| miasdbnqwyiudnwqiygu a întrebat:

Adj "mic" poate fi adverb?

Răspuns Câştigător
April
| April a răspuns:

Da, intr-o singura situatie:precedat de prepozitia "de"in expresia :de mic. Ex.:A invatat de mic. Intrebare :de cand? raspuns:de mic=complement circ.de timp.

9 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Da, poate. Vezi cum devine un adjectiv adverb si dupa iti va fi usor sa il transformi.

| psiholoaga a răspuns:

Enigma, ca sa ii fac tema ar fi insemnat sa ii explic cum se produce transformarea, eventual sa ii dau si niste exemple, ca sa ii fie mai usorhappy Te rog, nu ii trimite la mine pe toti, o sa ma trezesc cu 20 de mesaje pe zi de adunari, scaderi si gramatica de baza! Promit sa nu iti gresesc cu nimic, numai nu ma tortura!tongue

| alexdop21 a răspuns:

Crysty010 lasa temele pe TPU, fa-le singur acasa, sau daca nu lasa neterminat exercitiul ala si mergi la profa cu el, si o sa iti explice mai multe dansa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@psiholoaga-pai tu deja i-ai facut tema. el nu a intrebat cum poate deveni un adjectiv adverb, ci daca ar putea fi. laughing laughing tongue
de acum inainte, le recomand tuturor copiilor de aici sa te contacteze in privat, le spun ca esti singura care accepta sa faca teme, insa nu pe site. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@psiholoaga-la ce privire razbate din fotografia ta...este imposibil sa iti refuze cineva vreo dorinta.asa ca nici eu nu pot avea inima de... piatra. tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adjectivul mic... poate fi adverb fara prepozitie, atunci cand determina un verb!
April, te simti bine cand faci teme sau cand iei fundite?
Chiar atat de lejer te disociezi de eforturile noastre de a nu mai face teme evevilor?
Monica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ei...vedeti de ce Raluca a interzis sa se faca teme pe TPU? Stia ea ce stia, dupa ce ca nu stim sa le facem, le mai facem si prost.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu

| miasdbnqwyiudnwqiygu explică:

Am pus si eu o intrebare...care e problema...nu de aia e TPU..."toti pentru unu"

Întrebări similare