Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3173272intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
25 Oct
SATI 299.651AFISARI
194.248VIZITE
177.427V. UNICI

De ce in romanul"hronicul si cantecul varstelor" Mama si Tata sunt scrise cu majuscule? Care ati citit si stiti o explicatie concreta si adevarata. DAU FUNDA!Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Sa nu uitam ca Blaga este si filosof pe langa faptul ca e poet; prin urmare Mama si Tata sunt, in viziunea filosofica asupra lumii, entitati primordiale, izvoratori de viata.Mama e matrice a vietii, simbol al fartilitatii, Tatal e simbol al procrearii, al posesiei, al dominatiei, al valorii.In timp ce mama reprezinta casa, stabilitatea, vatra, tatal reprezinta capetenia, autoritatea; amandoi reprezinta capatul de drum al unei generatii ce pleaca in viitor dinspre ei.

 • 6 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Buna,
  Autorul a ales sa scrie termenii cu majuscule intrucat parintii au avut o mare insemnatate pentru acesta, el considerandu-i unici si atribuindu-le aceste denumiri spre a sustine ideea mentionata.
  Aceasta ar fi singura explicatie. Sper ca te-am ajutat!
 • a răspuns:
  Deoarece Lucian Blaga ii considera pe parintii sa-i ca pe ceva divin, cel mai scump lucru din lume.Eu asa consider. Sper ca o sa te ajute raspunsul meu! Funda?
 • a răspuns:
  Naratorul a ales sa nu pronunte numele parintilor in schimb a ales sa le scpuna cu majuckule Mama si Tata pentru ca ei iau dat viata si avea un respect profund pentru ei. ii iubea f mult si ei erau f mindri de dinsu.In viziunea lui ei erau cele mai sfinte persoane.
 • a răspuns:
  Deoarece sunt cosiderate de cel care a scris cartea nu mai stiu exact cum il cheama... ii considera pe parintii icoane viihappyam inv la scoala:d. fundabatting eyelashes
 • explică:
  Nu e asta straight face
  am dat si eu acelelasi raspunsuristraight face
  alte pareri?big grin
 • Raspuns anonim:
  Pentru ca el ii socoate mai mult ca parinti