caramela
Întrebare recomandată | caramela a întrebat:

Buna ziua tuturor:)
In ultima perioada, TPU este invadat cu fel de fel de intrebari referitoare la sex.
am citit intrebari ca:
Pot ramane insarcinata cand fac prima oara sex?
Daca un barbat este virgin atunci cand facem sex ma poate lasa insarcinata?
Daca femeia nu are orgasm in timpul actului sexual, poate ramane insarcinata?
Daca fac sex in timpul menstruatiei sunt protejata impotriva sarcinii?
sunt multe, am enumerat cateva, am gasit un articol foarte intersant si sper ca fetele minore care isi incep viata sexuala sa arunce o privire pe aceste link-uri care de altfel sunt chiar interesante.
http://www.copilul.ro/......a7021.html
http://www.clopotel.ro/......la-94.html
O frumoasa zi va doresc:)

Răspuns Câştigător
| MissmysteriousS a răspuns:

Hei!
Eu consider ca marea vina o au parintii si educatia primita de acestia.
O persoana de 11-15 este considerata un copil, care crede ca 'tot ce zboara se mananca '. Cum traim intr-o lume in care aspectul fizic conteaza mai mult ca personalitatea, unde banii si distractia [ ma refer la una dura, perversa ] sunt peste tot este imposibil ca acesti copii sa nu urmeze acest exemplu. Unde accesibilitatea pe net la filmele si conversatiile indecente sunt la ordinea zilei, acesti copii vad in lucrurile acestea speranta de a fi 'cool', de a fi cei mai populari lasand deoparte cartile, chiar si joaca pe afara cautand distractia de a butona intr-un mediu virtual.
Numai spun despre sexul adolescentilor [+16], ma ingrozeste faptul ca licee cu prestigiul destul de bun nu fac nimic sa ia o masura. Pur si simplu ai nevoie la baie, si dai de o surpriza destul de exagerata. Fetele care se plang ca sunt agresate de baieti, cand ele vin la scoala jumatate dezbracate, 'zidite' pe fata ca o camera renovata sunt de-a dreptul penibile!
Am putea, desigur schimba noi asta, dar nimeni nu se implica. nici macar ministerul educatiei, ca sa dau un exemplu. s-au investit foarte multi bani ca in fiecare clasa, respectiv hol sa se instaleze cel putin 2 camere video pentru a 'supravegea' elevii... dupa instalarea lor au angajat 2 oameni care se ocupa cu supravegherea lor si elevii tot isi fac de cap singuri [ Alcool in incinta scolii, sex in baie, fumat peste tot, raspunsuri indecente asupra profesorilor etc]; nu se implica deloc, doar sa 'curga banii'. Daca, macar scoala ar impune niste reguli stricte, situatia adolescentilor [ cea psihica] s-ar schimba macar un sfert! Numai spun de parinti care le cumpara copiilor inca de la varsta de 5 ani o tableta mai mare ca ei, il duce la medic dupa ce l-a intepat un tantar, in loc sa ii trimita afara, sa simta ca e copil! Categoric netul este de vina! Mai nou pana si relatiile sunt virtuale.
Nimeni nu face nimic in legatura cu asta, si o sa ajungem sa ne conduca toti prostii si agramatii!

| caramela explică (pentru MissmysteriousS):

