| anononymos a întrebat:

am si eu o mica problema eu eram o persoana prietenoasa de fel dar cand m-a mutat la oras din cauza unor probleme de famile cum pe la sfarsitul clasei a 4 am devenit un pic cunfuza si speriata a trebuit sa parasesc totul adica prieteni, o jumate din familie. A inceput sa-mi fie dor pana si de casa veche si problema e ca nu m-am mai putut intoarce la oras a fost ingrozitor. au vazut unii colegi ca-s mai de la tara si un pic mai sensibila si am devenit un tap ispasitor si isi tot bateau joc de mine. am inceput sa ma inchid intro lumea a mea ca sa nu mai ma gandesc ce se intampla. dupa scola pierdeam ore in sir la ps sau tv in pauze pierd foarte mult timp pe jocuri, cand mi-am facut si eu cativa prieteni m-au tradat.
cand am ajuns in primul an de liceu am incercat sa-mi fac un grup. totul a decurs bine vorbeam dar problema e ca acuma am cam epuizat subiectele de discutii si mie cateodata am rusine si frica sa vb cu altcineva. acum chestia e cam am mai multe intrebari nu trebuie sa raspunzi la toate.
mai exista oare prieteni adevarati? cum imi pot face prietene adica inainte eram prietenoasa acuma mi-e frica pur si simpul sa imi fac prieteni pentru ca cred ca ma vor trada sau isi vor bate joc de mine? mi-e frica intr-un fel sa ma bag intr-un grup din cauza anuturajului negativ de vorbit vulgar si fumat eu nu-s asa si mi-e frica ca daca nu ma conform lor o sa ma scoata din grup?
care e rostul nostru pe pamant adica tot ce facem nimeni nu o sa ne mai tina minte spre exemplu tu mai stii cine erau stra strabunicii nostri? dc vad lumea in mai multe nuante de gri?

2 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Prietenii adevarati exista si ii poti gasi, dar e important sa iti dai seama.Pe situl jw.org sectiunea adolescenti poti gasi un filmulet despre ce inseamna prieten adevarat.Esti de apreciat ca nu vrei sa fii intr-un anturaj negativ, iti trebuie tarie de caracter ca sa rezisti.Bravoo.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!