| Olga a întrebat:

Daca ma duc in Bulgaria, trebuie sa schimb bani din Romania? Sau pot schimba acolo?

Răspuns Câştigător
| valyb a răspuns:

Cel mai simplu raspuns: stai in Romania. In rest ia euro la tine, leva e mai greu de gasit. Iar cursul de schimb euro-leva-euro e mai avantajos decat leu-leva-euro.

17 răspunsuri:
mihaicd
| mihaicd a răspuns:

Schimbi acolo din euro in leva (cursul oficial este de 1 euro = 1.96 leva).
Sau folosesti cardul.winking

| wizard_cristi a răspuns:

La banca gasesti cursuri valutare bune pentru a schimba lei direct in leva. Nu-ti recomand sa mergi direct la casele de schimb valutar pentru ca e putina lume care schimba lei in leva asa ca nu vei gasi un curs bun si va trebui sa te plimbi din casa in casa pentru a gasi una.

| ottovintila a răspuns:

Scchimbi si acolo dar si in Romania. Preturile difera dar nu mult

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

mai bine schimba din romania

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dap, cel mai corect este sa ai ceva euro la tine (pe care sa-i schimbi din tara). Si acolo cel mult schimbi din euro in leva.
Si cu un card de debit normal, poti sa platesti oricunde e nevoie (restaurant, hotel etc.).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am incercat sa schimn leva in tara dar la banca au ras de mine... si mi-au spus s-mi iau euro si sa schimb acolo. Ca asa e cel mai bine. Nu zic ca n-a fost. M-am descurcat foarte bine asa cu euro.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se pot schimba, in cateva locuri (ex. in Nisipurile de Aur) dar cursul de schimb e foarte dezavantajos. Ideal, iei un card (international) cu tine si scoti direct leva din bancomat. Daca nu ai card, mai bine cumperi euro in Romania si ii vinzi pe leva in Bulgaria.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti schimba din Romania, numai la unele banci, dar e recomandabil sa pleci pregatita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pleci cu euro din romania si schimbi acolo

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum asa alin_man? pana la urma te duci cu euro sau leva?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da

| stardeea a răspuns:

poti sa ii schimbi acolo, daca vrei sa ii schimbi aici incearca la BCR e mai avatajos

| larybublegumm a răspuns:

Cumpara euro, si acolo schimbi in leva

| mihaela_7706 a răspuns:

Poti schimba la vama, sau sa scoti de la bancomat, iar in supermarket poti plati cu card Visa.

| mihai004 a răspuns:

Buna abia am venit de la bulgari ar fi mult mai bine sa schimbi din romania bani ca acolo nici cu euro nu ai ce face.

| Cato_cato a răspuns:

Daca n-ai timp sa te duci deja cu leva, macar schimba in euro.

| alin_man a răspuns:

Eu am schimbat acolo si nu e vorba ca nu s-ar putea, numai ca e complicat – ei intai iti transofrma leii in euro, apoi euro in leva. Cursul lei-euro e foarte prost, iar cel euro-leva e foarte bun, deci, practic, e mai avantajos asa.