Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3071916intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
11 Feb
SATI 290.920AFISARI
165.739VIZITE
146.914V. UNICI

Pentru permisul A1, am înţeles că trebuie să fac şcoală. Cât costă? Trebuie să dau şi un examen apoi nu? E exact ca pentru categoriile A, B, etc?

Aş putea să-mi iau ceva în 50 cmc ( http://www.motociclete-de-vanzare.ro/adpics/4910c17543ed 9347c668bf944.jpg ), dar sunt cam puturoase, dar nu necesită permis.

De aceea aş vrea să-mi iau A1 pentru că atunci pot să merg cu motociclete până în 125 cmc. :DUrmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 17 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Pentru a1 mergi la o scoala de soferi dai bani si ce hartii mai ai nevoie nu stiu exact si ti se da atestatul. Eu stiu scoli unde mergi dimineata iti face poza si seara iti da atestatul. Fara examen si alte alea. Dar pentru binele tau citeste legislatia rutiera ca sa ai habar. pentru a1 parca sunt smarturile nu mai stiu exact. Dar parca sunt masinile care nu pot merge mai mult de 50 km/h din constructie. Cu a1 mergi numai cu 49 de cmc. Pentru 125 ai nevoie de categoria A. happy nu mai spera degeaba.
 • a răspuns:
  Inseamna ca stiam gresit oprea. stiam ca A1 este acel atestat. Imi cer scuze.
 • a răspuns:
  La A se da un chestionar cu 20 intrebari din care trebuie sa faci 17 ca sa promovezi si la B 22 din 26 (ca inainte). Se da pe calculator, daca ai facut 5 greseli (la B ) pana la terminarea chestionarului te da direct afara. Daca dai A si B sau alta categorie, chiar daca pici un chestionar, continui cu celalalt (pentru alta categorie).

  Dupa ce iei sala urmeaza traseul. Pprogramarea nu se mai face de la scoala, te duci tu cu dosaru/dosarele la politie si ei te programeaza pentru TRASEU.
  Preturi pentru A cca 500 RON, pentru B de la 650 RON in sus
  Multa bafta
 • a răspuns:
  Acel atestat trebuie sa il obtii printr-un examen...asa ar fi normal...si din cate stiu eu, asa se si obtine.
  A1 sa stii ca se merita momentan...nu poti avea un motor in toata regula, iar ca sa mergi cu un scuter de 50cmc...mai bine cu bicicleta.
  B1 insa nu se merita deloc...decat daca esti obsedat sa ai masina micabig grin cu greutate maxima de 550kg si o viteza maxima constructiva de 50km/h(daca nu ma insel astea sunt cifrele exacte). Iar ca modele de autovehicule... smart-ul nu se incadreaza...ci doar Dacia Lastun, Fiat 500(modelul antic) si ma rog, masinutele alea electrice...atat.
  pentru covexrobu: "Subcategoria A1: motocicletă uşoară cu o capacitate care nu depăşeşte 125 cm3 şi o putere care nu depăşeşte 11 Kw"
  succes la examen
 • explică:
  Şi pentru B1 mă interesează detalii. big grin
 • explică:
  Am 16 ani, nu am întrebat pentru A sau B, astea le iau la 18 ani.
  Am întrebat pentru A1 şi B1. happy
 • explică:
  Păi şi şcoala cât costă? big grin
 • Raspuns anonim:
  Examenul se da la fel ca si cele pentru A, B. Pentru fiecare categorie se da examen separat.
  Te interesa despre B1...aceasta subcategorie iti permite sa conduci un autovehicul cu trei sau patru roti avand masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg, si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/ h.
  Pentru a putea da examen pentru una din aceste subcatogorii ( A1 si B1) trebuie sa ai varsta de cel putin 16 ani impliniti.
  Succes! Daca mai ai alte nelamuriri, da-mi un mesaj. O sa incerc sa te lamuresc.happy
 • Raspuns anonim:
  CINE MA AJUTA SI PE MENE? sa incep: am 16 ani impliniti si un motor de 125 cmc3, 9Kw si 13 cpbig grin...deci ca prin urmare imi trebuie A1? asta se da la politie exact ca la B? ast rasp big grin mersi mult! asfalt uscat!
 • Raspuns anonim:
  Mai uite eu am 17 ani impliniti si fac naveta vreo 25 de km pe zi la scoala! m0am saturat de maxi-taxi. vreau a1 dar unde ma duc exact.multumesc
 • Raspuns anonim:
  Salut am inteles si eu ca imparca este 100 lei acum nu stiu sigur poate sa scumpit sau ieftinit si eu vreau sa dau de a1 dar mai am de asteptat 2 ani si da poti sa-ti iei un motor de 50cc am vazut cu 1000 euro la mana 2 era super mergea cu 100 nu poti sa mergi cu motociclete de 125 ci doar cu 50 cmc maix ce depaseste trebuie A deja
 • Raspuns anonim:
  Si eu vreau sa dau de permis cat A, daca auzi ceva ma intereseaza si pe mine.MULTUMESC!
 • Raspuns anonim:
  Am si eu 16 ani impliniti si vreau sa-mi iau motor de 125 cm3, dar nu mai stiu ce sa cred, Uni zic ca, trebuie sa ai 18 ani si sa dai de permis normal, Iar uni zic ca, nu trebuie, trebuie sa ai carnetu (A1)...Eu cred ca, carnetul pentru motoare de 125cm3 este atestatul.Parerea mea. daca afli ceva ma gasesti pe id speed_tim18
 • Raspuns anonim:
  Uite aici o scoala care iti da toate informatile, mie mi-a fost foarte folositor http://www.autogeneral.ro/catA1.htm
  Bafta cu scoala, saptamana viitoare o incep si eu :D
 • a răspuns:
  A1 costa in jur de 500 ron, se da examen teoretic cu 20 de intrebari si apoi poligon..Asflat uscat! big grin
 • a răspuns:
  Da de unde ma duc sa imi iau atestatul in bucuresti? fara sa mai dau examen?
 • a răspuns:
  Sh eu vreau sa dau la 16ani de 125 tongue