Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 19 Mai 2025 sunt:
Cum poti obtine o bursa de studiu in Italia fiind cetatean roman?
Dacă eu termin anul acesta clasa a 9 a și as vrea sa merg să continui studiile în Anglia, ce clasa intru sau care e procedeul. Cu luarea permisului acolo nu ar fi o problema daca am terminat doar ...? (mai mult)
E ok faptul ca m-am lasat de scoala si am ramas doar cu 10 clase?
Salut TPU am o problemă extrem de mare eu am făcut un liceu unde nu am avut profesor de matematică din clasa a- 9 până în a- 12 doar in clasa a- 12 am făcut mate, romana am făcut doar in clasa...? (mai mult)
De obicei cand se da testul de transfer la alte licee, ce perioada?
Bună, eu am făcut școală profesională 11 clase am terminat in 2023 în prezent continui la seral la zi, din cauza profesorilor și colegilor care nu vin nu facem ore eu în 2026 vreau sa dau bacul,...? (mai mult)
Salut. Cat ar dura sa invat matematica de bac M2 si cat ar costa orele de pregatire? Eu sunt dintr-un oras mai mic deci ma gandesc ca orele nu ar costa asa mult.
Heyy. Intrebare pentru cei din Brasov: cum vi se pare saguna ca liceu? Ai nevoie de multi bani pentru a merge acolo?
Dacă am 18 ani pot să reînoiesc dosarul pentru clasa9 a
Ce tipuri de întrebări pot pica de obicei la istorie (bac) din lecția "România și concertul european"? Întreb ca să- mi fac o idee. Astazi mi am propus sa învăț aceasta lecție, sa termin cu...? (mai mult)
Salutare, imi poate spune cineva cum e la facultate la distanta, cursurile se fac online, cum sunt examenele, sunt grele sau usoare, trebuie sa mergi si fizic din cand in cand, ceva detalii de la...? (mai mult)
Bună, am o întrebare mai serioasă la care am nevoie de un răspuns plus articol pentru că nu pot găsi ceea ce vreau, întrebarea este dacă profesorii sau directori pot să caute în gențile elevilor...? (mai mult)
Ce părere aveți de liceul Teoretic George Calinescu din Constanța? Aș vrea sa dau pe profil de filologie
Hello TPU,daca intru primul an la inginerie cu bursa si nu imi place si ma decid sa dau admitere la medicina dentara, se poate sa intru la medicina dentara la bursa si sa renunt la inginerie?
A fi sef de promotie cand termini liceul inseamna sa iei cea mai mare medie la bac din tot liceul respectiv? Sau cum?
Care sunt culegerile cu subiectele cele mai bune pentru bac la psihologie?
Salutare, are cineva strcuturi/ modele de raspunsuri pentru sub 3 la bacalaureat pentru: caracterizarea de personaj, tema si viziunea despre lume si particularități de construcție a unui text narativ...? (mai mult)
Sunt anul 3 la facultate și am multe restanțe și licența nu e gata. Sunt foarte speriată și nu vreau să intru în an suplimentar, aș vrea să știu ce ați făcut voi?
Salutare.In curand trebuie sa imi aleg facultatea, si am doua optiuni dar nu sunt total decis pe care ar fi mai indicat sa o aleg.Ingineria Instalatiilor sau TCM. Am citit despre ambele, mi se par interesante...? (mai mult)
Bună! Aș avea o întrebare despre 2 colegii din Bistrița. E vorba despre Colegiul Național Liviu Rebreanu și Colegiul Național Andrei Mureșanu. Aș vrea să știu mai multe despre ele, despre profesori...? (mai mult)
Salutare.In curand trebuie sa imi aleg facultatea si inca nu sunt 100% convins pe care ar trebui sa aleg.Ingineria Instalatiilor sau TCM.Din pacate nu cunosc studenti/absolventi din aceste specializari...? (mai mult)
Bună,ce poezie îmi recomandați să recit pentru admitere la pedagogic?
Bună, tuturor! Este cineva student la asistență socială și mă poate ajuta cu un model de portofoliu pentru practică anul 1? Mulțumesc!
Cine a terminat facultatea de instalații din București in 1987?
Hey. Știți un profesor bun pentru meditatii la matematică și română în Timișoara? Mulțumesc.
