| realitatea0101 a întrebat:

De ce miliardele sunt detinute doar de prostii viciosi?

27 răspunsuri:
| Flav a răspuns:

Ai exemplele doar prezentate de mass-media. Poate tocmai de asta nu ai sanse sa ajungi la nivelul ala, fiindca gandesti imatur si faci generalizari puerile.

| realitatea0101 explică (pentru Flav):

Daca va doriti sa ajungeti preabogat (ca cei despre care vorbim aici, miliardari, multimilionari in euro/dolari) inseamna ca mai aveti de lucrat la capitolul educatie, cunoasterea lumii in care traim, suferinta/nedreptatea cauzata celor cinstiti (de la care furati surplusul nemeritat si nemuncit) etc.
Si Bill Gates sau oricare alt exemplu de preabogat considerat "bine intentionat", are aceleasi probleme privind banii nemunciti, exploatarea altora... S-ar fi spalat de "pacate" daca ar fi investit intr-un adevarat inventator, sau laborator stiintific pentru realizarea de exemplu a sintetizatorului de materie la rece (care poate produce in secunde orice obiect: mancare, masini etc.), descris in finalul articolului, disponibil online, "Can we improve the Human Society?".
Dar pentru ca nu s-a investit mai mult si mai de mult timp in stiinta acum continuam sa suferim boli, sa murim ca prostii, sa nu avem tinerete fara batranete, sa nu ne extindem in spatiul cosmic etc.
Acum cred ca ati priceput de ce sunt vinovati preabogatii din toate timpurile, nu doar cei de acum (mai cititi si celelalte explicatii ale mele pe acest subiect si sigur veti intelege ca nu este vorba despre gandire imatura si generalizari puerile).

| negru30 a răspuns:

Daca ar fi prost nu ar avea ce are - dar de ce tu esti invidios?

| realitatea0101 explică (pentru negru30):

Prabogatii au fost si sunt prosti, caci daca banii lor castigati in cea mai mare parte necinstit (bani nemeritati) ar fi fost investiti in stiinta... ar fi beneficiat si ei de vindecarea tuturor bolilor, tineretea fara batranete etc. Invidios nu sunt pe nimeni, cu atat mai putin pe prostii viciosi.

| negru30 a răspuns (pentru realitatea0101):

De unde sti ca sunt bani nemeritati - de unde sti ca nu au ajutat oamenii - " tinerete fara batranete " - pe ce lume traiesti - vrei sa ramai uitat de Dumnezeu pe pamant - trebuie sa lasam loc la cei tineri - nu esti invidios? - esti ff invidios - mai bine ai face ceva constructiv dacat sa te uiti in gradina altuia - de aceea nu poate sa... de grija altuia - dar tu oricum vrei " tinerete fara batranete " - sa dea Dumnezeu sa traiesti 300 ani poate iti trece - Doamne apara si pazeste

Sigur sunt bani nemeritati. Este foarte simplu. Puneti-va intrebarea, ce au muncit ei cinstit ca sa aiba miliarde de euro/dolari? In cat timp dintr-un salariu pentru orice meserie doriti, munca cinstita, se poate strange un milion de dolari? Dar sute/mii de milioane de euro/dolari asa cum au cei despre care vorbim aici? Apoi ce fac ei asa util pentru societatea in care traiesc? Doar "praf in ochi" ceva donatii cu sume de rusine fata de miliardele lor... Deci resurse enorme NU sunt folosite in mod util pentru binele oamenilor, asa cum am explicat mai sus. Cred ca nu ati citit toate mesajele mele in care am explicat de ce preabogatii, lipsa de educatie, viciile/parazitizmul mentin omenirea in rahat. In viitor fiecare casa va avea un sintetizator de materie la rece, acea sfera descrisa intr-unul din mesajele mele, care produce orice obiect, mancare etc. tot ce au nevoie oamenii, nu vor mai fi boli vom avea si "tineretea fara batranete", care se pare ca va deranjeaza si vom coloniza spatiul cosmic... dar toate acestea se vor obtine mult mai tarziu si cu mult mai multe sacrificii din partea oamenilor simpli/exploatati de aceste adevarate tumori, din cauza lor, a preabogatilor (niste nesimtiti, nesatui, viciosi, insuficient educati).

