| T0T a întrebat:

Https://www.facebook.com/femina.ro/videos/96758618660987 8/

Opinii? Înainte de 1989 Ceaușescu a reușit să plătească toate datoriile țării de câteva miliarde de dolari, industrializând țara, profitând la maxim de resursele țării și exportând cea mai mare parte din alimente și alte produse ale țării(importurile fiind extrem de mici). Tot aceea a fost perioada în care a fost creeată cea mai mare parte din infrastructura țării. În momentul ăsta avem datorii de foarte multe zeci de miliarde de euro către băncile mondiale, resursele sunt exploatate doar de străini iar o mare parte ajung la ei iar în țară nu se mai construiește mai nimic( de abia se construiește o autostradă, și aia prost). Ce se zice în video poate fi adevărat? Cum a reușit țara dintr-un progres evident să cadă exact după 89 înapoi în groapă, o groapă care probabil ne va distruge țara de tot? Cum vă explicați ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă în acești ani? Mai avem vreo șansă? Dacă da, care? Cum puteți să mai aveți încredere sau să susțineți politicieni după ce situația devine de la an la an mai gravă?(cea mai mare parte a populației susține politicienii și comentează pe diferite rețele sociale și se contrazic între ei că cine e bun sau cine e hoț, păi cum puteți să îi comparați când toți sunt slugile statelor puternice și hoți care preferă să primească un bacșiș de la aceia și în schimb să distrugă țara?) Oamenii au ieșit acum ceva timp în stradă pentru schimbarea clasei politice, în schimb s-a schimbat doar guvernul. Ce s-a rezolvat? Absolut nimic!(acea acțiune a fost absolut penibilă) Poate românul să organizeze ceva fără sprijin politic sau fără a fie manipulat de diferite partide?(întrebarea poate fi mutată, am pus-o aici deoarece e o categorie mai populată)

Răspuns Câştigător
| UnBroken2016 a răspuns:

Daca era in viata cam asta ar fi zis

http://postimg.org/image/48blal4xt/

| UnBroken2016 a răspuns (pentru UnBroken2016):

Ce-i cu tine de tot iti schimbi nick-ul?

| T0T explică (pentru UnBroken2016):

Mă plictisesc de ele.

24 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unu la mână, "a crea", se scrie cu 2 de e doar dacă e urmat de z.
Doi la mână, privind comunismul, s-a plătit datoria externă de 11 miliarde de dolari cu mari, mari sacrificii din partea populaţiei, ceea ce a dus şi la revoltă.
Comunismul nu a perioada aia prosperă despre care vorbeşti tu, caută pe la Cuza dacă vrei reforme cât de cât decente, instaurarea monarhiei, adoptarea constituţiei(cele care uniformizau legislaţia şi aveau prevederi decente au fost cele care au consfinţit regimurile democratice)
În constituţia autoritară se prevede legea prin care femeile puteau să voteze, singura chestie care era bună, drepturi ioc, libertate ioc, separarea puterilor în stat deşi era prevăzută, a fost tot ioc.
URSS, şi-a bătut joc de noi, teritoriile noastre tot au fost sub alte stăpânire. Vine Ceauşescu la conducere, ce să vezi?
Introduce politica de controlare a natalităţii, nu mai existau închisorile politice şi în momentul ăla trece la altfel de abuzuri.
Se încep construcţiile megalomanice, ioi, ce să vezi "Casa Poporului" şi "Bulevardul Victoria Socialismului", fără rol, în timp ce populaţia îşi lua pâine şi ulei pe cartelă.
Face vizite în China şi Coreea şi vine cu minunatele idei ce privau populaţia de libertate asupra propriei vieţi.
Noroc cu disidenţa, s-au mai aflat din abuzurile comise în timpul lui Ceauşescu, care au fost numeroase.
Altceva, nu a fost corectă nici execuţia lor, dar nici maniera lui de a conduce ţara nu a fost tocmai bine pusă la punct.
Acum nu mă bag, nu văd un viitor strălucit pentru ţară, nici măcar unul decent.
Problemele sunt mai mult mai multe decât soluţiile, iar situaţia financiară e "precară".

| immortalfaith a răspuns (pentru anonim_4396):

Poti sa i spui si ca se scrie "maximum"

| T0T explică (pentru immortalfaith):

Și eu pot să te pun să mai folosești un dex, căci pot folosi acel "maxim" în mai multe forme.

