Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3164346intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
26 Sep
SATI 244.231AFISARI
157.269VIZITE
144.365V. UNICI

Buna! Dati-mi va rog cateva informatii despre facultatea de chimioterapie(daca este) si meseria in sine



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Chimioterapia se refera la tratamentul chimic pentru tratarea cancerului. Cred ca tu te referi la chinetoterapie. Facultatea formeaza specialisti care ajuta bolnavii in tratamentul de recuperare dupa anumite traume sau malformatii congenitale (din nastere).

 • 4 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Nu exista facultate de chimioterapie. Cred ca ai vrut sa spui kinetoterapie. Aceasta specializare se poate face urmand Medicina sau Facultatea de Sport. In cadrul acestor doua facultati exista profilul kinetoterapeutica.
 • a răspuns:
  Poate kinetoterapie
 • a răspuns:
  Adda, chimioterapia nu este nici un profil de invatamant superior, nici profesie. Chimioterapia este o metoda de tratament utilizata in terapia cancerului. Cei care practica aceasta metoda se numesc medici oncologi. In consecinta, cei interesati sa isi faca din asta o profesie, trebuie sa urmeze facultatea de medicina, si sa se specializeze in oncologie (terapia cancerului). Profesia de medic presupune enorm de multa munca, daruire si, nu in ultimul rand...inteligenta. Medicii oncologi se confrunta zilnic cu cazuri grave, cu foarte multa suferinta, dar si cu aspecte uluitoare ale comportamentului uman. Ca in orice profesie, numai (com)pasiunea, spiritul analitic si daruirea fac diferenta intre un medic mediocru, si unul cu adevarat stralucit. Dupa cum observi, evit folosirea termenului de meserie cand vorbesc de medici (si nu numai de ei, aceeasi situatie este si in cazul profesorilor, judecatorilor, in general in cazul ocupatiilor care presupun munca cu oamenii). Am invatat dintr-o carte frumoasa ca meseria este ceva cu care te ocupi pana iesi la pensie, pe cand profesia este ceva ce ramai toata viata. Mult succes in alegerea... profesiei!
 • a răspuns:
  Ai putea urma aceasta meserie de kinetoterapeut fie in cadrul facultatilor de medicina, este de 3 ani, sau in cadrul facultatii de sport facand masterul in kinetoterapie.