Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3171711intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
21 Oct
SATI 236.681AFISARI
150.908VIZITE
138.756V. UNICI

Ce reprezinta fiecare culoare de pe steagul Romaniei?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns Recomandat de TPU
  a răspuns:

  L. Albastru (mai azuriu în varianta moldovenească): Reprezintă cerul şi aerul, cel mai nobil element după foc, simbolizând buna credinţă şi principiul vieţii ca dar divin.
  2. Galben: (auriu): Simbolul bogăţiei şi a puterii de regenerare a omului şi a naturii, rodită şi gospodărită de blândeţea lui Dumnezeu, care din lume îşi face aureolă şi o luminează autarhic cu mintea sa.
  3. Roşu: Simbolul de distincţie a regalitaţii basileice, a măririi, îndrăznelii şi singurătăţii în măreţie şi decizie. Dacă luăm în seamă că roşul este culoarea princiară prin excelenţă, înseamnă că se poate figura tricolorul românesc, printr-o triplă reprezentare a sensului său: cerul, pământul şi omul.

 • 13 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Buna Dany! iti recomand sa te documentezi de aici http://www.enciclopedia-dacica.ro/armata_daca/drapelul_romaniei.htm numai bine, pa!
 • a răspuns:
  Galben- soarele rosu -singele ostasilor care au luptat pentru tara ca so protejeze albstru -cerul senin si frumos
 • a răspuns:
  Culorile rosu, galben si albastru au fost utilizate din vechime de catre romani ca simbol al lor sau de altii pentru a-i desemna pe acestia.
 • Alte raspunsuri
 • a răspuns:
  Sangele varsat de ostasii romani; granele, holdele, bogatia tarii noastre; cerul albastru, libertatea. Ma rog, asta era definitia pe cand inca aveam o tara bogata...
 • a răspuns:
  Albastru: fidelitate, loialitate, profunzime, ordine, adevăr;
  galben: prestigiu, virtute, inteligenţă, grandoare, bogăţie;
  roşu: acţiune, pasiune, capacitatea de a servi Patria, sinceritate, agresivitate, incitare la vigilenţă.
 • a răspuns:
  Culorile roșu, galben și albastru au fost utilizate din vechime de către români ca simbol al lor sau de alții pentru a-i desemna pe aceștia. Aceste culori se regăsesc pe diplomele emise de Mihai Viteazul, pe scuturi și pe lambrechinii stemelor[4]. În fine, este de remarcat prezența celor trei culori în canafii și în picturile de pe pânza drapelului răscoalei lui Tudor Vladimirescu în cadrul căreia li se atribuie pentru prima oară semnificația: "Libertate (albastrul cerului), Dreptate (galbenul ogoarelor), Frăție (roșul sângelui)"[5].
  Tricolorul a fost adoptat întâi în Țara Românească, în 1834, când domnitorul reformator Alexandru D. Ghica a supus aprobării sultanului Mahmud al II-lea modelele pavilioanelor navale și a drapelelor de luptă. Acesta din urmă era un „steag cu fața roșie, albastră și galbenă, având și acesta stele și pasăre cu cap în mijloc[6]". Curând, ordinea culorilor a fost schimbată, astfel încât galbenul să apară în centru. La înmânarea drapelelor, domnitorul a spus, printre altele[7]:
  Drapelul național al Franței, cunoscut și sub numele de Tricolore (Tricolor), este format din trei benzi verticale egale de culori albastru, alb și roșu (de la stânga la dreapta). A apărut pentru prima dată în timpul Revoluției franceze și a fost o combinație de culori ale stemei pariziene (roșu și albastru) și culoarea regală, alb. Se aseamănă cu steagul României, care este de culori albastru, galben și roșu.
  Funda?
 • Raspuns anonim:
  Rosu este sangele celor care au luptat pentru romania, galben sunt granele, albastru e cerul si apa
 • Alte raspunsuri
 • Raspuns anonim:
  Wow. Dany, tinand cont de faptul ca ai numele ca al meu, iti pot spune ca toate celelalte raspunsuri de mai jos sunt corecte. happy
 • a răspuns:
  Rosu:sangele/ galben:soarele /ablastru:cerul
 • Alte raspunsuri
 • a răspuns:
  ALBASTRU:libertate
  GALBEN:dreptate
  ROSU:fratie
  Sper ca te-am ajutat cu ceva tongue tongue