MÁXIM2, -Ă, maximi, -e, adj., s. f. 1. Adj. Care are cea mai mare dimensiune, durată, intensitate etc.; foarte mare; maximal. 2. S. f. Cea mai mare valoare pe care o poate avea, într-un anumit interval, o funcție sau o cantitate variabilă. ♦ Centru de înaltă presiune atmosferică. – Din lat. maximus, fr. maxime, maxima.

Hai să zicem, am avut o greșeală pe care am făcut-o din grabă(nu că nu știam că așa se scrie) dar exagerezi, nu crezi? Eu zic că da. Mai preferi și să deviezi de la subiect.

| immortalfaith a răspuns (pentru T0T):

Esti tare amuzant
Te poti duce la scoala, sa te invete ca noi folosim DOOM 2, nu DEX online
Se scrie "maxim" cand e adjectiv, "maximum" ca adverb (stii tu...adverb..ala de sta pe langa un verb)
Iar imi dai articole scrise de poponari? Evident, ti se pare normal ca o femeie sa aiba 10 copii, pentru ca tu esti baiat, ti o bagi la ea intre picioare si nu ti pasa ce se intampla dupa
E vina mea ca unu umbla prin carciuma cu sticla de bere in mana si joaca la aparate? Evident, n o sa ai loc de munca daca esti un idiot
Toata lumea vede cum Ceausescu saracu a fost ucis (logic, habar n ai ca si Ceausescu a scos din joc multi care se opuneau lui, sau care erau posibili candidati pentru conducerea partidului, doar el e victima), dar in celelalte tari comunistii au cazut de acord cu oamenii, politica de glasnost si perestroika a lui Gorbaciov, doar marele cizmar Ceausescu n a vrut sa plece de la putere, i se urcase la cap (sa stii ca el ajunsese foarte bogat, ca tot vorbesti de saracie)
Daca tot iti pasa de mizeria din sistemul sanitar si de toate astea nu mai sta pe TPU sa scrii prostii si fa ceva folositor, te votez daca te bagi la presedintie ca sa instaurezi o republica prezidentiala si sa faci ceva cu sistemul asta de invatamant care creeaza (uite, e si Z pe aici) muncitori la supermarket, paznici si femei de serviciu cu diploma de bac

| T0T explică (pentru T0T):

Să privim puțin peste greșelile tale:
" oameni.e de ajuns" - După punct o propoziție se începe cu literă mare. (e doar un exemplu printre atâtea).
" n ar vrea" Unde e cratima(doar un exemplu printre atâtea)?
"Ceausescu a fost bun da.dar pentru" Se pare că stai prost cu semnele de punctuație.

Și cum am zis în paranteză am dat doar câte un exemplu din multele astfel de greșeli.

| T0T explică (pentru immortalfaith):

"Iar imi dai articole scrise de poponari? Evident, ti se pare normal ca o femeie sa aiba 10 copii, pentru ca tu esti baiat, ti o bagi la ea intre picioare si nu ti pasa ce se intampla dupa"
Wow, dar unde e dragostea maternă. Nicio femeie nu e obligată să facă sex neprotejat dacă nu vrea un copil și orice femeie poate avea câți copii dorește. Iar multe, multe greșeli de punctuație. Ce să mai zic, eu mereu am fost pe profiluri reale, scuze că nu am făcut literele deși greșelile tale ies mai mult în evidență. sad Apropo vorbești foarte frumos de niște oameni pe care nici nu îi cunoști. Eu văd ce se întâmplă acum cu țara, observ lucruri și articolele alea + lucrurile pe care le observ = opinia mea. De ce aș considera că "marile" personalități după care te iei tu spun adevărul?

"E vina mea ca unu umbla prin carciuma cu sticla de bere in mana si joaca la aparate? Evident, n o sa ai loc de munca daca esti un idiot"
Tata nu e un idiot, a fost olimpic național, e inginer la o firmă românească care e pe cale să dea faliment. La 50 și ceva de ani se mai poate angaja undeva ca inginer dacă acea firmă dă faliment? Ce ziceam despre distrugerea industriei naționale? Dar despre profesori și medici care sunt plătiți mizer? Sunt niște idioți?

"Toata lumea vede cum Ceausescu saracu a fost ucis, dar in celelalte tari comunistii au cazut de acord cu oamenii, politica de glasnost si perestroika a lui Gorbaciov, doar marele cizmar Ceausescu n a vrut sa plece de la putere, i se urcase la cap (sa stii ca el ajunsese foarte bogat, ca tot vorbesti de saracie)"
Și mă bucur pentru el că era bogat. Țara ajunsese în fruntea altora, deci...Alții pot vorbi de acea perioadă în unele feluri dar noi nu văd de ce am face-o în acest mod.

