| denisa20 a întrebat:

Eu am tenul foarte gras si dupa mine as da cu toate cremele din lume... dar mama nu ma lasa si are dreptate.Stiti niste remedii mai naturiste sau poate si geluri/ creme dar nu foarte "periculoase" pentru ca nu vreau ca peste 10 ani si am cine stie ce pe fata.Multumesc!

Răspuns Câştigător
| sufletzel a răspuns:

Si eu aveam problema asta acum cativa ani, dar am rezolvat-o. La inceput ma spalam si dimineata si seara pe fata si ma dadeam cu tot felul de chestii si nimic nu mergea. Si la un moment dat mi-a zis un dermatolog sa-mi las tenul in pace si sa nu-l mai stresez si isi revine singur.
Si de atunci ma spal pe fata o singura data pe zi si nu folosesc nimic in afara de apa (preferabil calduta spre rece sau rece) si cam o data pe saptamana imi fac un gomaj (imi umezesc fata si ma frec pe fata cu malai 3-4 minute). Si nu mai am nicio problema. Exceptand cateva cicatrici de la stors cosuri si cateva pete de la soare am tenul aproape perfect.
Si dermatologul ala mi-a zis ca cu cat ma spal mai des si ma degresez pe fata cu atat tenul produce mai mult sebumm, ca sa compenseze ce am dat jos. Si mi-a mai zis ca in proportie de 90% tenul stie ce face si cat sebumm sa secrete, doar ca il dam noi peste cap cu toate cremele, demachiantele si ce mai punem noi pe fata. Si de aia o ia razna uneori.
Sper ca ti-am fost de folos!

10 răspunsuri:
| Nicoleta a răspuns:

Pentru tenul gras e foarte buna zeama de lamaie

| traficanta a răspuns:

Zineryt ...cumpara-l de la farmacie.Merita crede-ma.

| OanaG a răspuns:

Zeama de lamaie, e foarte eficienta.

| andreeaaa1 a răspuns:

Buna!
Renunta la obiceiuri de genul: stors cosuri, folosirea spirtului pentru a-ti curata tenul, atingerea tenului cu mainile nespalate, folosirea cremelor pe baza de grasimi.
Spala-te pe fata cu un gel special pentru ten gras. Noi iti recomandam gelul de curatare pentru ten gras de la Nivea.
Demachiaza-te in fiecare seara si foloseste o lotiune tonica imediat dupa demachiere.
Demachiant pentru occhi Essentials, Garnier
Foloseste o data pe saptamana un exfoliant.
1. Botanics Purifying Facial Scrub, Boots - exfoliant delicat ce actioneaza in profunzime, eliminand impuritatile
2. no7 Gentle Renewing Granule Free Exfoliator, Boots - formula delicata, cremoasa si satinata; nu contine chimicale sau granule exfoliante si elimina eficient impuritatile si celulele moarte de la suprafata.
Poti folosi si o masca naturala din argila amestecata cu ceai musetel. Amestecul obtinut din cele doua se aplica pe fata, evitand zona ochilor. Se lasa 15 minute apoi se spala cu apa minerala.
Pa! Pa!

| User a răspuns:

Mananca alimente bogate in vitamina A.

| tz_6238 a răspuns:

happy hei.
1. masaj saptamanal cu o felie de lamaie
2. poti face masti din : 3 linguri faina de grau + 3 linguri de iaurt [ le tii pe fata 25 de min.]
3. tamponare pe fata cu ceai de galbenele, 1 data pe zi
4. baie de aburi [ pui 4 -5 litri de apa la fiert si adaugi 2-3 maini de menta ]
5. o lingurita de suc de lamaine + 1 albus de ou...albusul de bate, pana se face spuma, se adauga zeama si se bate din nou, pui totul pe fata si il tii 20- 25 min si cureti cu apa. [eu asa fac >big grin

| nyna a răspuns:

Si mama e la fel... dar au dreptate.mergi pe la farmaciile naturiste si vei gasi o gramada de produse pentru tenul gras...sunt bune cele de la gerovital si plantavorel dar incearca si niste masti pentru tenul tau. succes

| carollina a răspuns:

Zeama de lamaie, pudra de argila, si este un gel de la garnier te cureti cu el in fiecare zi, e f bun

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti incerca o masca pe baza de albus de ou si zeama de lamaie; se bate spuma albusul de ou si se amesteca cu o lingurita zeama de lamaie. Bafta!

| davidwarner a răspuns:

Pentru tenul gras am cumparat de la plafar un sapun cu tarate si morcov, e destul de bun.