Doamneee un raspuns de mult asteptat si pe masura, iti multumesc ca ti-am rapit atat de mult din timpul tau ...as fi curioasa sa stiu ce varsta ai, asa as intelege mult mai bine, iar daca esti o adolescenta, te felicit pentru gandire.
pai sa o luam pe rand.
parintii au o mare parte de vina, nu se vorbeste/nu se verifica/si nu se ia atitudine, iar daca elevul a fost mustrat de dascal/profesor..repede sunam la 112/protectia copilului etc.
nu verifica cum pleaca fetele lor spre scoala/nu le verifica calculatorul/sunt multe aspecte care ii gasesc vinovati pe parinti
se da voie sa aiba facebook la varsta frageda/luxul troneaza la loc de cinste dar la pachet cu prostia..de institutia statala ce sa mai zic? se dau atatea exemple ca minorele fac minorele dreg, dar nimeni, absolut nimeni nu da o lege sa se introduca in instititiile scolare, programe gratuite pentru consiliere/psihologie si multe alte ore legate de sexologie si tot ce cuprinde ea, sa se puna baza pe sexul la varsta frageda. daca ar fi astfel de programe, altfel ar fi fost (poate)situatia si nu ar mai fi interesate minorele de sex la 11-12 anisori...trist este ca acesti copilasi, sunt totusi nevinovati si se trezesc cu greutati la varsta frageda, si concluzioneaza mai tarziu ca de fapt ei nu si-au trait copilaria..sunt multe de dezbatut pe aceasta tema, cred ca puterea e in mana noastra, si doar uniti vom putea veni in ajutorul lor.
O seara bunahappy

| MissmysteriousS a răspuns (pentru caramela):

Nu stiu cat de plauzibil este raspunsul meu, insa stiu ca as mai avea multe de adaugat, dar explicand si stresandu-ma pe tema asta stiu ca nu voi avea un final.Nu a fost o pierdere de vreme in niciun caz dandu-mi cu parerea, e una din pasiunile mele. Adevarul este ca inainte navigam mai des site-ul pentru ca gaseam anumite intrebari si raspunsuri care, pot spune ca ma inspirau, dar acum tot ceea ce gasesc pe aici sunt niste aberatii care ma lasa rece intrebandu-ma 'oamenii astia au o viata, sau si-o povestesc in cel mai estetic mod pe site-uri parandu-le ca e 'smecher' sa te amuzi numai pe lucruri sexuale sau murdare.
Da, ma consider o adolescenta, si gandesc, pot spune eu ..intr-un mod obisnuit, practic asa ar trebui sa gandeasca marea majoritate a adolescentilor pundu-si mare accent sa ia bac-ul, sa viseze la o mare cariera, dar bineinteles distrandu-se intr-o anumita limita.[ 16 jumatate am ].In legatura cu asta, mi-as cere scuze ca am folosit persoana a II-a, nu obisnuiesc sa vorbesc la pertu cu persoane mature, pentru ca totusi au trecut prin viata.Ca tot aduc vorba, chiar ma ingrozeam zilele trecute intr-un tramvai cum o mucoasa de vreo` 12 ani ii vorbea unei batrane, pur si simplu fara motiv, plus de asta e atat de ironic cum marea majoritate a tinerilor nu le cedeaza locul batranilor sau a femeilor cu copii / insarcinate chiar, dand aere destul de imature.
Parintii. din pacate pentru ei nu isi dau seama ca crezand ca le fac copiilor o viata perfecta [ si cum nu exista perfectiune, este evident ca ceva e neinregula] de fapt le strica viitorul facndu-le toate poftele si capriciile. Au incredere in ei, si copilul evident ca profita, pana in panzele albe amenintand pana la urma ca pleaca de acasa sau orice ii trece prin minte, parintii ingrijorati ii fac poftele. Evident ca nu se intampla asta daca nu are grija de el cand e mic, dandu-i o educatie potrivita, o mica cearta, chiar si o mica palma ajuta la gandirea copilului. Bineinteles ca nu doar parintii isi au rostul lor, pentru ca la o anumita varsta luam propiile decizii, chiar daca ne dam seama de greselile facute, niciodata nu e prea tarziu. Dar cum sa se intample asta cand. mama fumeaza la aceeasi masa cu fiica ei de 12 ani, cand tata ii cumpara baiatului un bmw de la 16 ani, cand fata face sex cu iubitul chiar in patul parintilor, pentru ca acum daca esti virgin/a esti considerat un retardat, ba mai mult de atat parca ar fi o sentinta la moarte.
Protectia minorului. pot spune ca am avut norocul de a intalni profesori care ne-au 'indrumat' oarecum intr-un mod abuziv cand eram in clasele mai mici. Aceasta experienta pot spune ca nu strica, dar evident nu intr-un mod abuziv. Evident ca vremurile s-au schimbat si elevii sunt cei care ii iau la 'bataie' pe profesori nemultumiti de note /de comportament dandu-le acestora profesia de 'somer' intr-un mod banal. Numai spun de limbajul acestora care abia stiu sa lege doua vorbe si folosesc si injuraturile de fata parintilor.
In liceul meu s-au introdus astfel de ore, dar evident ca dupa cateva saptamani s-au scos din cauza revoltelor oferite de parinti, care cred ei, ca induce elevul intr-o eroare si mai mult il determina sa faca sex, cand bineinteles aceste ore erau plasate pe documente destul de interesante facute de politia Romana, medici specializati punandu-se mare accent pe bolile oferite si de consecinte. Singurul care mai aduce astfel de documente, este chiar profesorul de religie, care din partea mea are un respect admirabil. Elevii evident ca se amuza pe tema asta si in ora fac orice altceva decat sa fie atenti.
Ai mare dreptate, dar din pacate multi sunt cei care dau din gura dandu-se mari victime crezand ca fac ceva si putini sunt cei care fac ceva sa schimbe ceva.
Eu, sincer inca mai visez ca poate lucrurile se vor schimba, dar uneori ma cred asa o copila. cand sa se schimbe ceva cand au 18 ani, trecuti totusi cu un liceu de o medie maricica si habar n-au sa scrie, e inacceptabil asa ceva, sau cum a luat vecinul carnetul si habar n-are sa lege sau sa scrie o prpozitie. Mi-as dori asa de mult, ca peste noapte sa reinvie domnul Nicolae Ceausescu sa confrunte aceasta problema, dar trebuie sa infruntam situatia, si mai ales sa o acceptam. agramatismul si prostia ne-au acoperit!
O seara placuta!