"Daca tot iti pasa de mizeria din sistemul sanitar si de toate astea nu mai sta pe TPU sa scrii prostii si fa ceva folositor, te votez daca te bagi la presedintie ca sa instaurezi o republica prezidentiala si sa faci ceva cu sistemul asta de invatamant care creeaza (uite, e si Z pe aici) muncitori la supermarket, paznici si femei de serviciu cu diploma de bac"
Fac ceva folositor, dar cred că mai de folos aș fi cu o facultate, zic și eu.

| immortalfaith a răspuns (pentru T0T):

Ce treaba au semnele de punctuatie (pe care nu vreau sa le pun) cu faptul ca tu nu stii sa scrii?
Problema e ca eu nu folosesc diacritice, nici cratima (sunt multi copii care chiar cred ca tu ai dreptate daca scrii cu diacritice, deci fa un efort si scrie corect)
Plus ca eu folosesc punctul (sau virgula) ca sa ti arat tie, care ai facut profil real, cand sa te opresti din citit si sa gandesti putin (si eu am facut profil real, asta nu inseamna ca trebuie sa scrii gresit ~ mi se pare mai mult o chestie de cultura)

| immortalfaith a răspuns (pentru T0T):

Ai dreptate, cine o fi si Neagu Djuvara asta...o sa l ascult pe unu care posteaza un video pe facebook (sau ca tot ai fost la profil real, ascult parerea unui biped de pe marele site fluieras, un aspect deplorabil, facut probabil de un baiat de 12 ani)
Cu femeile, cred ca ar trebui sa asculti parerea unei mame, parerea ta e una de virgin
E o diferenta intre a fi inteligent si a fi destept, tatal tau e idiot, n am zis ca e si prost
Despre ce profesori vorbim? unul universitar n are salariu mizer, daca ar fi un profesor bun ar lua salariul dublu doar din meditatii, pot chiar scrie carti pentru bani (si acum sa fim seriosi, ca sa predai la generala trebuie sa ai cunostinte care tind spre 0, oricine poate preda acolo)
Sunt doctori care primesc zeci de milioane la o operatie, vorbim de medici sau de asistenti medicali?
Oriunde e la fel, daca esti printre cei mai buni ai un salariu foarte mare, daca nu, asta e (nu pot avea toti salarii de sute de milioane, e utopic)
Tara ajunsese, nu oamenii (e trist sa crezi ca binele tarii reprezinta si binele oamenilor (ce e important e cum se simt oamenii in tara lor, nu cum vad strainii tara noastra), iar Ceausescu a fost asa promovat de americani pentru ca presedintele american cauta o bresa in Pactul de la Varsovia (stii tu, poate ai auzit pe la vecini de razboiul rece)
Eu zic sa incepi ceva folositor, te cert pentru ca vad ca ti pasa, asa ca pune mana pe carte

| anonim_4396 a răspuns (pentru immortalfaith):

Iesi acasa! DOOM 2 e o mizerie ordinara. DOOM 3 va aproba si emoji cat de curand happy Si vei putea sa le utilizezi si tu cu incredere.winking Fiindca, vezi tu, DOOM 2 nu aproba insa si limbajul agresiv doar ca sa te crezi superior palavragind destule si nespunand nimic. Culmea, ca nici tu nu excelezi scriind, dar deh, prestanta!

Adica il observ si eu pe Zero0 (OP). Da, o mai fi avand un typo ceva pe acolo, mai un "e" extra. Dar, sa faci niste observatii unuia care scrie in mare parte acceptabil e de-a dreptul penibil. La cati analfabeti sunt pe TPU...de aia iti e frica sa le faci atatea observatii inutile?

| immortalfaith a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu te contrazic cu mizeriile din DOOM 2, dar (momentan) examenele de admitere la facultate se dau dupa DOOM 2 (nu din DEX online).
L am contrazis pentru ideile lui, nu stau sa contrazic orice planta de pe TPU (de exemplu, eu consider penibil faptul ca tu ii iei apararea)
Si daca imi gasesti vreo greseala esti liber sa mi o arati, nu ma supar
https://www.facebook.com/......882942201/

| T0T explică (pentru immortalfaith):

"Ai dreptate, cine o fi si Neagu Djuvara asta...o sa l ascult pe unu care posteaza un video pe facebook "
Sunt destui istorici care îl susțin pe Ceaușescu nu ai tu grijă. Eu nu sunt un pierde-vară de facebook, apropo.

