| razvanalexandru98 a întrebat:

Am si eu o nelamurire la matematica si nu gasesc nicaieri raspunsul. Ce se intampla cand graficul functiei este paralel cu axa Ox?

2 răspunsuri:
| Lunara a răspuns:

Cand graficul functiei este paralel cu axa Ox inseamna ca rezulaltul ecuatie nu depinde de x. Adica y ia mereu aceeasi valoare.
De ex: f(x) = 3*2
Pentru orice valoare a lui x, rezulaltul o sa fie mereu 6, deci cand vei trasa graficul vei obtine o paralela la Ox care va intersecta axa Oy in punctul de coordonate (0, 6)

| LALA674FDF a răspuns:

Pentru ca Gf sa fie paralel cu axa Ox trebuie ca functia sa fie constanta, adica m=2 iar m=-1 nu convine.

sau uite aici:

8. Conditia, ca dreapta care reprezinta graficul unei functii sa fie paralela cu axa Ox .  Daca scriem forma generala a functiei de gradul I f(x) = ax + b, dreapta care reprezinta graficul  functiei este paralela cu axa Ox,  daca  a =0, adica functia are forma generala f(x) = b  Daca f(x) = b, graficul functiei este o dreapta paralela cu axa Ox care intersecteaza axa Oy in b  Exemplu:  Fie functia f : R → R , f(x) = (3­a)x  + 2. Determinati valoarea lui a, daca dreapta care reprezinta  graficul functiei f este paralela cu axa Ox.  Rezolvare  G f ║ Ox 3 ­ a = 0 ­a = ­3 a = 3