4 ore, portii mici, nu trebuie sa simti deloc senzatia de foame pe parcursul zilei
4. Incearca sa consumi cat mai multe proteine (carne rosie, fructe lemnoase, soia) acestea te vor ajuta sa iei in masa musculara
Idei de meniuri : Somon la gratar cu orez brun simplu / Piept de pui la gratar cu omleta din albusuri / Vita la gratar cu baby carrots si salata de varza / etc
5. Incearca sa alergi de min 3 ori pe saptamana, abdomenele nu te vor ajuta prea mult acum, intai trebuie sa scapi de stratul de grasime.

Evident fara prajeli, fara uleiuri (doar cel de masline la salate), fara junk food, etc.

6 răspunsuri:
| MrLucas a răspuns:

Esti o idee peste medie, insa asta nu e singurul motiv pentru care ar trebui sa mergi la sala.

| Alfred0703 a răspuns (pentru MrLucas):

Adica?

| MrLucas a răspuns (pentru Alfred0703):

Adica mersul la sala e benefic in paralel cu o dieta bogata, nu manca cu 3-4 ore inainte de culcare, mai degraba mananci putin si des decat mult si rar, la sala cand mergi nu exagera, fa totul moderat, cel putin primele luni.

| FuriaGogoasei a răspuns:

Este prea devreme pentru sala, corpul la 15 ani este inca in crestere, greutatile iti vor apasa pe oase ceea ce iti va incetini cresterea.

Iti recomand in schimb sa iesi in parc la alergat sau sa faci un sport si cu o dieta bine echilibrata te faci un fel de Alex Velea.

| Alfred0703 a răspuns (pentru FuriaGogoasei):

Incerc sa fac sport cat ma lasa timpul, dar in fiecare seara fac 50 de abdomene, de 3-4 saptamani si incerc sa reduc din mancarea grasa, dar nu am vazut nici o schimbare.

| FuriaGogoasei a răspuns (pentru Alfred0703):

Fa cum zic eu si intr-o saptamana vei vedea diferenta pe cantar:

1. Renunti la paine, paste, chipsuri, prajituri definitiv
2. Renunti la bauturile carbogazoase, bei doar apa plata
3. Mananci odata la 4 ore, portii mici, nu trebuie sa simti deloc senzatia de foame pe parcursul zilei
4. Incearca sa consumi cat mai multe proteine (carne rosie, fructe lemnoase, soia) acestea te vor ajuta sa iei in masa musculara
Idei de meniuri : Somon la gratar cu orez brun simplu / Piept de pui la gratar cu omleta din albusuri / Vita la gratar cu baby carrots si salata de varza / etc
5. Incearca sa alergi de min 3 ori pe saptamana, abdomenele nu te vor ajuta prea mult acum, intai trebuie sa scapi de stratul de grasime.

Evident fara prajeli, fara uleiuri (doar cel de masline la salate), fara junk food, etc.

| Taduic a răspuns:

Da, te poți duce chiar de acum (vorba aia, ciocolata de vară se face iarna).
Aceiași statură o aveam și eu mai de mult. După ce te apuci nu trebuie să fii preocupat de KG. Poți avea și mai multe, se pune masă musculară. Dacă ești grasuț și faci sală devii un munte de om: grasimea cervirală (grăsimea care se depune pe oase, creier etc.) + masa musculară.
Cel mai bun exemplu care-mi vine acum în minte este Adrian Corduneanu.