Întrebare recomandată | SmokeyEye a întrebat:

Lipsa de emotii este o boala curabila?
Nu am plans la niciun film. Inteleg moartea ca un proces natural, nu pot avea ceva sau pe cineva pentru totdeauna. (nu pot fi nici macar trista la inmormantari). Sunt indiferenta cand aud o stire (dezastru,catastrofa) "se mai intampla". De sarbatori ma port normal, nu am facut niciodata o urare la o ocazie. Nu zic nimanui cand e ziua mea, sa nu sarbatoresc sau sa primesc cadouri. Nu as sti cum sa ma prefac ca imi plac,chiar daca imi plac,sunt doar obiecte,pe voi va bucura obiectele?
Daca m-am despartit de partener, am gasit altul, si nu am suferit niciodata. De ce nu ma afecteaza nimic? Chiar se poate sa nu am suflet?

Răspuns Câştigător
| PedoBarbie a răspuns:

Nu ai nimic. Cine ţi-a spus ţie că trebuie să plângi şi să râzi mereu. Acestea sunt prosti. Din câte văd pari serioasă, dar atâta tot.

37 răspunsuri:
| Dumnezău a răspuns:

Lipsa de emotii nu este un lucru rau, ci doar rigiditate.Plus,nu iti bat apa in piua aiurea cu sociopatia,desi parca-parca sunt niste radacini, dar la o sociopatie grava sau o amortire a simturilor, cum ai tu, apare pe parcurs si o dorinta extrem de interesanta : sa omori, pentru ca remuscarea e 0 si aduce satisfactie.Plus ca sociopatul are si placere cand se baga pe sub pielea altora si ii joaca pe degete si din vorbe. Tulburare antisociala. Taci, ca-i bine!

| ostea a răspuns:

Doar accepta ceea ce esti, iubeste ceea ce esti, iarta ceea ce esti.Restul o sa vina de la sine, cauta raspunsurile in tine si cu siguranta in timp o sa intelegi de ce simti ceea ce simti.TU ai propria'ti cheie si numai tu poti stii ce esti cu adevarat.

| Musique a răspuns:

Bravo ție.
Aș vrea să am și puterea asta, să nu-mi pese, dar asta e, dacă m-a făcut mama așa sensibilă.
Baftă!

| Woodenpints91 a răspuns:

Bravo. Eşti un om normal care preferă să gândească în loc să se smiorcăie până o dă în penibil.

O săauzi de multe ori că eşti defect, pentru că sunt unele capete înguste care nu pot să priceapă că sunt unii oameni care nu ar da o flegmă pe chestii ce-i emoţionează pe ei.

| SmokeyEye explică (pentru Woodenpints91):

Citeam pe net despre" profilul unui criminal" si uneori ma identific cu personajele negative din filme. De exemplu Dexter (serialul, nu desenele). Fostul partener spune ca sunt o persoana rea, dupa ce ne-am certat si i-am spus in fata tot ce nu spera vreodata sa auda( adevaruri). Cred ca as putea rani pe cineva, fara remuscari, daca acesta ar merita.
Mi-ar placea sa fiu " dragalasa", sa pot fi uimita usor. Eu doar ma prefac suparata cand consider ca ar trebui sa ma intristez.

| Woodenpints91 a răspuns (pentru SmokeyEye):

Ar trebui sa-ţi pese chestiile cu care te asociază ceilalţi?

| NOname a răspuns (pentru SmokeyEye):

Ceea ce descrii sunt simptome unui sociopat, dar bănuiesc că ştii deja.
Psihologul ce zice?

| SmokeyEye explică (pentru NOname):

Poate ca undeva adanc, am totusi un sentiment: de razbunare. Dar am prea multe fobii ca sa pot supravietui in inchisoare asa ca ma resemnez. Ultimul psiholog cu care am vb mi-a raspuns: " interesant, nu te lasa influentata de filme. Si in realitate trebuie sa existe persoane rele, de unde crezi ca sunt inspirate filmele? m-a facut sa ma accept asa rea, cum sunt...Nu ma doare nicio insulta, si sunt foarte sarcastica.

Eu m-am asociat cu personajul Dexter, nu altiihappy. Si m-am asociat cu el in momentele in care avea monolog interior- se auzea ce gandeste iar eu gandeam la fel, nu in momentul cand isi macelarea victimele.

| maxy2343 a răspuns (pentru SmokeyEye):

Deci am avut si eu un prieten care a fost ceva genul tau, a spus ca a fost la psiholog parca si i-a facut un test, in acel test a iesit ca este sociopat, adica nu simtea nimic. Nu este un lucru rau, nu este o boala sunt tot felul de oameni pe lumea asta. Dar toata lumea trebuie sa aiba un motiv de ce sunt asa, oamenii se nasc cu suflet si sentiment, dar o anumita intamplare din viata lor ii face pe oameni sa fie cum sunt. Deci in concluzie din cauza acelor evenimente din cate am citit au murit niste persoane apropiate (condoleante.) iar din aceasta cauza si cu "ajutorul acelui psiholog" ai ajuns sa iti stingi sentimentele ceea ce nu este usor ca sa zic asa, multi si-ar dori sa poata sa "isi stinga sentimentele" cum ai facut tu. Imi pare rau ca esti asa dintr-un singur motiv, pentru ca nu simti bucurie, doar de aia, pentru ca bucuria este cel mai frumos lucru din viata, sa te bucuri de amici, de familie, de multe. Sper sa iti revii daca vrei sa iti revii, sa simti cate putin. Cu ajutatul la aceasta parte sincer nu stiu cum as putea sa te ajut (daca doresti ajutor sa simti). Poate daca am povesti pe privat pe mess, poate nu stiu ce sa zic, nu sunt psiholog. Ce pot sa spun este bafta in continuare. si sa ai grija in viata. Poate reusesti sa simti happy