| anonim_4396 a răspuns (pentru caramela):

Deși s-ar putea să îmi sară-n cap lumea, îmi exprim și eu părerea:
Nu, nu doar părinții sunt de vină, nu au cel mai mare impact în educația sexuală. Depinde și de părinți.
Eu am crescut doar cu mama de când aveam trei ani, am avut și ceva probleme așa că m-a protejat foarte mult. Prin asta mă refer și la așa-zisele „informații nocive".
Până la vârsta pe care o am acum, nu îmi amintesc să fi discutat vreodată despre sex, educație sexuală. N-am avut nevoie. M-am informat încă de la 14 ani. Știu de site-uri specializate care pot oferi informații veridice, medici, nu ascult de gura lumii cum ar fi colege sau cine știe ce cunoștință de la țară.
N-am ajuns cu burta la gură, n-am pus întrebări clișeice repetitive cum sunt cele enumerate de tine, cum sunt altele la care te plictisești să răspunzi de se tot repetă (și e tragic și că se tot pun în nu știu câte exemplare, și că sunt atât de neinformați).
Există și părinți mai închiși, care pot să penalizeze copilul dacă încearcă să le pună întrebări și ăla cine știe ce se apucă să facă.
Sunt unii care au pretenții de secol trecut, să și-o pună doar după căsătorie, în nu știu ce condiții, să facă doar sex nu știu de care fel și doar atât și alte condiții, în loc să își lase copilul să decidă. E ca și când i-ai da mură-n gură cuiva. Îi asiguri bagajul de cunoștințe, îi spui de ce e bine să facă ceva într-un anumit fel, dar decizia îi aparține cât timp nu pe tine te afectează.
Doar autoeducându-se va reuși să învețe ceva.
Ăsta e motivul pentru care se cam evită. Și se poate și fără, mult mai greu, dar se poate.
O bună comunicare între părinți și copii e esențială. Dar, dacă nu discută niciodată despre asta, nu-i bai. Contează educația și nu aia sexuală, să îi spun chiar logică.
Sper doar că nu sunt chiar impenetrabili la acele articole și că vor înțelege ceva. Sper să aibă inteligența necesară să nu considere acele informații hieroglife.
A încercat Azure ceva asemănător...
Singura soluție, zic eu, ar fi ca pe Facebook, un fel de postare fixată, să apară pe prima pagină la dragoste și sex, să sară în ochi cu un mesaj de genul „Ai nevoie de ajutor în legătură cu începerea vieții sexuale? Citește aici, probabil te vei lămuri fără a mai fi nevoie să pui întrebarea..." sau ceva asemănător.

