Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3106121intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
4 Mai
SATI 263.732AFISARI
149.663VIZITE
136.290V. UNICI

De ce in romanul"hronicul si cantecul varstelor" Mama si Tata sunt scrise cu majuscule? Care ati citit si stiti o explicatie concreta si adevarata. DAU FUNDA!Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Sa nu uitam ca Blaga este si filosof pe langa faptul ca e poet; prin urmare Mama si Tata sunt, in viziunea filosofica asupra lumii, entitati primordiale, izvoratori de viata.Mama e matrice a vietii, simbol al fartilitatii, Tatal e simbol al procrearii, al posesiei, al dominatiei, al valorii.In timp ce mama reprezinta casa, stabilitatea, vatra, tatal reprezinta capetenia, autoritatea; amandoi reprezinta capatul de drum al unei generatii ce pleaca in viitor dinspre ei.

 • 6 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Buna,
  Autorul a ales sa scrie termenii cu majuscule intrucat parintii au avut o mare insemnatate pentru acesta, el considerandu-i unici si atribuindu-le aceste denumiri spre a sustine ideea mentionata.
  Aceasta ar fi singura explicatie. Sper ca te-am ajutat!
 • a răspuns:
  Deoarece Lucian Blaga ii considera pe parintii sa-i ca pe ceva divin, cel mai scump lucru din lume.Eu asa consider. Sper ca o sa te ajute raspunsul meu! Funda?
 • a răspuns:
  Naratorul a ales sa nu pronunte numele parintilor in schimb a ales sa le scpuna cu majuckule Mama si Tata pentru ca ei iau dat viata si avea un respect profund pentru ei. ii iubea f mult si ei erau f mindri de dinsu.In viziunea lui ei erau cele mai sfinte persoane.
 • a răspuns:
  Deoarece sunt cosiderate de cel care a scris cartea nu mai stiu exact cum il cheama... ii considera pe parintii icoane viihappyam inv la scoala:d. fundabatting eyelashes
 • explică:
  Nu e asta straight face
  am dat si eu acelelasi raspunsuristraight face
  alte pareri?big grin
 • Raspuns anonim:
  Pentru ca el ii socoate mai mult ca parinti