"Cu femeile, cred ca ar trebui sa asculti parerea unei mame, parerea ta e una de virgin"
Stai liniștită că eu cunosc prea multe femei care condamnă avortul și îl consideră un act criminal. De unde știi că sunt virgin? Poți să îmi contrazici opinia cu argumente, nu să îmi ceri să caut opiniile câtorva târfe care și-au omorât copilul? Majoritatea mamelor care nu au făcut acest lucru îl și condamnă. Cu ce am greșit când am zis că nimeni nu le obligă să facă copii? CU CE?

"E o diferenta intre a fi inteligent si a fi destept, tatal tau e idiot, n am zis ca e si prost"
Mă întreb ce faci tu cu viața ta. Firma aia era un stâlp al industriei românești iar tata lucrează de mult timp acolo. Cine să prevadă dezastrul prin care trece acum țara noastră? Cine să prevadă când are să pice o firmă sau când o va duce mai bine? Baba Vanga? Arunci cu niște vorbe, dar încă odată niște argumente inexistente în mare parte.

"Despre ce profesori vorbim? unul universitar n are salariu mizer, daca ar fi un profesor bun ar lua salariul dublu doar din meditatii, pot chiar scrie carti pentru bani (si acum sa fim seriosi, ca sa predai la generala trebuie sa ai cunostinte care tind spre 0, oricine poate preda acolo)"
Cum ziceam milioane de români sunt săraci și nu își permit meditații, mai ales în mediul rural. Acolo vrei să zici că toți profesorii sunt proști? Deja o dai în nesimțire și jignești multe categorii de oameni care chiar sunt capabili și își dau duhul pe un salariu mizer. Tu măcar știi câte ore trebuie să faci meditații pentru a ajunge să ai o sumă modestă de bani? Se vede că ești complet pe dinafară din multe puncte de vedere.

"Sunt doctori care primesc zeci de milioane la o operatie, vorbim de medici sau de asistenti medicali?"
Excepții, aduci prea mult excepțiile în prim plan ca să îți susții opinia?

"Oriunde e la fel, daca esti printre cei mai buni ai un salariu foarte mare, daca nu, asta e (nu pot avea toti salarii de sute de milioane, e utopic)"
Compară salariile din România cu salariile din alte țări sau cu salariile din trecut din România. Nu pui deloc bine problema. Tu te poți numi printre cei mai buni în ceea ce faci tu? Tu vorbești de excepții dar oricum ai lua-o salariile sunt mizere și trebuie doar să compari sărăcia din țara noastră cu sărăcia din alte țări. Nu e nicio diferență, așa?

"Tara ajunsese, nu oamenii (e trist sa crezi ca binele tarii reprezinta si binele oamenilor (ce e important e cum se simt oamenii in tara lor, nu cum vad strainii tara noastra), iar Ceausescu a fost asa promovat de americani pentru ca presedintele american cauta o bresa in Pactul de la Varsovia (stii tu, poate ai auzit pe la vecini de razboiul rece)
Eu zic sa incepi ceva folositor, te cert pentru ca vad ca ti pasa, asa ca pune mana pe carte"
Și acum oamenii se simt mai bine în țara lor? Măcar atunci era un progres, acum e clar regres. Cum crezi că vom ajunge să ne simțim în țara noastră dacă lucrurile merg tot așa? Bine? Mă aștept la mai rău, mult mai rău decât înainte de 89 căci lucrurile în modul în care se distrug și se fură acum nu s-au distrus sau furat niciodată. Eu am început de mult ceva folositor, am spus în răspunsul anterior. Nu sunt singurul care merită certat eu nu mi-aș permite să spun despre foarte mulți oameni că își merită sărăcia, mai ales că nu e nici pe departe așa și am spus mai sus de ce.

"examenele de admitere la facultate se dau dupa DOOM 2 (nu din DEX online).
L am contrazis pentru ideile lui, nu stau sa contrazic orice planta de pe TPU (de exemplu, eu consider penibil faptul ca tu ii iei apararea)
Si daca imi gasesti vreo greseala esti liber sa mi o arati, nu ma supar"
Deja sunt la facultate iar profesorii mei nu pun atâta accent pe cum scriem ci pe ce scriem.