Ce-si bate Dumnezeu joc de tine si tu nu realizezi - te rog nu mai ma deranja - sarbatori fericite si tinerete fara batranete -

In general adevarul deranjeaza, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa-l spunem (by the way, pe mine nu m-a deranjat niciodata adevarul, iar Dumnezeu nu-si bate joc de nimeni). Sarbatori fericite si dumneavoastra si numai bine!

Spune-l draga - nu se supara nimeni - sarbatori fericite

Isus a zis ucenicilor Sai: "Adevarat va spun ca greu va intra un bogat in Imparatia cerurilor.
Va mai spun iaras ca este mai usor sa treaca o camila prin urechea acului, decat sa intre un bogat in imparatia lui Dumnezeu." (Mat.19:23-24)

Draga eu nu sunt un om bogat - lucrez vanzator si am 500 ron / luna - dar maine iti promit ca ma risc si dau un anunt la ziar - toti care au bani sa renunte la ei si sa ti-i transfere in cont ca sa poata sa intre in Imparatia lui Dumnezeu - este bine asa?

Asa cum Isus s-a adresat tuturor, la fel adevarurile spuse pe acest website se adreseaza tuturor. Nu v-a acuzat nimeni ca sunteti bogat (sau orice altceva). Din pacate preabogatii nu sunt utilizatori ai acestor forum-uri, ca sa afle adevarul (desi cred ca majoritatea-l cunosc dar nu le pasa... continua sa mentina: nedreptatea, exploatarea, lipsa de educatie, infractionalitatea, suprapopularea etc., cum am explicat mai sus).

Te rog sa nu te superi dar tu ai o mare problema - nu am inteles nimic - oare tu esti cel care poate sa arunce primul cu piatra?

Ceva sigur ati inteles... ca preabogatii au pacatuit si pacatuiesc (spunandu-mi ca as fi "cel care poate sa arunce primul cu piatra"). Mult mai in masura "sa arunce cu piatra" ar fi copiii strazii, cei care sunt nevoiti sa traiasca iadul de prin canale, in frig, mizerie, plini de boli, paraziti, sau copiii din familiile sarace dar cinstite care rabda de foame etc., dar invata mult mai bine decat copiii "de bani gata", batjocoritori de altfel, superficiali... din cauza lipsei unei educatii adecvate. Tot in Biblie este scris, referitor la ingaduirea oamenilor rai printre cei buni: Dumnezeu, care a zis slugilor ce L-au intrebat: „Voiesti deci sa ne ducem si s-o plivim (neghina)?, iar El a raspuns: „Nu, ca nu cumva, plivind neghina, sa smulgeti odata cu ea si graul. Lasati sa creasca impreuna si graul si neghina, pana la seceris, si la vremea secerisului voi zice seceratorilor: Pliviti intai neghina si legati-o in snopi ca s-o ardem, iar graul adunati-l in jitnita mea" (Matei 13:24-30).
Nu cred ca voi mai avea timp sa mai raspund prea curand. All the best!

Ai dreptate dar du-te si tu la Cotroceni - aici ai nimerit prost - inchide Biblia - este rusine sa copiezi

Nici vorba de rusine sa citezi intelepciunea (binele trebuie popularizat cat mai mult).

O cam intorci ca la gara

Daca cititi cu atentie mesajele de mai sus, veti intelege ca nu aveti dreptate cand spuneti "O cam intorci ca la gara". Subiectul poate fi considerat incheiat, cat timp nimeni nu aduce argumente (dovezi) in sprijinul sau impotriva afirmatiilor mele.

Desteptul cedeaza - asa ca tu continua

Este bine ca sunteti optimist si va considerati destept, dar va sfatuiesc sa cititi (sa va documentati) cat mai mult, ca sa puteti aduce argumente pro sau contra subiectului aflat in discutie, in acest fel evitand si incercarile dumneavoastra de a contrazice/critica fara dovezi (fara legatura cu ceea ce se discuta aici).