| caramela explică (pentru anonim_4396):

Corect..totusi eu tot pe parinti ii gasesc vinovati..de ce?
1) pentru ca uita ca au copilasi in c asa in special fete
2)nu poti sa ignori faptul ca la tv se dau stiri ci si despre minore maltratate/acostate pe internet/vandute si violate, iar tu ca mama sa ignori total aceste informatii crude si sa n u iti verifici fiica.
3)in momentul care fata ta se apropie sa aiba CM, trebuie sa tii prima educatie cu si despre aceasta perioada a fetelor
4)apoi fara sa ocolesti, ii zici direct ce se poate intampla si cauzele ce implica inceperea unei vieti sexuale la varsta frageda
5) sunt mama de fata si de baiat, slava Domnului ca nu i-am scapat dinfrau pentru ca eu am fost cea care am adus in tema tot ce se putea discuta cu ei la fiecare perioada a varstei, si pot sa rasuflu usurata ca nu am probleme, cel putin acum fata face 23 de ani, si tot ma intreaba ce si cum, chiar daca are un iubit.
6) tu ca mama oare nu te intrebi ce face fetita ta inchisa in dormitor la pc si nu iese 2-3-4 ore? de ce unii parinti chiar sunt inconstienti si le ofera totul pe tava de la varsta frageda?
sunt multe chesti care se merita a fi dezbatute, am ajuns la concluzia ca puterea sta in mainile noastre si trebuie sa facem urgent ceva, pentru ca institutia statala nu face si nu se implica, cand ei vad ca cifrele sunt ingrijorator de mari in ceea ce priveste sexul la varsta frageda.
stiu ca si Azure a postat si s-a implicat postand link-uri..si rezultatul? acelesai intrebari care iti dau bataie de cap..deci degeaba incercam..totusi nu imi pierd speranta ca vom putea face ceva si ca cineva ne va auzi.
Iti multumesc tare mult pentru raspuns ca ai gasit timp liber sa asterni ceva adevar pe site.
O zi frumoasa sa aihappy

| anonim_4396 a răspuns (pentru caramela):

1. Asta se întâmplă mai ales din cauza mentalității ăceleia standard „Facem copii și trebuie cât mai mulți bani în casă, neapărat", dar astea fără legătură între ele. Asta vreau să subliniez. Uită una de alta. Unii vor copii mulți, dar neglijează că nu au cu ce să îi crească. Alții vor bani și și-i lasă singuri sau cu bone, nu se ocupă de creșterea lor.
2. Aici e tot ceva ce ține de autoeducație. Dacă o are bine pusă la punct, va ști să fie selectiv, să se informeze, să caute, să recunoască ce trebuie.
Mi se pare ciudat să stea cu ochii în conversațiile copilului (am văzut asta într-o emisiune despre adolescenți), dar nici să îl lase total de izbeliște la orice vârstă pe internet. E mai greu să selectezi atunci, nu ești capabil să înțelegi. Și de ce ai avea nevoie, în loc să ieși cu prietenii la un volei?
Nu degeaba facebook-ul are limită de vârstă 13 ani. Și e foarte bine așa.
3. Aici situația e destul de ciudată. Am fost într-o clasă în care toate fetele, cu excepția mea și a altor două, se lăudău că au ciclu menstrual (nu CM, serios, e ceva rușinos de trebuie abreviat?). În clasa a patra! S-ar putea să fie adevărat, dată fiind naționalitatea multora și cum ne mai dezvoltăm.
Și cel mai penibil e să întrebi un învățător de ce-s șiroaiele alea de sânge în drumul spre baia fetelor. Și mai amuzant să ți se răspundă „și-a spart capul un copil, mă duc să mă ocup de el". Eram mici, dar la cum evoluăm, chiar e clar că trebuie să se discute lucrurile astea, fără cenzură.
Asta e problema multor părinți, penalizează copii pentru întrebări, fără să le explice ce înseamnă.
4. Știu ce vrei să spui. Dar nu uita ce am spus mai sus.
Părinții ar trebui să fie mai deschiși... unii dintre ei.
5. Felicitări și mulți înainte lor și ție! Mă bucur că vă înțelegeți și că țineți legătura.
6. Nu le pasă decât ONG-urilor. Suntem în România. Chiar nu știu ce se poate face în afară de informare, dar nu vrea nimeni asta, suntem sclavii Europei.
Plăcerea mea, caramela, și eu mă bucur că m-ai ascultat.