"Ce treaba au semnele de punctuatie (pe care nu vreau sa le pun) cu faptul ca tu nu stii sa scrii?
Problema e ca eu nu folosesc diacritice, nici cratima (sunt multi copii care chiar cred ca tu ai dreptate daca scrii cu diacritice, deci fa un efort si scrie corect)"
Eu cum am zis am făcut acea greșeală din tipărit rapid, nu că nu aș ști cum se scrie acel cuvânt iar acea chestie legată de "maxim" dacă folosești definiția exactă din DEX îl poți folosi, în mod logic, și în acel context. Nu știu toate regulile de gramatică, dar nici nu trebuie. Nu cred că am făcut prea multe greșeli. Exagerezi. Diacriticele le folosesc că așa vreau eu și fii sigură că m-am obișnuit de ceva timp să le folosesc, nu vreau să arăt nimănui că am dreptate(mai ales prin scris), dar dacă tu vrei acest lucru te sfătuiesc să te uiți mai per ansamblu la unele probleme și să nu le mai judeci pripit. Cât despre lucrurile esențiale pe care le omiți în scrierea ta, nu prea văd o scuză dacă zici că pur și simplu nu vrei să scrii corect, că așa poate zice oricine.

| immortalfaith a răspuns (pentru T0T):

Cum putem continua discutia noastra cand tu habar nu ai ce spui? De aia o sa inchid
"Eu cum am zis am făcut acea greșeală din tipărit rapid, nu că nu aș ști cum se scrie acel cuvânt iar acea chestie legată de "maxim" dacă folosești definiția exactă din DEX îl poți folosi, în mod logic, și în acel context."
Definitia din dex suna asa :MÁXIM2, -Ă, maximi, -e, adj., s. f. 1. Adj. Care are cea mai mare dimensiune, durată, intensitate etc.; foarte mare; maximal. 2. S. f. Cea mai mare valoare pe care o poate avea, într-un anumit interval, o funcție sau o cantitate variabilă. ♦ Centru de înaltă presiune atmosferică. – Din lat. maximus, fr. maxime, maxima.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink
Acolo scrie "ADJ" prescurtare de la ADJECTIV
ADJECTÍV, adjective, s. n. Parte de vorbire flexibilă care arată o însușire a unui obiect sau a unei ființe și determină numele acestora, acordându-se cu ele în gen, număr și caz. – Din fr. adjectif, lat. adjectivum.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink
Uite si ce e ala un adverb :
ADVÉRB, adverbe, s. n. Parte de vorbire, în general neflexibilă, care determină sensul unui verb, al unui adjectiv sau al altui adverb, arătând locul, timpul, modul, cauza sau scopul. – Din fr. adverbe, lat. adverbium.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink
MÁXIMUM s. n. 1. Limita superioară peste care nu se poate trece; maxim1. ◊ Loc. adv. La maximum = în cel mai înalt grad. 2. Cea mai mare cantitate, valoare, intensitate; maxim1. ♦ (Adverbial) În cantitatea, timpul, spațiul maxim2 posibil. – Din lat. maximum, fr. maximum.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink
Cum tii parerea ta idioata (chiar daca nu ai dreptate, tu esti convins ca ai..asa ai auzit si tu la altii) continui sa vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti si chiar crezi ca ai dreptate
Eu zic sa studiezi bine tot ce are legatura cu subiectul (sa studiezi tu, nu sa auzi la altii), apoi sa incerci o parere
Am incercat sa fac meditatii acum ceva timp, am fost mintit in fata, profa abera, am incercat in alta parte, la fel
"Cum ziceam milioane de români sunt săraci și nu își permit meditații, mai ales în mediul rural. Acolo vrei să zici că toți profesorii sunt proști? Deja o dai în nesimțire și jignești multe categorii de oameni care chiar sunt capabili și își dau duhul pe un salariu mizer. Tu măcar știi câte ore trebuie să faci meditații pentru a ajunge să ai o sumă modestă de bani? Se vede că ești complet pe dinafară din multe puncte de vedere."
Provin din mediul rural, foarte sarac, am incercat meditatii din banii mei, jignesc multe persoane da (te asigur ca 60% din profesori sunt foarte slabi, eu aveam profesori dar nu veneau la ore sau veneau si ne invatau tabla inmultirii)
70 de lei 2 ore de meditatii, faci cu 6 copii pe zi
"Se vede că ești complet pe dinafară din multe puncte de vedere."
Crede ma, sunt exact "inauntru"
Nu vreau sa te mai contrazic, deja e plictisitor

| T0T explică (pentru immortalfaith):

