Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3172009intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
MediaDOT.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
21 Oct
SATI 236.681AFISARI
150.908VIZITE
138.756V. UNICI

Buna, ma puteti ajuta cu niste informatii despre ecosistemul acvatic- balta?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  Iti dau cateva idei, sub forma de schema/referat:
  Biotop:Baltile sunt intinderi de apa mai putin adanci decat lacurile in care lumina patrunde pana la fundul apei, unde vegetatia se poate dezvolta. Spre deosebire de ecosistemulunui lac, transparenta si oxigenarea apei unei balti sunt mult mai reduse. Temperatura, in schimb, inregistreaza la fel ca in ecosistemul unui lac, diferente intre cele doua paturi de apa: de suprafata si de profunzime.
  Biocenoza:Multe componente ale biocenozei unei balti se regasesc si in ecosistemul unui lac, altele sunt caracteristice numai baltii.La suprafata apei se pot vedea unele insecte(fugarul, buhaiul de balta), crustacee(dafnii, ciclopi), iar in apa, scoici, melci, mormoloci de broasca; cu cat apa este mai adanca cu atat sunt mai multi pesti(crap, caras, rosioara, biban, salau, somn). Vara, apare des fenomenul de ''inflorire a apelor'', cand plantele de la suprafata apei se inmultesc foarte mult, iar materia organica depusa pe fundul apei este in cantitate mare si necesita pentru descompunere foarte mult oxigen; consumul acestuia afecteaza organismele din apa, care pot muri(fenomenul se numeste ''eutrofizare'')[Biologie, Manual pentru cls a8a,Ed.All,2000]
  Sper ca ti-am fost de folos. Funda?

  a răspuns (pentru Manne):

  Cel mai bun raspuns pe care l-am gasit.Bravo.M-ai ajutat sa imi fac tema la geografie.

  - Ascunde conversatia (1 răspuns)
 • 2 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Balta
  Are o adancime mai mica (3-5 m). In zona malurilor, apare rogozul, pipirigul, stuful si papura, iar in larg sunt raspandite plante cu frunze plutitoare ca broscarita, plutnita, nufarul alb si galben, lintita, cat si cele submerse ca sarmulita apei, ciuma apei, bradis etc. In structura fitoplanctonului intra algele albastre, algele verzi, algele silicoase, iar a zooplanctonului populatii de rotifere. Balta este populata de crap, biban, stiuca, salau, dar si de diferite specii de broaste, pasari si mamifere (guzgan, bizam, vidra, nurca etc.).