| TrainRider a întrebat:

An de an examenele nationale (la clasa a VIII-a) devin tot mai simple, insa mi se pare ingrijorator cum parintii le cumpara calculatoare de gaming puisorilor acasa cu pretextul, "lasa ca le trebuie la scoala", dar atat ei cat si parintii nu stiu sa citeasca o banala diagrama de Excel, desi, ironic, s-ar face si ore de TIC/Informatica la scoala, pe langa matematica (unde elevii invata grafice de functii). De fapt, parintii nu stiu nici sa porneasca PC-ul, considerandu-se prea batrani pentru asa ceva.

Dupa parerea mea, sa nu stii sa citesti o diagrama ca aia denota ca esti oligofren. Sa te mai si plangi la minister inseamna deja ca esti idiot, desi stii ca n-ai dreptate. Pentru anul 2016 sa citesti o diagrama ca aia nici nu mai presupune cine stie ce cunostinte de matematica. E ceva absolut natural, mai ales pentru o generatie tanara.

Nivelul acestui examen a scazut drastic, dar nu cumva scade cu acesta si nivelul de educatie/pregatire al elevilor? Intrebarea suna retoric, insa nu imi place directia asta deloc! Generatiile noi sunt tot mai idioate in loc sa fie invers!

9 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

Vocile care critica sunt mult mai numeroase decat cele care lauda. Asta da impresia ca lucrurile chiar merg prost, indiferent cum merg ele in realitate. Poate si de aici sentimentul ca totu-i mai nasol azi, mai ales generatia dracilor de azi, fata de generatia ingerilor de ieri.
Si mai e o faza: da bine sa ne plangem de nivelul scazut in general, asta inseamna ca avem standarde inalte, nu?
In fond, ce li se reproseaza celor de azi? Ca sunt mai inceti la minte decat am fost noi la vremea lor, ca sunt nerusinati, ca fura de pe net, ca sunt slab pregatiti, ca sunt egoisti, ca n-au valori, ca nu le pasa de nimic?
Oare?
Da` poate ca asa ii definesc cei care nu-i inteleg si, cum ceea ce nu intelegem ne produce teama, hai sa dam in ei.
Eu cred ca sunt diferiti de asteptarile noastre, uneori chiar sunt mult mai departe fata de puterea noastra de a-i intelege.
Si o ultima idee: a fost, ma intreb, vreo generatie tanara, de care celelalte generatii sa nu se planga, sa nu fie dezamagite, dezgustate, pe alocuri? Au fost generatiile tinere in regres? Nu cred, au fost intr-o transformare pe care celelalte generatii uneori au blamat-o pentru ca ele insele n-au stiut s-o traduca.

| NOname a răspuns (pentru Leocerba):

Draga mea dragă... happy
Pe tine te aşteptam, gând la gând!

| Leocerba a răspuns (pentru NOname):

Cand eu aveam 7 ani, daca aveam noroc si curgea apa calda, ma asezam in vana si ma uitam in luciul perfect al robinetului care-mi reflecta imaginea. Aia era camera mea video si in robinet (ca intr-un glob) imi faceam propria mea emisiune TV. Cordonul de la dus mi-era microfon.
La 7 ani, copiii mei intrau in apa calda a unui super bazin olimpic acoperit de la noi si obtineau si performanta sportiva, si socializare&competitie. Mult mai determinata ca mine generatia lor si mai pragmatica.

| NOname a răspuns (pentru Leocerba):

Nu ştiu dacă întreaga generaţie, dar puii tăi chiar aveau pe cine să moştenească, având, deci, o bază remarcabilă.

În orice caz, pentru viitoarele generaţii nutresc doar sentimente bune, ca şi pentru înduioşătoarea de tine cu microfonul în braţe.

| Leocerba a răspuns (pentru NOname):

Ohappy

| ABCD122 a răspuns:

Salut!

Zeci de mii de elevi au scris greșit... Pana si eu.
Tensiunea examenului + neatenția elevului = 0, 5 puncte pierdute.
De ce crezi ca calculatorul este de vina?
Am semnat acea petiție si o mai semnez de 100 de ori daca este cazul.
Colegi de-ai mei, olimpici si elevi cu merite extraordinare au scris greșit, si tu încă crezi ca Ministerul nu are nimic de spus?
Si încă ceva: ce legătura au parintii? Pe lângă faptul ca mama mea a fost dezamagita, ea nu face decât sa ma susțină.
Asta e părerea mea.

Răspuns utilizator avertizat
| 6Anonim9 a răspuns:

Da, generatiile de tineri sunt tot mai proaste. Vad de multe ori chestii fara sens sau logica, care amuza oameni si ii atrag. De exemplu reclamele la TV, sunt tot mai fara sens, banale chiar, si la sfarsitul lor, fara nicio legatura, apare si sigla pe care o reprezinta. Oamenilor le place prostia. Prostia amuza. Se promoveaza prostia peste tot. De aia scade si nivelul de invatamant. E clar, toate merg in pas cu prostia. Prostia e la moda. Noi credem ca evoluam, dar de fapt, fara sa ne dam seama, coboram prin atatea descoperiri idioate si fara beneficii. Cum ar fi armele, drogurile, etc. Mergem ca niste prosti spre autodistrugere. Asta-i efectul de turma. Toti oamenii se iau dupa un singur prost si s-a ajuns sa fie numai prosti. O sa sfarsim in propria prostie. happy