| RaisaRisa215 a răspuns (pentru MissmysteriousS):

Scute nu puteai sa scrii mai putin? SCZ!

53 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

Frumoasa intiativa, caramela!
Oricat ne-am stradui sa-i sfatuim pe acesti copii, nu stiu daca se prinde ceva de ei.
Aici e de vina comunicarea parinte-copil.In multe familii sexul este un subict tabu.Sau ca in multefamilii parinti sunt plecati in alte tari, copii raman de capul lor, si au cu cine discuta.
La scoala nu se pune problema educatie sexuala( poate in cadrul orelor de dirigintie). desi dupa parerea mea ar trebui sa fie obiect de studiu.La fel ca religia sa zicem.
Sunt multe de discutat pe acest subiect...dar ma tem ca pierd timpul in zadar.Copii vor face sex la varste mici cand si cu cine apuca.

| caramela explică (pentru Fatamuntilor):

Multumesc Angy si pentru apreciere si pentru efortul tau.
totusi hai sa facem ceva sa venim in ajutorul acelor fetite care nu isi permit sa discute"live" cu mamele lor(fie ca nu au/sunt despartiti/sunt in afara tarii/fie le rusine) si sa le "ajutam" macar cu aceste link-uri cat de cat informative, vad ca din comoditate nu cauta sa se informeze, cu un singur click pe google, afli cam tot ce doresti, chiar daca nu or fi 100% credibile dar un sambure de adevar tot exista. faza cu scoala, se tin acele discursuri, dar problema e ca se tin la liceu, cand totul cred ca ar trebui sa inceapa mult mai devreme, asa cum fetele isi incep viata sexuala.
O zi frumoasa sa aihappy

| Fatamuntilor a răspuns (pentru caramela):

Macar daca ar aprecia sfaturile noastre...pt ca de multe ori vorbim de experinta noaste si cu linkuri de pe net.

Corect..am speranta ca vor citi aceste link-uri si va tria cei bun.

Caramela, ai uitat sa spui,, prietena mea a facut cutare lucru''' cu toate ca toata lumea stie despre cine e vorba.De parca i-ar fi rusine de ce a facut.
,, penisul meu are 13 cm? e bine?''
as pune mai multe dar depasesc limita bunui simt...

Caramela mi-am amintit o intamplare petrecuta la mine in liceu.
Eram prin clasa a X.a.Asta insemand anii 1984..Se daduse vestea in liceu ca o colega mai mare (clasa a XII -a murise din cauza unui avort.Tot liceul stia ca era impreuna cu fiul femeii de serviciu din liceu.Iar parintii fetei erau bogati, erau bine vazuti in oras. Aveau singurul studiou foto din oras.Nu cred ca parintii fetei nu i-a povestit despre riscuri.Pe atunci nu se prea cunostea metodele de contraceptie, era pe vremea lui Ceausescu, avorturile se stie, erau ilegale.Tin minte ca ne-a dus pe toate fetele atunci la ginecolog, asa ca oile, de parca toate am fi fost curve.La 16 ani.
Acuma cand internentul e plin de informatii, fetele noastre tot mai pun intrebari tampite, raman gravide dintr-o prostie apoi se intreba ce pot face.
La sfarsitul clasei a XII o colega de-a mea a ramas gravida, si asa a dat bacul.
Oricum si in cazul prezentat mai sus, si acum fetele au avut cel putin 18 ani, si nu 16 sau chiar mai putin.