Ce ai făcut iar? Spui anumite lucruri fără să aduci mai niciun argument valid. Eu ți-am spus strict ce văd iar în momentul în care mi-am expus o opinie cred că am exprimat-o ca atare. Spre deosebire de mine spui că opinia mea e "idioată" totuși nevenind cu absolut nimic, decât cu generalizări și jigniri. Ești bună pe post de ministru al muncii, te-ai descurca perfect să condamni salariații din România în timp ce le iei banii. Dacă ți-aș spune că mă intersectez din multe puncte de vedere cu învățământul? Tu ești cea care vorbește în necunoștință de cauză și se vede clar din așa zisele argumente pe care le aduci. Eu te asigur că știu exact despre ce vorbesc. Nu zic că nu sunt mulți profesori foarte slabi dar e foarte penibil să generalizezi și mai e penibil faptul că nu îți dai seama care e cauza pentru care sunt peste tot incompetenți. Crezi că de prea bine au plecat majoritatea care aveau potențial? Tot banul e problema, tot actualul regim și actualele condiții mizere din țară sunt problema, deci ajungem de unde am plecat. Dacă este bine să oferim condiții mizere și răsplată care nici măcar de bun simț nu e atunci să nu ne întrebăm de ce stăm prost cu cea mai importantă resursă, cea umană(că alte resurse avem cu duiumul, păcat că nu și români care să se bucure de ele).
Cât despre "maxim", îmi recunosc greșeala dar ți-am spus la modul în care m-am gândit eu. Bravo ție dacă ai luat bac-ul la română cu peste 9 sau dacă te-au interesat mai mult chichițele astea(că până la urmă nu sunt greșeli grave, sunt doar niște chichițe și vezi că o mai apărea în viitor un nou dex, doom, ce vrei tu, cu mai multe permisiuni, că na regulile ce țin de chichițe se adaptează în timp la limbajul folosit de marea parte a populației), eu din păcate nu am excelat aici, doar peste 8.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Grey zero, uite ce propun eu: de maine, daca vrem sa construim ceva, fiecare cetatean salariat sa contribuie benevol cu nu mai mult sau mai putin de 1 leu, numai sa nu se dea banii statului, ci sa-i folosim direct, platind constructorul. E o singura zi, dar si intr-o singura zi votam ca prostii degeaba un ficus la Cotroceni.

E o idee de copil, dar gandeste-te cat de eficienta e: care ar mai fi rolul statului daca cetatenii (populatia activa) s-ar mobiliza sa faca asa ceva, pe cat de banal, pe atat de eficient?

De ce nu ne strangem intr-o zi sa dam bani pentru nu stiu ce, decat sa se taie din salariu oricum impozite aiurea lunar pe lucruri care nu ne intereseaza neaparat sau nu ne folosesc?

Si mai sunt si atatia bogatani, de ar pune doar ei mana de la mana, iti dai seama ce ar iesi? Ca oricum au atatia bani si n-o sa-i cheltuie 2 vieti. Eventual toarna cate 2-3 plozi care vor ajunge niste pierde-vara crescuti cu masini si case luxoase si au deja tot ce vor de la viata. Copii crescuti doar ca sa traiasca si sa transmita averea mai departe, nu si valoarea muncii, eventual a furtului sau a asteptarii de a cadea roade din cer. Pai ce, cum sa fie toti bogatanii cu valorile promovate de Bill Gates?

| T0T explică (pentru anonim_4396):

"Grey zero, uite ce propun eu: de maine, daca vrem sa construim ceva, fiecare cetatean salariat sa contribuie benevol cu nu mai mult sau mai putin de 1 leu, numai sa nu se dea banii statului, ci sa-i folosim direct, platind constructorul. E o singura zi, dar si intr-o singura zi votam ca prostii degeaba un ficus la Cotroceni."
Dacă cetățenii ar avea proprii reprezentanți de încredere lucrurile stăteau perfect. Cam asta ar trebui să fie rolul impozitelor dar nu văd deloc că acei bani ajung unde trebuie! Dacă s-ar face un gen de dat bani prin SMS chiar(că așa e simplu) sau oricum ar fi, să ai alternative, cont bancar etc sau chiar dat direct la constructor sau cineva care e în situația în care trebuie să facă ceva, eu aș da pe puțin 30-40 de lei din bursa mea dacă aș ști că acei bani ajung unde trebuie și se face ceva util cu ei! Dar oamenii sunt zgârciți, numai la mine la bloc văd cum se zgârcesc oamenii să dea o mică sumă de bani ca să se izoleze complet blocul.

