Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3173309intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
26 Oct
SATI 306.084AFISARI
199.309VIZITE
181.713V. UNICI

Ce este nucleul?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  a răspuns:

  NUCLEU
  1. (Fizica) Particulă centrală a unui atom alcătuită din protoni și neutroni, purtătoare de sarcini electrice pozitive, în care este concentrată aproape toată masa atomului.
  2. (Chimia) Ciclu de atomi sau ansamblu de cicluri de atomi alipite, care formează scheletul moleculelor unei substanțe și care rămâne neschimbat la toți derivații substanței respective.
  3. (Biologia) Element constitutiv al celulei organice, de formă sferică sau ovoidală, situat în plasmă, având o structură proprie și îndeplinind funcții însemnate în viața celulei.
  4. Figura. Element esențial, central al unui lucru, al unei acțiuni.

 • 9 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Particulă centrală a unui atom alcătuită din protoni și neutroni, purtătoare de sarcini electrice pozitive, în care este concentrată aproape toată masa atomului. El este alcatuita din protoni si neutroni, protonii au sarcina electrica pozitiva, iar neutronii negativa; nucleul are sarcina electrica neutra. Nr protonilor din nucleu este egal cu numar electronilor din invelisul electronic. Iar numarul protonilor este egal cu Z (numar atomic), iar nr neutronilor este egal cu A-Z; unde A este numarul de masa. Dar toate acestea si multe altele le vei invata la chimie, incepanad cu clasa a 7-a. Prima definitie este una zic eu, destul de usoara, usor de memorat si daca n-ai cunostinte in chimie. Mult succes in continuare. Pe curand!
 • a răspuns:
  ◕ Nucleul este baza atomului.

  ◕ Sau baza unui inceput.
 • a răspuns:
  Mijlocul...
 • a răspuns:
  Nucleu e centrul unei celule, unui atom, nucleul pamantului cum a zis mai sus. Depindebig grin sau "Nucleu" de la Wrestling, echipa aia condusa de... Wade barret?
 • a răspuns:
  Nucleul este un ciclu de atomi care compun scheletul moleculei unui corp chimic și care rămâne neschimbat la toți derivații corpului respectiv.
 • a răspuns:
  Pai depinde
  1. Poate exista nucleul pamantului care e o substanta ca lava care e foarte incinsa si e in mijlocul pamantului
  2. Poate fi nucleul unei celule care e mijlocul celulei si de care acolo porneste celula... Funda?
 • a răspuns:
  Depinde de care nucleu... la ce te referi. nucleu atomic, celular, anatomic, din punct de vedere informatic depinde,
  pe scurt reprezinta particula centrala a unui atom alcatuit din protoni si neutroni, purtator de sarcini electrice pozitive in care este concentrata aproape toata masa atomului.
 • a răspuns:
  NUCLÉU, nuclee, s. n. 1. (Fiz.) Particulă centrală a unui atom alcătuită din protoni și neutroni, purtătoare de sarcini electrice pozitive, în care este concentrată aproape toată masa atomului. ◊ Nucleu cristalin = cristal de dimensiuni foarte mici, care servește ca centru de depunere în cursul cristalizării unei soluții sau topituri. (Astron.) Nucleu de cometă = parte a capului unei comete formată dintr-un conglomerat de bucăți de gheață și materie solidificată. Nucleu de galaxie = porțiune centrală a unei galaxii, cu aspect compact. 2. (Chim.) Ciclu de atomi sau ansamblu de cicluri de atomi alipite, care formează scheletul moleculelor unei substanțe și care rămâne neschimbat la toți derivații substanței respective. 3. (Biol.) Element constitutiv al celulei organice, de formă sferică sau ovoidală, situat în plasmă, având o structură proprie și îndeplinind funcții însemnate în viața celulei. ♦ Grupare de celule nervoase din axul nervos, care constituie centri nervoși sau regiunea de origine a unor nervi. 4. Fig. Element esențial, central al unui lucru, al unei acțiuni. ♦ Grup restrâns de persoane care acționează în mod organizat și în jurul căruia se formează sau tinde să se formeze o grupare mai mare. [Pl. și: (m.) nuclei] – Din fr. nucléus, lat. nucleus.


  Poti intra aici daca vrei mai multe inf. :
  http://dexonline.ro/definitie/nucleu