Stiu draga Angy..si pe noi ne-a dus la cabinet, dar am mers toti fara frica, asa ca nu aveam de ce sa ne temem...astazi se vorbeste deschis/nu exista rusine/si daca la 12 ani nu ai facut sex/nu ai iubit/esti privit de parca ai avea ciuma, inainte era invers. daca auzeai ca cineva a gresit, il excludeai din grupul de colegi/prieteni etc..nu zic ca inainte nu se mai gresea, dar astazi, este mult peste masura, iar varsta lasa de dorit
O seara bunahappy

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Asta este nivelul, n-ai ce sa faci. Poti sa ignori intrebarile daca le consideri prea puerile. Rareori dau de o intrebare buna, a cuiva care chiar solicita ajutor. In rest doar cocalari, samantari, pitipoance si ''filosofi''.

| grab a răspuns:

Multi, dar foarte multi fac intrebarile astea ca pura distractie si caterinca teribilista. Asa e la varsta pubertatii, ai nevoie de atentia ca de aer, vrei sa fii observat si eventual adulat cu orice pret si faci multe eforturi disperate pentru asta. Toti am fost asa, unora ne-a trecut, gratie unor parinti destepti!

Restul, care pun intrebarile pe bune, doar se considera speciali si vor un raspuns fix pentru ei, fix la problema lor, fara sa se oboseasca sa faca o sinteza pe google unde e plin de mii si mii de cazuti EXACT ca ale lor! happy

Bafta!

| caramela explică (pentru grab):

Multumesc pentru timpul acordat.
asta am zis si mai jos in raspunsul lui Angy.
cu un singur click pe google, afli cam tot ce doresti, chiar daca nu or fi 100% credibile dar un sambure de adevar tot exista..acum Dumnezeu cu mila si daca vor sa citeasca si sa inteleaga ceva, de bine, nu..asta e.
O zi frumoasa sa aihappy

| grab a răspuns:

Si ar mai fi o solutie dar NU SE VREA! Statul nu vrea tineri de succes, vrea multi si prosti si agatati in pacatele tineretii! Se vede cu ochiul liber...

Consultatii psihologice gratuite pentru tinerele fete de la inceperea ciclului pana la varsta de 18 ani. Orice fetita din orice oras sa poata merge GRATUIT si decontat de stat sa vorbeasca cu un psiholog (cabinet privat ca lumea nu ala din scoala!) 2 sedinte pe luna!
De asta ce ziceti?

| fuzzer a răspuns:

Da!

Stiu ca oamenii sunt diferiti de la personalitate pana la hartie igienica, dar aceste specimene nu cred ca au principii in viata. E treaba lor, nu te apuci de "meserie", daca nu cunosti riscurile. Sau te apuci, iar cauza fiind, pura curiozitate.

Totul vine din proprie initiativa!

| caramela explică (pentru fuzzer):

Corect! deci crezi ca ar fi necesar ca Institutia Statala sa se implici si sa ofere servicii de calitate GRATUITE tuturor minorilor privin sexualitatea si riscurile ei la varsta frageda?
O zi frumoasa sa aihappy

| fuzzer a răspuns (pentru caramela):

Ar fi si asta o optiune. Dar vezi tu ca tinerii din ziua de azi, fac ce vreau nu tin cont de sfaturile parintilor, in niciun caz nu vor tine cont de sfaturile unor straini. Daca vrei sa-ti fie bine, te documentezi asupra unui lucru, ca sa nu-ti faci rau, asa se intampla si in cazul acesta.

Dar daca nu te documentezi, este alegerea ta, iar riscul de a-ti face rau este mult mai mare.