Ma asociez cu unii actori poate si din cauza ca am facut teatru timp de 8 ani si ma pricep de minune sa intru in pielea unui personaj, indiferent de starea sa.

| Woodenpints91 a răspuns (pentru SmokeyEye):

N-am văzut Dexter încă.

Dar, un lucru pot sa-ţi spun. Nu te mai duce la psihologi. Te sug de bani fără să-ţi ofere absolut nimic la schimb. îţi spun chestii pe care oricum le ştiai sau pe care ar putea să ti le spună oricine.
Din punctul meu de vedere, psihologii sunt ultimii oameni, un fel de paraziţi, care iau bani fără să ofere nimic în schimb.

| SAMM0603 a răspuns:

La filme este in capul tau ideea : este doar un film, nimic real. De aceea nu te afecteaza. La inmormantari ai ideea : o data si o data toti ne ducem mai devreme sau mai tarziu, nu este un motiv de suparare/plans. De sarbatori poate nu te fascineaza pe toate toate chestiile astea gen beculete, artificii..etc Iar de ziua ta nu-ti place ca toti ochii sa fie tintiti pe tine si sa te pupe toti si sa vina cu : la multi ani ..etc
In concluzie esti o persoana serioasa. Nu este o boala, pur si simplu esti o persoana serioasa pe care nu o preocupa celelalte lucruri din jur.
Asta este parerea mea, desi daca ai rvea sa simti toate aceste emotii, psihgologul este cel care te poate ajuta. Sarbatori fericite:*

| SmokeyEye explică (pentru SAMM0603):

Am vizitat psihologul multi ani, cand eram copil. Dupa moartea unuia din parinti si a celei mai bune prietene, am devenit ateu, nu mai credeam in nimic. Eram intr-o stare de depresie care m-a tinut vreo 2 ani. Ca sa nu mai fiu trista, tanti care ma tratat m-a facut sa nu mai am niciun sentiment, cred ca a exagerat cu terapia.

| SAMM0603 a răspuns (pentru SmokeyEye):

Acesta este motivul. Dintr-o mare depresie, in care nu mai credeai in nimic. dupa terapie, Tanti aia te-a facut sa nu mai simti absolut nimic. In lco sa te faca sa nu mai simti suferinta si sa intelegi ca este intr-un loc bun. Deci nu este nici o boala sau ceva asemanator. Doar greseala unei "doamne" care se poate repara tot prin terapie. Doar ca trebuie sa specifici de ce nu mai simti nimic ca sa stie cum sa inceapa.

| SmokeyEye explică (pentru SAMM0603):

Merci. Am contactat un psiholog online de pe topexperti. Sa vad, poate ma ajuta.

| SAMM0603 a răspuns (pentru SmokeyEye):

Mult succes :*

"Ca sa nu mai fiu trista, tanti care ma tratat m-a facut sa nu mai am niciun sentiment, cred ca a exagerat cu terapia."
Îmi dai numărul ei? ((=

Se pare că ai suferit un soc puternic şi acestea sunt consecinţele, care n-aş spune că sunt tocmai negative (în orice caz, nu pentru tine. eşti imună la suferinţă şi asta nu poate decât să te ajute).

| IMC90 a răspuns (pentru SmokeyEye):

Da, e posibil ca de la o terapie prelungita sa ajungi sa-ti pierzi emotiile.
Dar, daca vrei, te ajut eu sa ajungi la o stare ''sulfeteasca'' mai ''buna'' numaidecat rolling on the floor
Hint: substantele toxice cum ar fi alcoolul si drogurile strica tot ce a lucrat terapia rolling on the floor Dar nu un pahar-doua. E nevoie de perseverenta rolling on the floor

| IMC90 a răspuns (pentru NOname):

Imuna la suferinta pe naiba. Creierul lui/ei e un adevarat bidon de serotonina =))
http://www.stilfeminin.ro/sanatate/Serotonina-sau-secretul-fericirii.html

| SmokeyEye explică (pentru IMC90):

Am baut o singura data, de ziua mea la 22 ani. Imi amintesc ca radeam non stop, si am dansat toata noaptea. Nu am vicii, poate doar dependenta de arta, de frumos.