"Si mai sunt si atatia bogatani"
Acelor bogătani nu cred că prea le-ar păsa, că marea majoritate știi cum e...Ce contează cum e ăla de lângă mine? Important e să trăiesc eu cât mai bine.

| T0T explică (pentru T0T):

Deși un leu chiar și un Hagi Tudose ar da, zic eu laughing

| immortalfaith a răspuns:

Parerile tale sunt lipsite de cunostinte, ar trebui sa studiezi istoria
O sa ti spun pe scurt : comunismul a fost o perioada de REGRES pentru Romania
Tara a inceput sa mearga bine incepand cu modernizarea tarii, dupa regulamentele organice din 1831-1832 si inceputul constitutiei din 1866
De atunci a inceput tara sa mearga bine, construirea cailor ferate, legile pentru incurajarea industrializarii, pe vremea cand la conducerea tarii era marele Bratianu
Principalele puteri au secat Romania de avere sa zicem asa, conditionarea recunoasterii independentei cu actiunile Strousberg, tratatele vamale cu Austro-Ungaria, pactul petrolului, etc.
Apoi urmeaza comunismul, sa nu crezi ca tara era in progres
Colectivizarea ( 1949-1962), nationalizarea (1948), sovromurile (1945-1956), rationalizarea, detinutii politici
Tara a fost vanduta catre URSS, care a stors tara de bunuri, incercand sa o transforme intr un granar (sistemul comunist intrase oficial in faliment, de unde pana unde progres?)
Din 1980 Ceausescu a anuntat ca va plati datoria tarii, in 1989 anunta ca a platit o, dar si dupa ce a platit o cartelele erau tot introduse
"Monstruoasa" Casa Poporului, atatia bani pentru ce? Sa te dai mare cand tara duce lipsuri?
Trece comunismul, puterea este luata tot de comunisti.
Dintr un regres urmeaza democratia, o forma legala de a fura bani
Toti vor sa aiba, toti sunt corupti, pentru ca asa e traditia si daca unu fura, eu de ce sa nu fur
Nu o sa poti niciodata crea un sistem perfect sau sa mearga ceva bine chiar daca schimbi 100 de guverne
De zeci de ani Romania este dependenta economic de marile puteri, asta e si ideea, ca tara sa planga la cei mai mari
Nimeni nu doreste egalitate

| T0T explică (pentru immortalfaith):

Http://www.fluierul.ro/......rticle.jsp

""Monstruoasa" Casa Poporului, atatia bani pentru ce? Sa te dai mare cand tara duce lipsuri?"
Compară marele țări și marele clădiri de acolo cu clădirile noastre. Marile țări cum de o duc bine? Eforturile au fost făcute din partea populației, dar datoriile au fost plătite. Ceaușescu mereu a luat apărarea poporului și el era în relații bune cu unele state cu care voia să facă o bancă mondială. Exporturile erau foarte mari dar oamenii au avut mai mulți bani ca niciodată. Eu am cunoscut destui oameni care spun că pe vremea lui Ceaușescu a fost mai bine. Pe atunci aveai bani, nu aveai produse, acum ai produse dar nu ai bani. E epoca consumatorului, omul a devenit doar un consumator. Nu știu cât de bine a devenit acest lucru dar ce e drept țara își exploata pe atunci resursele la maxim. Ceaușescu a decis industrializarea țării, acum totul s-a distrus, toate firmele românești sunt în curs de distrugere.Nu suntem unicul stat care pățește asta, dar viitorul ne va arăta probabil că timpurile astea ne distrug mult mai rău, chiar dacă o fac mai subtil.

Răspuns și pentru Darknesswithin.

| immortalfaith a răspuns (pentru T0T):