Bine gandit, oricum!

| AOLEVRIC a răspuns:

Chiar trist pentru aste fete minore. Sunt si intrebari gen "Mi-am bagat un castravete in c.ur, o sa raman gravida ".

| caramela explică (pentru AOLEVRIC):

Acele intrebari le-am "omis" consider ca sunt intrebari puse la vrajeala si de dragul postarii pe TPU.
chiar nu ii inteleg pe acesti minori care cred, dupa parerea lor ca e ceva cool sa iti incepi viata sexuala la 11 ani..culmea e ca sunt multi useri care dau raspunsuri incurajatoare...dar asta e.
O zi buna sa aihappy

| AOLEVRIC a răspuns (pentru caramela):

Nici eu nu inteleg, sunt copii fara viitor. O zi buna de asemena.

| MetalHead04 a răspuns:

Am 14 ani si totusi iti dau dreptate, poate o sa razi poate nu dar mie mi-e frica sa am un contact sexual inainte de 18 ani, mi se pare ciudat, si referitor la aia cu intrebarile.ori le scriu la caterinca ori sunt chiar prosti.

| caramela explică (pentru MetalHead04):

Bunahappy
ma bucur sa aud si versiunea ta ca minora, si ma bucur ca gandesti asa.
mai sunt puse si la caterinca, dar sunt multe intrebari puse la disperare.
constat cu stupoare ca suntem in 2013 si informatiile care inainte erau TABU, lipsesc cu desavarsire si astazi...pacat pentru aceste fetisoare care aleg sa faca sex la 11-12 ani, isi strica copilariastraight face
Iti multumesc pentru raspuns.
O zi frumoasa sa aihappy

| Aimèeeee a răspuns:

Inca nu stiu fetele de 12-13 ani ca baietii apreciaza mai mult fetele cuminti. Bineinteles ca ei daca vad fetite dispuse la asa ceva nu zic ba.

| caramela explică (pentru Aimèeeee):

Multumesc pentru timpul acordathappy
este foarte adevarat ce zici tu, decenta inca se mai cauta, dar pentru a obtine ceea ce vor baietii, promit marea cu sarea si ametesc fetisoarele pana cedeaza..asta e
O zi frumoasa sa aihappy

| Aimèeeee a răspuns (pentru caramela):

Mutumesc, la fel si tie! happy

| Danny_Danny_Ungureanu_1970 a răspuns:

Ramai insarcinata, asta depinde de partener

| caramela explică (pentru Danny_Danny_Ungureanu_1970):

Si din ce cauza? nu din cauza lipsei totala de informare? cati minori se aventureaza si habar nu au c e fac, dar o fac ca asa face si X si Y si trebuie sa ne conformam si noi..de parca ar fi un handicap sa nu iti incepi viata sexuala la 12 ani.
O zi b unahappy

| justanotheralien a răspuns:

Stii, oricat ai incerca nu poti schimba nimic. Chiar daca nu toti tinerii sunt asa (gen eu, cand aud de sex mi se face rau), purdeilor care se dezvirginizeaza la 12 ani nu o sa tina cont de asta.

| PatroescuLuluLui a răspuns:

Pai eu sunt sigura ca nu voi face asa ceva, si nu o sa pun asemenea intrebare, adica incerc sa sar si eu peste ele.Dar totusi am gasit o intrebare care...este sa zicem urmarea acestor lucruri.O fata spunea despre relatia ei sexuala, si vroia sa stie cum sa avorteze ca parintii ei sa nu afle. Urasc acest gen de persoane, pentru ca singurul care va suferi va fi copilul nevinovat. Am dreptate?

| caramela explică (pentru PatroescuLuluLui):

Multumesc pentru raspunshappy
ai mare dreptate, sunt sute de astfel de intrebari, de ce nu se da o lege sa vina in ajutorul acestor minori? consiliere/educatie despre sexualitae sant atatea de explicat acestor tineri, dar nimeni nu ia atitudine..de ce? bine ca avem 500 de prlamentari si dorm ca ..in scaune..si userul Grab a punctat foarte bine..consultatii si consiliere gratuita.dar cand oare? toata lumea alearga dupa bani, apoi vin cu stiri despre minori si cate si mai catestraight face
O zi frumoasa sa aihappy

| PatroescuLuluLui a răspuns (pentru caramela):

