Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 11 Mai 2025 sunt:
Cum poti obtine o bursa de studiu in Italia fiind cetatean roman?
Sunt clasa a 8 a si vreau sa ma duc la intensiv engleza, imi trebuie neaparat examenul de bilingv? Oricum il voi da, dar vreau sa stiu
Salut TPU, am auzit că există niște pastile minune pe care le iei și poți învăța mult mai mult și mai ușor, întrebarea este știți cum se numesc acele pastile, chiar funcționează și de...? (mai mult)
Cine poate sa ma ajute cu un review la facultatea de pedagogie din Bucuresti? cum vi se pare? vreau detalii despre zona, cladire, personal etc
Ce inseamna efectuare in natura a concediului de odihna?
Stau prost rau de tot cu absolut tot! Nici memorie nu mai prea am si parca pot sa retin din ce in ce mai putin! Stau prost si cand incerc sa lucrez vreun exercitiu la vreo materie renunt imediat si ma ...? (mai mult)
Salut TPU! Anul acesta termin liceul. Ce părere aveți de FMF Oradea?
Salut TPU, dacă la mine la liceu se desființează profilul meu pentru că nu a mai luat nimeni bacul de 4 ani și eu nu iau bacul in vara și în toamna in sesiunea 3 voi da singur la mate info sau ...? (mai mult)
S-a înscris cineva la cursurile lexterra în materia pregătirii pentru barou/inm? mi-aș dori să-mi spuneți cum sunt structurate și daca cuprinde tot ceea ce este necesar pregătirii!
Bună! Am nevoie de ajutorul vostru! Completez lucrarea mea de licență și am realizat un chestionar legat de turismul în Țara Maramureșului! Durează doar 2- 3 minute și este complet anonim. M-...? (mai mult)
Bună! Sunt în clasa a 9 a și luna aceasta sau luna viitoare voi da testul PISA. Testul PISA se pune în catalog? Două profesoare am înțeles ca vor să- l pună, dar eu am inteles ca e anonim. Testul...? (mai mult)
Bună,știe cineva ce materii se studiază la Balneofiziokinetoterapie și Recuperare la UMF Craiova?
A luat careva nota mica la BAC si a facut contestatie? Ce s-a intamplat dupa? Va crescut nota? Sau doar va scazut mai mult?
Nu găsesc nicăieri detalii despre exprimarea corecta: Aș fi trebuit să învăț mai mult sau Ar fi trebuit să învăț mai mult?
Buna ziua. Care limba este mai usor de invatat limba latina sau limba franceza? Copilul trebuie sa aleaga un dintre ele pentru a o invata la scoala.
Buna, îmi poate spune cineva dacă se pot face la frecvență redusă 2 ani într-un singur an?
Am terminat liceul in anul 2021 si am refuzat sa dau bacul, ma streseaza mult faptul ca nu il am si m- am decis sa ma apuc sa invat la romana si biologie cat de bine pot ca sa pot sa- l iau la aceste ...? (mai mult)
Salut! Sunt student in anul 2 la UTCN Constructii si as vrea sa aud pareri despre specializarea Amenajari si Constructii Hidrotehnice. Profesori, materii, practica platita/neplatita in anul 3 si cum ...? (mai mult)
Am o întrebare despre înscrierea în cămin (pentru liceu):cum aș putea să mă înscriu? Trebuie să sun liceu respectiv?(Liceu la care doresc să mă duc are deja cămin)Sau când completez fișa ...? (mai mult)
Este cineva în momentul de față clasa a 12 - a, sau persoane care au terminat de exemplu anul trecut liceul ( clasa a 12- a )? Mă interesează doar persoanele care au terminat pe profilul de Turism...? (mai mult)
Realistic vorbind, pot intra la comunicații și relații publice (FJSC, București) cu 6, 70 in bacalaureat insă cu notă mare la examenul lor propriu pe care va trebui să-l susțin?
Cuvântul "vreme" poate primi și pluralul "vremi"? Am citit undeva despre "o vreme, vremi și jumătatea unei vremi".
Bună seara! Sunt eleva in clasa a 12 a la un liceu economic. La sfarsitul anului trebuie sa prezentam un atestat (in cazul meu "Contabilitatea imobilizarilor corporale") dar si o prezentare scurta. ...? (mai mult)
Mai e o luna pana la examen si sunt de 6 la rom si 6.50 la mate. Daca invat cate 2 ore pe zi la fiecare materie pana la examen cu cat pot sa-mi cresc nota?
Cât de mult contează media de la bac la asistență medicală? E la fel ca la medicină generală unde nota din examenul lor contează mai mult?
