| Frumystefy a întrebat:

Hei TPU, cum pot sa fac sa nu imi mai cada firele de par? Nu vreau masti... Otetul e bun? Sugestii?
Funda!

Răspuns Câştigător
| spiridus25 a răspuns:

2. Reteta pentru intarirea radacinii parului

O reteta mai simpla, dar cu rezultate bune pentru prevenirea caderii parului si intarirea radacinii este urmatoarea: Se piseaza usturoiul, se amesteca cu ulei de masline, dupa care se strecoara printr-un tifon si se unge parul cu el la radacina. Il veti lasa pe cap timp de patru, cinci ore acoperit cu un prosop, dupa care se spala parul cu sampon si se clateste bine. Reteta se repeta o data sau de doua ori pe saptamana.
Starea parului nostru este influentata de starea noastra generala de sanatate, de alimentatie, de felul in care il ingrijim si de socurile la care il supunem. Poluarea si stresul isi pun si ele amprenta pe felul in care arata parul nostru.
Parul trebuie spalat atunci cand incepe sa se ingrase, insa nu in fiecare zi, pentru ca daca este uscat, il degresam suplimentar. Apa cu care il spalam nu trebuie sa fie foarte fierbinte, intrucat ii deschide porii si il face mai sensibil.Nu uitati sa ii tundeti varfurile o data la doua luni.

Vopsirea, decolorarea si uscarea cu foehnul la temperaturi mari, folosirea placii si a ondulatorului – toate deterioreaza firul de par.

Foloseste balsam la fiecare spalare. Temperatura scazuta si vantul rece usuca parul, asa ca ai nevoie de balsam pentru a-l mentine hidratat. Balsamurile care se lasa in par fara a se clati sunt cele mai recomandate pentru sezonul rece.
Matreata, o alta cauza frecventa a caderii parului, insotita uneori de eritem, prurit, poate fi tratata cu sampoane antifungice si care contin zinc si seleniu.
2. Consuma vitaminele si nutrientii de care are nevoie parul tau!
Probabil ai observat ca pielea ta nu arata tocmai bine atunci cand ai o alimentatie haotica. La fel se intampla si cu parul, atunci cand nu ii dai nutrientii de care are nevoie. Mananca sanatos si vei observa o imbunatatire a situatiei parului tau. Consuma fructe, legume, cereale integrale si proteine usoare. Bea multa apa si fa-ti orele de somn.
Poti lua si suplimente de calciu, insa cel mai bine este sa ceri parerea unui specialist inainte sa faci asta. Calciul intareste radacina parului.

3. Investeste in sampoane si balsame de calitate
O mana de ajutor in stoparea caderii parului ti-o poate da si un sampon /balsam bun, care sa iti hidrateze firul. Poti incerca si mastile de par. Evita totusi produsele care contin prea multe chimicale, pentru ca iti distrug parul. Mergi la plafar si cere niste produse naturale.

4. Evita uscatorul de par / ondulatorul/ placa
Toate aceste produse nu fac altceva decat sa iti usuce sau chiar sa iti arda parul. Daca nu poti renunta la ele, incearca sa le folosesti cat mai rar.
http://www.clicksanatate.ro/Leacuri-sa-nu-ti-mai-cada-parul_0_3263.html
Una dintre retetele naturiste recomandate ca tratament impotriva caderii parului si stimularii regenerarii acestuia contine un pumn de urzici, frunze de nuc si mesteacan, soc si o tulpina de rostopasca care se introduc intr-un recipient cu apa rece. Recipientul se aseaza pe foc pana cand apa atinge temperatura de fierbere, dupa care se lasa in repaus timp de doua sau trei minute. Jumatate din compozitia pregatita astfel, se foloseste pentru spalarea parului in asociere cu sapun medicinal, iar restul compozitiei se lasa sa actioneze pentru cateva minute fara clatirea parului. In caz de cadere a parului in exces se recomanda respectarea unei diete crudivore bogate in vitamine care include alimente precum graul incoltit sau sucul de orz verde. De asemenea, se realizeaza bai vitale de doua ori pe zi, cu o durata de 25 de minute si bai cu aburi la suprafata scalpului de trei ori pe saptamana pentru 15 minute. Poate fi utila si spalarea parului cu o compozitie formata din 20 de grame de radacini de urzica si 10 sau 20 de grame de radacini de brusture.

O alta compozitie eficienta ca tratament impotriva caderii parului este cea formata din 50 de grame de urzica mica, 50 de grame de mesteacan si 200 de ml de alcool de 40 - 700 de grade, care se pune la macerat pentru 10 - 14 zile, dupa care se strecoara, iar continutul rezultat se foloseste la realizarea masajului scalpului. Pielea capului mai poate fi masata si cu ulei de masline pentru o perioada de zece zile.

Un alt amestec util este cel format din 50 de grame de ceapa taiata marunt, 30 de grame de mujdei de usturoi, 50 de grame de tataneaza rasa fin si un ou batut. Compozitia rezultata se aplica sub forma de casca, se acopera cu un prosop si se lasa sa actioneaza pe parcursul noptii dupa care se spala.

Pentru mentinerea luciului firelor de par, se poate spala parul saptamanal cu zer. Alte tratamente naturiste pentru a preveni si trata caderea parului sunt frectiile zilnice cu suc de usturoi, spalarea zilnica a parului cu apa rece urmata de un masaj energic sau masarea scalpului in fiecare seara cu suc de aloe, urmata de spalarea acestuia in dimineata urmatoare.

4 răspunsuri:
| kiri11 a răspuns:

Ei, acest ulei stopeaza caderea si te poate ajuta in problema ta. Pentru mai multe detalii citeste mai multe: http://centruldepromotii.com/frumusete/hairmastic-s-2502/

| Miau1617 a răspuns:

Daca iti cade parul, ar fi bine sa te duci la vreun medic...doctor.Otetul nu e prea bun pentru ca iti despica varfurile.Ar fi bine o masca facuta acasa.Cauta pe youtube. Uleiul este bun, nu otetul big grinDaca vrei sa iti dai cu ulei, combina-l cu un shampon/gel de par ca sa miroasa frumos, nu de alta. Sper ca te-am ajutat! Funda? puppy dog eyes

| TeodoraDora a răspuns:

Pai mastile au un rezultat cat de cat bun, dar daca nu le preferi cauta in farmacii sampoane speciale. Eu nu ti-as recomanda otetul. E un,, leac babesc'' de pe vremea bunicii. Asistenta de la mine de la scoala mi l-a recomandat pentru matreata. laughing

| Monica_Andreea_2001 a răspuns:

Poti folosi sampon pentru cai dar spala-ti numai parul fara sa atingi restul corpului(stai cu capul deasupra cazii fara sa intri in ea)