Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3171470intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
MediaDOT.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
20 Oct
SATI 279.733AFISARI
183.019VIZITE
167.535V. UNICI

Cati ani trebuie sa ai casa iesi la pensie? Pentru pensia de boala, eu ma refeream la ani lucrati in legea noua avand in vedera ca am o matusa care ii persoana cu handical accentuat.Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  La 38 de ani trebuia sa aiba un stagiu de cotizare (ani lucrati legal) de cel putin 14 ani, conform art.76 din Legea nr.263/2010 privind pensiile publice. Asa fiind nu va putea beneficia de pensie de invaliditate decat daca se incadreaza in prevederile art.68, citez:
  "ART.68.(1) Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care şi-au pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, din cauza:
  a)accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, conform legii;
  b)neoplaziilor, schizofreniei şi SIDA;
  (2) Beneficiază de pensie de invaliditate, în condiţiile prevăzute la alin. (1), şi persoanele care se află în situaţiile prevăzute la art. 49 alin. (1) lit. c) şi g).
  (3) Au dreptul la pensie de invaliditate, în condiţiile prevăzute la alin. (1) lit. a), şi elevii, ucenicii şi studenţii care şi-au pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, ca urmare a accidentelor de muncă sau bolilor profesionale survenite în timpul şi din cauza practicii profesionale.
  (4) Persoanele care şi-au pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă şi marii mutilaţi, ca urmare a participării la lupta pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 ori în legătură cu evenimentele revoluţionare din decembrie 1989, care erau cuprinşi într-un sistem de asigurări sociale anterior datei ivirii invalidităţii din această cauză, au dreptul la pensie de invaliditate în aceleaşi condiţii în care se acordă pensia de invaliditate persoanelor care au suferit accidente de muncă."

 • 6 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Spune varsta matusii si anii lucrati si o sa-ti dau un raspuns concret.
  explică (pentru Ioandelasal):
  Ani matusii 38 iar anii lucrati cu carte de munca 6-8.
  - Ascunde conversatia (1 răspuns)
 • a răspuns:
  Pentru pensie de boala iesi cu cativa ani mai devreme, fata de termenul legal, iar asta mai depinde si de gradul bolii, cel mai bine te interesezi la casa pensiilor.
 • a răspuns:
  Taicamiu a iesit la 50.
 • a răspuns:
  Depinde de gradul de boala daca este grav poti iesi la 40 de ani.
 • a răspuns:
  La 64 barbatii si la 59 femeile