Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2759277intrebari
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
21 Sep
SATI 328.606AFISARI
163.188VIZITE
142.797V. UNICI
15 Decembrie 2011
werewolfbruno intreaba:

Ce este naratiunea(definitie). Funda!Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  16 Decembrie 2011 13:07
  Corina a răspuns:

  Narațiunea este modul de expunere, specific genului epic, prin care se relateaza (povesteste) cuiva (ascultător/cititor) un fapt, eveniment, întâmplare sau o succesiune de fapte, evenimente, întâmplări, reale sau imaginare, care sunt atribuite unor personaje sinprezentate intr-o desfasurare gradata.

 • 12 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • 16 Decembrie 2011 13:09
  Corina a răspuns:
 • 16 Decembrie 2011 09:02
  sloan30bianca a răspuns:
  Naratiunea este modul de expunere prin care se povestesc intamplarile dintr-o opera.Intr-o naratiune predomina verbele si substantivele.Ea este de 2 tipuri: subiectiva(facuta la pers I de un narator subiectiv) si obiectiva(la pers. aIII a de un narator obiectiv)
 • 15 Decembrie 2011 20:18
  Angel_8399 a răspuns:
  Este mod de expunere propriu genului epic care relateaza o intamplare intr-o succesiune temporala de momentelove struck
 • 8 Ianuarie 2013 17:09
  Andreutza30 a răspuns:
  Naratiunea este un mod de expunere prin care se povesteste o succesiunde de intamplari petrecute intr-o ordine temporala si logica. Faptele de obicei sunt imaginare, dar pot fi si reale.
 • 24 Octombrie 2012 15:55
  Fodor_Alina_1991 a răspuns:
  Imi poate spune cineva sub ce forma poate fi scirs?
 • 15 Decembrie 2011 20:52
  Razvan6625 a răspuns:
  Narațiunea este modul de expunere prin care se aduce la cunoștința cuiva o întâmplare sau o succesiune de întâmplări, reale sau imaginare, care sunt atribuite unor personaje și prezente în desfășurarea lor.
 • 14 Mai 2013 10:19
  anuta17 a răspuns:
  Naratiunea - este o relatare a unor intâmplari intr-o ascensiune de momente. Naratiunea este modul caracteristic al epicului. Autorul povesteste fapte si intâmplari prezentate intr-un loc si un timp determinate. Toate aceste intâmplari dintr-o naratiune, legate de personaje, formeaza actiunea. La actiune, participa personajele literare, care pot fi oameni, dar si plante, animale, sau lucruri animate de autor (ca in basme, legende sau fabule). De regula, insa, naratiunile prezinta intâmplari din viata oamenilor, acele intâmplari prin care scriitorul defineste firea, caracterul, felul de a fi al personajului literar sau, atunci când apar personaje colective, modul de viata al societatii omenesti, intr-o anume epoca. Pritre speciile genului epic care au ca mod de exopunere naratiunea, se numara: basmul, legenda, povestea, balada, fabula, schita, nuvela, romanul, poemul eroic.

 • 25 Ianuarie 2013 15:36
  Luta_Iulia_1990 a răspuns:
  Narațiunea este modul de expunere, specific genului epic, prin care se relateaza (povesteste) cuiva (ascultător/cititor) un fapt, eveniment, întâmplare sau o succesiune de fapte, evenimente, întâmplări, reale sau imaginare, care sunt atribuite unor personaje sinprezentate intr-o desfasurare gradata. Sper ca ti-am fost de folos :*
 • 15 Ianuarie 2013 21:10
  Raluca_Ioana_1999 a răspuns:
  Narațiunea este modul de expunere prin care se aduce la cunoștința cuiva (ascultător/cititor) o întâmplare sau o succesiune de întâmplări, reale sau imaginare, care sunt atribuite unor personaje și prezente în desfășurarea lor.
  Narațiunile pot fi realizate în limbaje diferite:
  cu ajutorul cuvintelor (narațiuni verbale); acestea pot aparține unor texte literare sau nonliterare și pot fi orale sau scrise;
  prin alte mijloace decât cuvintele, prin mișcari, gesturi, mimică, de pildă pantomima (narațiuni nonverbale);
  prin îmbinarea cuvintelor cu diverse alte mijloace(naraținui mixte), ca benzile desenate, unde se folosesc cuvinte si imagini.
  În textele literare, în proză sau în versuri, narațiunea este mijlocul de expunere și de organizare compozițională dominat în operele epice. Narațiunile literare se realizează cu ajutorul stilului beletristic.
  Narațiunea poate fi întâlnită și în diverse tipuri de texte nonliterare (narațiunea științifică, relatarea jurnalistică, anecdota etc.).
  Naratiunea este modul de prezentare a faptelor dintr-o opera literara
 • 1 Decembrie 2013 15:59
  Naratiunea este modul de expunere prin care se povestesc intamplarile dintr-o opera.Intr-o naratiune predomina verbele si substantivele.Ea este de 2 tipuri: subiectiva(facuta la pers I de un narator subiectiv) si obiectiva(la pers. a III a de un narator obiectiv)
 • 23 Ianuarie 2013 16:24
  Codrea_Teodora_1999 a răspuns:
  Naratiunea este un mod de expunere prin care se povesteste o succesiunde de intamplari petrecute intr-o ordine temporala si logica. Faptele de obicei sunt imaginare, dar pot fi si reale.
 • 20 Noiembrie 2013 22:10
  Yo_Briosa_1997 a răspuns:
  Naratiunea este modul de expunere prin care se povestesc intamplarile dintr-o opera.Intr-o naratiune predomina verbele si substantivele.Ea este de 2 tipuri: subiectiva(facuta la pers I de un narator subiectiv) si obiectiva(la pers. aIII a de un narator obiectiv) cred ca e bun happy