Mersi si tu la fel big grin As crede ca ar trebui mai degraba sa fie o emisiune despre care sa se spuna despre acest gen de persoane.Sa ia multe fete drept exemplu, si cate si cate ca sa afle lumea.Dar ce am putea face? Am putea incepe cu o pagina pe facebook? Ce zici.Adica eu chiar as vrea sa ma implic in ceva big grin

Ar fi o idee excelenta, poate asa ne facem auziti.

Corect.dar ce nume sa dam paginii?

S.O.S Minori ceva de genu
merge?

Bun...dar nu e neaparat vorba de minori..adica cei de 18 ani tot fac greseli si nu mai sunt minori

Totusi e foarte bun numele si altceva nu imi vine

De fapt hai sa il punem pe asta..deci vei face tu pagina sau eu? Adica o poti face si tu dar sa particip si eu sa fiu admina sau nu stiu pe aici big grin

Fa pagina..la treaba, nu somahee hee

Ok...va mai dura ceva...dar apropo care e numele tau de fb?

| OglindaCristian a răspuns:

Mersi nu aveam ce citi

| caramela explică (pentru OglindaCristian):

Ok.e punctul tau de vedere, totusi, poate e benefic cuiva care o sa citeasca aceasta postare, nu am postat doar de dragul p[ostarii, dar daca esti activ pe TPU, nu cred ca nu ai observat avalansa de intrebari cu si despre sex, iar majoritatea copilelor sunt de 11-12 ani, e ceva corect/normal ca aceste fetite sa isi inceapa viata sexuala? iar daca si-o incep, cel putin sa treaca cu ochiul pe aceasta postare si poate ii ramane ceva.
O zi bunahappy

| OglindaCristian a răspuns (pentru caramela):

Da am observat si ai dreptate poate ramine in cap ceva folositor

| RoXynuta a răspuns:

Buna! Foarte frumoasa initiativa ta de a incerca sa deschizi ochii unora,dar din pacate pe acele persoane nu le intereseaza.Ele nu se gandesc la consecinte,ci mai mult cum sa-si faca prietenii,colegii, etc invidiosi pe faptele lor "demne de un premiu". Acum ai o mare fericire daca iti faci colegul de banca invidios pentru ca ai iubit, te saruti cu el, faci sex, etc.Foarte putine dintre acestea se gandesc la consecinte, la faptul ca pot ramane insarcinate, ca pot lua boli, etc.

| PatroescuLuluLui a răspuns (pentru RoXynuta):

Bun raspuns.Ai dreptate big grin

| RoXynuta a răspuns (pentru PatroescuLuluLui):

Multumesc!happy

| BiancaEmma a răspuns:

Ar trebui sa consulte un psiholog, persoanele respective, si sa-si foloseasca creierul.

| caramela explică (pentru BiancaEmma):

Corect.dar cine sa o faca draga mea? cand toti alearga dupa bani, institutia statala nu se implica, media promoveaza nonvalalorile/prostituatia mascata/asa zisele "vedete" sar din pat in pat/iar televiziunea noastra draga difuzeaza aceste aspecte, de CNA ce sa mai zic.iar minorele bafa la cap tot ce este mai rau..ar trebui multe aspecte dezbatute in privinta sexualitati si tot ce implica ea.
iti multumesc pentru raspuns.
O zi frumoasa sa aihappy

| Stairwaytoheaven1 a răspuns:

Nu-i indruma nimeni pe drumul cel bun!

| caramela explică (pentru Stairwaytoheaven1):

Asa este si oare nu putem sa initiem ceva sa venim in ajutorul lor?
O zi frumoasa sa aihappy

| RaisaRisa215 a răspuns:

Bravo.