Nu am mentionat ca sunt destept - am scris o vorba din batrani - acum fiecare intelege ce doreste

| realitatea0101 explică:

Oamenii insuficient educati sunt materialisti, adica vor sa devina tot mai bogati, fiind dependenti de viciul banilor/averilor (pe langa celelalte dependente/vicii).
In general, prostia s-a mentinut la un nivel ingrijorator atat de mult timp (de-a lungul istoriei) datorita faptului ca majoritatea resurselor au fost (si chiar inca mai sunt) stapanite doar de un mic procent dintre oameni (sub 10%) si acest mic procent (bogatii/conducatorii/mafiotii etc.) nu au avut motivatia de a se destepta si a investi mai mult in stiinta... pentru binele umanitatii in general, ci au investit in razboaie si in mijloacele de control/exploatare, pentru binele lor (pastrarea privilegiilor de a trai in lux, risipa, promiscuitate, vicii, parazitizm etc.).

Ce ar fi daca "cineva" i-ar obliga pe toti miliardarii si multimilionarii in dolari/euro sa doneze toti banii peste o anumita suma pentru educatie, cercetare, agricultura etc. (domeniile foarte utile tuturor), sa zicem totul peste 10 milioane. N-ar mai exista nici o criza, ba chiar ar fi un surplus de bunastare pentru toti si TOTI ar avea locuri de munca si salarii mari...
Dar avaritia, lacomia si prostia preabogatilor mentin lumea in rahat.
Luxul, lacomia, risipa, viciile/prostia, cheltuielile inutile si miliardele de prin conturi, nefolosite in mod util pentru educatie, agricultura etc., majoritatea ale unor semianalfabeti cu viciul banilor/averilor, sunt cauzele saraciei, foametei, lipsei de educatie, suprapopularii, razboaielor, bolilor si infractionalitatii.

Cei care n-au avut parte de educatie si un trai cat de cat normal in copilarie, infractorii si saracii de azi, din cauza preabogatilor nu le-au avut, a lacomiei si prostiei acestora.

Adevaratii, marii paraziti sunt preabogatii.
Preabogatii sunt tumorile din societate care mentin saracia, lipsa de educatie, infractionalitatea, suprapopularea, razboaiele. Prostia lor si viciul banilor/averilor nu se pot trata cu adevarat decat prin educatie.

De aceea omenirea nu a rezolvat inca bolile, "tineretea fara batranete...", energia/hrana gratuita, colonizarea galaxiei etc.

In final, cu riscul de a ma repeta:
"Prostia (educatia insuficienta) este cauza tuturor relelor".

De acord cu raspunsul, cu mentiunea ca pe langa compromisuri, ei fac multe fapte ilegale (fac rau altora, surplusul de bani reprezentand munca cinstita a altor oameni) si tin banii/resursele neinvestite in mod util, cum am explicat deja, deci nu poate fi vorba de "un moment de glorie". In sistemul corect de valori, gloria ar trebui sa fie atribuita celor care fac o descoperire/inventie care aduce foarte mult bine oamenilor, celor cinstiti, foarte educati, nicidecum luxul, risipa, viciile, prostia majoritatii celor preabogati nu pot fi asociate cu gloria...
Multumesc pentru invitatia de a ma alatura blogului tau, dar nu am blog.