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Este un semn bun.Inseamna ca lumea evolueaza.Ca sa poti inlatura emotivitatea ai nevoie de ceva creier.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti mai tare ca Chuck Norris.

| SmokeyEye explică (pentru anonim_4396):

Ma duc sa tai o ceapa sa vad daca incepe sa planga.

| Zatharra a răspuns:

Vreeeaaauuu şi euuu! Crede-mă e mai bine aşa.Peace!

| PangeeaRogvaiv a răspuns:

Si eu sunt la fel ca si tine ( la filme nu plang, la inmormantari imi reproseaza lumea de ce nu plang, de ras nu ma vede nimeni razand, mare minune daca ma vede omul zambind usor in coltul gurii, este un eveniment foarte rar asta, de pus la suflet nu pun orice), eu sunt mai dura din fire si ma impresioneaza orice. Nici cu baietii din viata mea nu sunt altfel, daca ma simt neindreptatita il iau de gat, nu stau prea mult pe ganduri. Asa sunt eu si nu ma pot schimba, uneori am fost criticata, alteori apreciata. Nu inseamna ca nu ai suflet, esti o persoana cu un caracter puternic, care orice ar fi in fata ta si prin orice obstacol ai trece, nimic nu te doboara.

| Cuvântul1 a răspuns:

Aproape la fel is si eu, rar am mai intalnit persoane asa.

| SmokeyEye explică (pentru Cuvântul1):

Si tie iti lipseste sentimentul de dor? Ma simt bine cu intreaga familie, cand vin in vizita, dar pot locui singura cu lunile, si nu simt ca mi-ar lipsi cineva.
Niciodata nu am avut emotii inainte de un examen sau ceva important, niciodata nu sunt curioasa ce se va intampla. M-am uitat la zeci de filme fara sa vad ultimele 10 minute, am citit tone de carti, fiecare pe jumatate, finalul e pentru curiosi. Nu-mi place ideea de final, sfarsit( am vazut prea multe in realitate).

Eu cred că în cazul tău e o sociopatie mai degrabă autoindusă şi alimentată în timp. Îţi place să fii specială şi să se mire toţi cum de nu simţi, aşa că până şi când simţi, îţi induci că nu simţi, prin autosugestie (ştiu că o să negi, dar se întâmplă fără să-ţi dai seama).

Apropo, din câte am observat până acum, cu sociopații mă înţeleg foarte bine.
Îmi place că nu vă aprindeţi aiurea din orice nimic şi se poate discuta cu voi relaxat şi raţional pe orice temă la orice oră.

| Cuvântul1 a răspuns (pentru SmokeyEye):

Cam asa is si eu big grin mai ales la partea cu filmele.

| SmokeyEye explică (pentru NOname):

Asta facea parte din terapie, sa imi induc sentimentul de indiferenta, pana cand am ajuns chiar sa nu imi mai pese de nimic. Refuz sa cred ca sunt sociopata ( sociopatíe s.f. Tulburare de comportament având drept cauză deficiențele educației într-un mediu social nefavorabil.- poate stiai ce inseamna dar m-am documentat sa fiu sigura de sensul cuvantului). Educatia mea este exemplara, ma port civilizat, si sunt inginer in electronic a si telecomunicatii deci mediul social in care am trait a fost chiar favorabil.

| SmokeyEye explică (pentru Cuvântul1):

Si tu ai cosmaruri foarte des?

Nu te lua după definiţii din Dex. Nu sunt întotdeauna dintre cele mai complete şi precise.
Persoana care nu are sentimente de regulă este sociopată. Este singura caracteristică pe care o iau în calcul şi cred că cea mai importantă.

Te văd interesată de filme pe această temă, aşa că, pe lângă Dexter, ţi-aş recomanda Criminal Minds (o să te regăseşti în multe personaje şi de acolo; însă nu insinuez cum că ai avea tendinţe criminale, ai doar nepăsarea unora dintre ei).

| Cuvântul1 a răspuns (pentru SmokeyEye):

Nu big grin

| EstiApreciatDacaEstiDiferit a răspuns:

Esti doar putin serioasa. Si eu m-am obisnuit deja cu tot ce se aude pe la stiri, si nu prea ma doare pe mine de accidentele de masina si altele.
Totul e ok draga, nu ai nicio lipsa de emotii. Tu doar accepti adevarul in viata, ca nu toti raman langa tine, fiecare om moare.
Eu sunt emotiva uneori, dar ce ma mira de un an, iarna trecuta a murit bunicul lui si nu am plans deloc, decat intr-o noapte. Pur si simplu am acceptat ca s-a dus dintre noi, si o sa ne lipseasca sad. Exact asta faci si tu, nu e vorba ca nu ai suflet.
Nici eu de sarbatori nu ma duc pe la petreceri uriase, si zambesc toata ziua ca o proasta. Imi primesc cadourile, mananc diferit fata de alte zile, in rest, imi petrec ziua ca toate celelalte. La fel si la ziua mea de nastere.

| SMSK8Crew a răspuns:

Asa esti tu! Simte-te bine-n pielea ta!

| sysu a răspuns:

Nu suferi de nimic. doar ai o fire mai rece. probabil te ghidezi dupa ideea "toate trec. asta e". o sa ai parte de momente in viata care o sa-ti arate ca ai suflet. simplul fapt ca ti-ai pus intrebarea asta e un semn. mult succes! big grin