Buna. Acum 13 ani am dat BACU- ul in Roșiori de Vede. Am luat nota sub 6 la mate și geografie și peste 6 la romana, dar nu mi- a ieșit peste 6 in total. Acum stau in București de multi ani și vreau...? (mai mult)
Sunt clasa a 8 a si vreau sa ma duc la intensiv engleza, imi trebuie neaparat examenul de bilingv? Oricum il voi da, dar vreau sa stiu
Salut TPU, am auzit că există niște pastile minune pe care le iei și poți învăța mult mai mult și mai ușor, întrebarea este știți cum se numesc acele pastile, chiar funcționează și de...? (mai mult)
Cine poate sa ma ajute cu un review la facultatea de pedagogie din Bucuresti? cCum vi se pare? Vreau detalii despre zona, cladire, personal etc
Ce inseamna efectuare in natura a concediului de odihna?
Stau prost rau de tot cu absolut tot! Nici memorie nu mai prea am si parca pot sa retin din ce in ce mai putin! Stau prost si cand incerc sa lucrez vreun exercitiu la vreo materie renunt imediat si ma ...? (mai mult)
Salut TPU! Anul acesta termin liceul. Ce părere aveți de FMF Oradea?
Salut TPU, dacă la mine la liceu se desființează profilul meu pentru că nu a mai luat nimeni bacul de 4 ani și eu nu iau bacul in vara și în toamna in sesiunea 3 voi da singur la mate info sau ...? (mai mult)
S-a înscris cineva la cursurile lexterra în materia pregătirii pentru barou/inm? Mi-aș dori să-mi spuneți cum sunt structurate și daca cuprinde tot ceea ce este necesar pregătirii!
Bună! Sunt în clasa a 9 a și luna aceasta sau luna viitoare voi da testul PISA. Testul PISA se pune în catalog? Două profesoare am înțeles ca vor să- l pună, dar eu am inteles ca e anonim. Testul...? (mai mult)
Bună,știe cineva ce materii se studiază la Balneofiziokinetoterapie și Recuperare la UMF Craiova?
A luat careva nota mica la BAC si a facut contestatie? Ce s-a intamplat dupa? Va crescut nota? Sau doar va scazut mai mult?
Nu găsesc nicăieri detalii despre exprimarea corecta: Aș fi trebuit să învăț mai mult sau Ar fi trebuit să învăț mai mult?
Buna ziua. Care limba este mai usor de invatat limba latina sau limba franceza? Copilul trebuie sa aleaga un dintre ele pentru a o invata la scoala.
Buna, îmi poate spune cineva dacă se pot face la frecvență redusă 2 ani într-un singur an?
Am terminat liceul in anul 2021 si am refuzat sa dau bacul, ma streseaza mult faptul ca nu il am si m- am decis sa ma apuc sa invat la romana si biologie cat de bine pot ca sa pot sa- l iau la aceste ...? (mai mult)
Salut! Sunt student in anul 2 la UTCN Constructii si as vrea sa aud pareri despre specializarea Amenajari si Constructii Hidrotehnice. Profesori, materii, practica platita/neplatita in anul 3 si cum ...? (mai mult)
Am o întrebare despre înscrierea în cămin (pentru liceu):cum aș putea să mă înscriu? Trebuie să sun liceu respectiv?(Liceu la care doresc să mă duc are deja cămin)Sau când completez fișa ...? (mai mult)
Este cineva în momentul de față clasa a 12 - a, sau persoane care au terminat de exemplu anul trecut liceul ( clasa a 12- a )? Mă interesează doar persoanele care au terminat pe profilul de Turism...? (mai mult)
Realistic vorbind, pot intra la comunicații și relații publice (FJSC, București) cu 6, 70 in bacalaureat insă cu notă mare la examenul lor propriu pe care va trebui să-l susțin?
Cuvântul "vreme" poate primi și pluralul "vremi"? Am citit undeva despre "o vreme, vremi și jumătatea unei vremi".
Bună seara! Sunt eleva in clasa a 12 a la un liceu economic. La sfarsitul anului trebuie sa prezentam un atestat (in cazul meu "Contabilitatea imobilizarilor corporale") dar si o prezentare scurta. ...? (mai mult)
Mai e o luna pana la examen si sunt de 6 la rom si 6.50 la mate. Daca invat cate 2 ore pe zi la fiecare materie pana la examen cu cat pot sa-mi cresc nota?
Cât de mult contează media de la bac la asistență medicală? E la fel ca la medicină generală unde nota din examenul lor contează mai mult?
Sincer,vazand privind imagini,clipuri muzicale,filme din trecut vs cele din prezent,nu observati ca in prezent sunt prea complicati si prea degenerati cu totii, totul?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Intrebjjj întreabă:
GPA întreabă:
Ianuss întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Corpul uman
Corpul uman este o "masinarie" care ne surprinde tot timpul. Testeaza-ti cunostiintele si vezi cat de multe stii despre acesta!