Daca va doriti sa ajungeti preabogat (ca cei despre care vorbim aici, miliardari, multimilionari in euro/dolari) inseamna ca mai aveti de lucrat la capitolul educatie, cunoasterea lumii in care traim, suferinta/nedreptatea cauzata celor cinstiti (de la care furati surplusul nemeritat si nemuncit) etc.
Si Bill Gates sau oricare alt exemplu de preabogat considerat "bine intentionat", are aceleasi probleme privind banii nemunciti, exploatarea altora... S-ar fi spalat de "pacate" daca ar fi investit intr-un adevarat inventator, sau laborator stiintific pentru realizarea de exemplu a sintetizatorului de materie la rece (care poate produce in secunde orice obiect: mancare, masini etc.), descris in finalul articolului, disponibil online, "Can we improve the Human Society?" si care poate fi realizat cu nanotehnologia, computerele si laserele de azi (este o sfera captusita cu orificii foarte mici, la nivel molecular, prin care sunt emise fascicole laser de catre un computer peformant, pentru asezarea in spatiu a nucleelor si electronilor conform informatiilor dintr-o baza de date, pentru obiectul dorit a fi creat. Astfel doar din hidrogen (avand cei mai simpli atomi), sau transformand orice substanta/obiect (de ex. gunoiul), se poate obtine orice lucru util, mancare etc. Atunci toti oamenii vor fi bogati si din pacate abia atunci TOTI vor intelege ca este mult mai importanta educatia si cunoasterea decat lucrurile materiale.
Dar pentru ca nu s-a investit mai mult si mai de mult timp in stiinta acum continuam sa suferim boli, sa murim ca prostii, sa nu avem tinerete fara batranete, sa nu ne extindem in spatiul cosmic etc.
Acum cred ca ati priceput de ce sunt vinovati preabogatii din toate timpurile, nu doar cei de acum (mai cititi si celelalte explicatii ale mele pe acest subiect si sigur veti intelege ca nu este vorba despre gandire imatura si generalizari puerile).

Asa cum am mai spus, subiectul poate fi considerat incheiat, cat timp nimeni nu aduce argumente (dovezi) pro sau contra.
Discutiile pe langa... nu schimba cu nimic concluzia:

Prostia (educatia insuficienta) este principala cauza a tuturor relelor.
Toti prostii sunt rai (fac rau); bogatii, precum tumorile intr-un organism, majoritatea detinand (irosind/consumand) resurse/averi nemeritate (bani nemunciti).
Daca banii risipiti pe lux, vicii, razboaie, lucruri inutile etc. (miliardele de prin conturi) ar fi fost investiti in stiinta, cercetare, educatie, agricultura (lucruri utile) etc. s-ar fi rezolvat de mult bolile, saracia, suprapopularea, comportamentul urat, necinstit, necivilizat (infractionalitatea)...
Un studiu recent "de afara" ajunge la concluzii similare, vedeti:
"Shame on the rich" http://news.sciencemag.org/sciencenow/2012/02/shame-on-the-rich.html

| Lili92 a răspuns:

Miliardele nu sunt detinute doar de prostii viciosi. oricum fiecare cu noroacele lui.

| realitatea0101 explică (pentru Lili92):

De ce? Mai sunt detinute si de prostii mai putin viciosi?
Din moment ce detin milioane/miliarde de euro/dolari, au sigur cel putin viciul banilor/averilor.

Cat priveste asa numitul "noroc", n-ar trebui sa fie considerat norocos cel care are multi bani, ci doar acela suficient de educat, care foloseste banii in scopuri cu adevarat utile pentru el si pentru ceilalti oameni.
Omenirea a progresat numai prin aceste exceptii, gen Newton, Nikola Tesla, Darvin etc. care au folosit intelept surplusul de bani, nu prin prostii imbuibati, viciosi, avari, paraziti... cu bani nemeritati (nemunciti), dar cu ifose de "inalta societate", asa cum sunt mai mult de 90% dintre preabogati.

Cu cat esti mai sarac material (nu spiritual), cu atat ai un risc mai mic sa detii nemeritat munca altora, caci banii nu sunt altceva decat munca oamenilor.

De aceea Isus vrea sa ne imbogatim spiritual in primul rand, sa-L cunoastem pe Dumnezeu prin educatie si stiinta (sa nu fim prosti viciosi) si omenirea sa nu mai fie ca un organism cu tumori (bogati/mafioti), ci sanatos, in care meritul fiecarei celule (om) sa fie recunoscut in mod cinstit (fara exploatarea saracilor de catre bogati).

Întrebări similare