| Fabio_Fabio_1992 a întrebat:

Masturbare la barbati e sanatoasa? Asa, o data pe saptamana. Sunt riscuri?

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

O data pe saptamana, merge.

| corbulalbrosu a răspuns:

Masturbarea este chiar benefica organismului deoarece NU provoaca efecte adverse sau afectiuni de natura medicala, psihica sau mentala. Masturbarea reprezinta o activitate sexuala practicata din cele mai vechi timpuri prin care se urmareste si de fapt se reuseste sa fie eliberat organismului de sub influenta stresului hormonal care apare de obicei in perioada pubertala si a adolescentei. Insa pe baza studiilor a reiesit ca multa lume aflata la varsta maturitatii obisnuieste sa se masturbeze pentru a obtine paceri si satisfactii ori din lipsa unui partener sau in cazul in care sexul este "condimentat" cu picanterii, perversiuni si/sau fantezii sexuale mai complexe. Conform celor mai noi studii si cercetari medicale efectuate in acest domeniu, s-a constatat si confirmat faptul ca masturbarea moderata de fapt produce efecte benefice asupra organismului, deci nu provoaca efecte adverse asa cum sustin anumite persoane neinstruite. Chiar din contra, masturbarea este considerata ca fiind benefica deoarece descarca/detensioneaza organismul de stresul hormonal aparut la varsta adolescentei in cazul ambelor sexe. Multa sanatate!

| mihai69 a răspuns:

Nu e nici sănătoasă, nici dăunătoare. E pur și simplu ceva normal și firesc. Nu sunt riscuri dacă o faci fără excese de orice fel și respectând regulile de igienă.

| doctorandus a răspuns:

„Coacționar la clinica deschisă de Becali este Virgiliu George Vlăescu, un teolog care promovează intens multe teorii pseudomedicale pe diferite site-uri de extremă dreaptă."
—Alexandra Nistoroiu, PSEUDOMEDICINĂ! Clinica lui Becali face terapie cu vâsc pentru bolnavii de cancer. Febră indusă în tot corpul, ca să "fiarbă" cancerul! Libertatea, 29 martie 2019

„Am citit-o. Virgiliu Gheorghe nu e om de știință, iar cartea este o adunare de obsesii și manifestări paranoice lipsite de orice suport. Presupun că acum glumești, nu? Nu poți, în mod serios, într-o discuție serioasă, să-mi recomanzi așa ceva. Cartea ar fi revoltătoare dacă nu ar fi hilară. Și acum vorbind serios, spune-mi o carte adevărată, nu îți mai bate joc."
—Brigaela, tpu.ro

| Emilian65 a răspuns:

Odata in saptamana este ok. Nu mai mult, ca treci in faza urmatoare de masturbare in exces, care iti va aduce multe dureri de cap.

| Holiday a răspuns:

Daca nu exagerezi, e sanatoasa.

| Deaad a răspuns:

Iti risti viata frate...
Gandeste-te ca e propria ta viata in joc.

| Fabio_Fabio_1992 explică (pentru Deaad):

Esti prost.

| doctorandus a răspuns (pentru Deaad):

Http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

| Deaad a răspuns (pentru doctorandus):

Sper ca nu te-ai chinuit sa scrii tu toate chestiile astea, si ca ai dat copy paste.

Se cheama troll, fratioare.
Ala m-a facut prost si tu mi-ai explicat stiintific ceva ce deja stiu.
laughing

| aCek1ng a răspuns:

Este buna deoarece lungesti instrumentul.