Sincer,vazand privind imagini,clipuri muzicale,filme din trecut vs cele din prezent,nu observati ca in prezent sunt prea complicati si prea degenerati cu totii, totul?
La ce profil nu se face matematica iar română se face dar nu se pune neapărat acent așa de tare? Daca știți poate la ce liceu din Bârlad este acest profil
Elevii de generala spun ca simulările pentru Evaluarea Nationala au fost prea grele! Eu personal m- am uitat și nu îmi place cum sunt structurate! Am dat in 2016 Evaluarea Nationala și mi se pare ca...? (mai mult)
S-au schimbat subiectele de la bac? Sa modificat bacul? Am terminat liceul in anul 2022 si nu l-am luat si ma gandesc sa invat sa il mai dau in anii urmatori
Bună ziua, mă numesc Loredana, am 30 de ani am terminat scoala si am fost la un liceu din Malul Mare, Dolj, dar am făcut un an și din probleme personale am renunțat. Cum pot și unde să mă înscriu...? (mai mult)
Salut! Este posibil sa fac filologie ca liceu si dupa aia sa ma duc la facultate de pedagogie?
Bună! Sunt în clasa a 9 a și ma gândeam sa ma transfer, dar nu sunt sigura dacă sa fac acest lucru. De când am intrat în acest liceu, am intrat cu ideea ca mă voi transfera din următorul an. ...? (mai mult)
Stie cineva cum se numeste textul 2 de la simularea judeteana Bacau 2025?
Bună seara! Oare îmi puteți oferi informații în legătură cu liceele considerate "de top", din Cluj- Napoca, profil matematică- informatică (exemple: Emil Racoviță, Avram Iancu, Tiberiu Popoviciu,...? (mai mult)
Bună seara, TPU! A cumpărat cineva cartea expert la bac scrisă de doamna delia ambrosie? Cum pot face rost de aceasta carte în format PDF sau doc? Vă mulțumesc!
Va salut, Hristos a înviat! Am o mare nedumerire, deci azi am găsit asta pe un site de istorie, de ce arata cat Romania in 1922 nu avea Buceagul daca ea îl avea? ...? (mai mult)
Cum s-au format în limba română cuvintele care se termină în "giu": tinichigiu, macaragiu, cusurgiu, pomanagiu, zurbagiu?
Brows = sprâncene; browser = navigator... Vreo legătură etimologică/semantică?
Buna ziua, sunt stundent al facultatii Spiru Haret, la secretariat nu raspunde nimeni, intrebarea mea este. In iunie va trebui sa plec la o scoala de subofitieri, iar diploma de bacalaureat imi va ...? (mai mult)
Cartel vs cartelă - vreo legătură semantică?
Salut! Aceasta întrebare o adresez doar celor care au făcut/fac grile pentru medicină, pe grile- medicina.ro! La grilele care au răspunsul cu complement grupat, avem întrebarea X cu afirmațiile...? (mai mult)
Dacă am terminat 11 clase de profesională și m- am înscris la seral zi. Iar din cauza absențelor rămân repetentă ce se poate face. dacă rămân repetentă mai pot să- mi iau diploma de...? (mai mult)
Bună seara, după ce termin profesională de estetică și igienă corpului omenesc dacă fac liceul mai repet odată a11 a sau la sfârșit de profesională ma pot transfera?
Care e cea mai buna culegere de teste pentru gimnaziu la limba și literatura romana ( peste un an o ruda de Evaluarea Nationala)?
Bună ziua. Dacă am 6 clase mă pot înscrie la școală din nou?
As vrea sa stiu pana in ce clasa este posibil sa ma transfer la alt liceu? Eu sunt la Liceul Dimitrie Negreanu din Botoșani in clasa 10 la mecanic( proiectant tehnician CAD) si vreau la Liceul ...? (mai mult)
Pot sa dau la facultatea de litere daca fac un liceu tehnic si sunt pe profil economic?
Bună ziua. Dacă mă ajută cineva să mă lămuresc. Bursa de doctorat, pentru studenții la doctorat, am înțeles că este de 3700 lei. Această sumă este în fiecare lună sau odată pe an sau...? (mai mult)
Buna TPU, am o intrebare, daca sunt la un profil de mecanica dar eu nu vreau sa continui in acelasi domeniu dupa a 12, pot sa urmez o alta facultate?
Cu cât timp înainte se anunță când se dau corigențele in luna iulie? Întreb pentru că oamenii își fac concedii... merg în concedii la mijloc de iulie. Și nu vreau să îmi I- au bilet cazare...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Effy35 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Mica Sirena
Ai urmarit aventurile lui Ariel cu sufletul la gura in copilarie? Afla cat de multe stii despre ea!