Exact, ai auzit oameni.e de ajuns ca parerea ta sa fie egala cu 0
Intrebi de marile tari? sa ti dau 1000 de motive pentru care Romania nu se compara cu "marile tari"?
Compar cladirile de acolo cu cladirea noastra " Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, si cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume"
Poti citi despre planul Marshall, poti citi despre faptul ca Romania nu a beneficiat de el, pentru ca nu a fost lasata de URSS (acum intrebarea ar fi : cine n ar vrea sa primeasca fonduri uriase degeaba?)
Pe vremea lui Ceausescu era bine da. aveai bani de portocale dar n aveai portocale, foarte bine, nu si aminteste nimeni faptul ca avortul era interzis si cate femei au murit din cauza asta
Ceausescu a fost bun da.dar pentru tara ca si persoanaj personificat, nu pentru oamenii din ea
In orice perioada o sa intalnesti oameni carora le merge bine, dar si mai multi oameni carora le merge rau (intreaba un boier care avea 100 de tarani pe plantatie si munceau pentru el daca i mergea bine)
Sa stii ca nu Ceausescu a decis industrializarea, industrializarea este specifica liberalilor, Ceausescu doar a exploatat industria grea in cantitati uriase
Degeaba imi dai un articol de pe "fluierul", pana si numele e penibil
Il poti asculta pe Neagu Djuvara, pare mai de incredere decat pensionarii care se bat sa ocupe locuri in RATB

| T0T explică (pentru immortalfaith):

"avortul era interzis si cate femei au murit din cauza asta"
Mie mi se pare un lucru pozitiv. O femeie avea pe atunci cu ce să își crească pruncul, de ce să facă avort? Să zicem că poate erau femei cu probleme medicale, dar oare e mai bine asta:

http://stiripentruviata.ro/......americane/

?

Am pierdut de la revoluție încoace încă o populație a României din avorturi, deci câtor oameni nici nu li s-a acordat șansa la viață? E mai bună sărăcia atâtor milioane de români care nu au unde lucra și trăiesc în mizerie în timp ce țiganii bogați își fac palate? E mai bine când observi cum vin străinii și îți fură tot aurul, distrug tot ce e românesc și de aici tot rezultă șomeri și oameni care preferă să plece? E mai bună mizeria(la propriu și la figurat) din sistemul sanitar și mizeria din învățământ? Nu știu cum vezi tu lucrurile dar mai pe ducă mi se pare țara acum decât puteai spune că era atunci. Te bucuri acum de niște lucruri prin mall dar degeaba căci viitorul va fi tragic. Ceaușescu a vorbit de democrație și a vorbit în consiliul european de cum putem vorbi de democrație când încă există țări bogate și unele țări foarte sărace? Ce se întâmplă acum? Bogații fură de la săraci? E dreptate asta? E democrație asta? Poate trăiești într-o iluzie sau poate ai preferat să părăsești țara sau poate nu te numeri printre milioanele de români săraci, păi norocul tău. Ceaușescu a murit cântând "Internaționala" și a fost executat de crăciun de adevărații comuniști. Acum nu mai există adevărați liberali, nu mai există decât interese și minciuni. Dacă preferi această țară, păi bucură-te de ea până va fi secătuită și până când va deveni dependentă de tot de alte state. Mă întreb, ce și cum vom ajunge atunci?

| anonim_4396 a răspuns (pentru T0T):

Mi se pare că te legi de foarte multe chestii şi pierzi esenţa aia care merită un răspuns din întrebarea postată de tine.
Nu ne ajută cu nimic că avea Ceauşescu nu ştiu ce avere, el trăia bine, iar populaţia deşi avea bani nu avea pe ce să-i folosească.
"S-a pierdut o populaţie de la de revoluţie până în prezent", desigur, oamenii au dreptul de autodeterminare, şi în plus pe timpul comunismului nu existau modalităţi de protecţie, se făceau nu ştiu ce injecţii pentru a nu rămâne însărcinată, şi alea în afară legii (nu exitau tampoane, exagerez, nu exista vată în ţară), ce pretenţii să avem?!
A fost recunoscut pe plan internaţional pentru implicarea în negocierile păcii din războiul de şase zile din Israel şi pentru că a criticat virulent atitudinea de invazie a trupelor Organizatului Tratatului de Varşovia în Cehoslavocia (în 1968 când a izbuncit revoluţia de la Praga, decizia de invazie fiind a URSS-ului), evident că îi convenea să fie susţinut de marile puteri, îşi făcea politica de depărtare faţă de Moscova şi sprijinul exterior îi convenea)
Nimic interesant, nimic demn, s-a gândit la propria persoană înainte de ţară.
Şi bunicii mei spuneau că e bine pe vremea lui Ceauşescu, până au dat de kilogramul de portocale cumpărat fără restricţii şi fără relaţii cu funcţionara de la magazin.
S-au construit combinate, într-adevăr, s-a pus accentul pe industrializare, dar ce a rămas din ele? de combinatul de la Târgovişte cel puţin s-a cam ales praful, dăm vină pe conducerea de acum, de acord cu tine.
Dar cu restul chestiilor susţinute de tine...I rest my case big grin.