Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 21 Iunie 2025 sunt:
Cum poti obtine o bursa de studiu in Italia fiind cetatean roman?
Buna seara tuturor! Am o nedumerire, aceste gauri îs făcute de carii, sau de șoareci? Le- am găsit într- o magazie veche de la tara, e păcat de ele, dar vreau sa știu dacă îs făcute de carii,...? (mai mult)
Pe o cerere de contestatie pentru bacalaureat, trimisa pe e-mail, se scrie numele sau codul candidatului?
Daca eu am 2 ore de chimie pe săptămână in clasa a 9- a si am 5 note din care imi iese media 5 Doamna profesoara poate sa ma lase cu situația neîncheiată din cauza ca am chiulit de la un test de...? (mai mult)
Bună! Dacă am media fix 9, 50 iau bursa de merit pe următorul an școlar?
Cum se procedeaza in a depune o contestatie pentru bacalaureat pe e-mail?
Buna TPU. Sunt elev in clasa a9- a la un liceu tehnologic. Din aceasta cauza, eu termin anul scolar cu o saptamana mai tarziu decat cei de la liceul unde vreau sa ma transfer. (profil filologie) Am...? (mai mult)
Ce se va intampla cu "smardoii" (bullies) generatiei curente peste 10, 20, 30 de ani?
Limbile romanice sunt extrem de asemănătoare intre ele, limbile germanice și slave au o asemănare asa mare?
Stie cineva ce judet corectează lucrările de bacalaureat din judetul Buzău?
Bună.M-ar ajuta mult niste informatii despre Scoala Nationala de Studii Politice și Administrative SNSPA din Bucuresti pe profilul Management.Multumesc!
Dacă eu nu am fost la evaluarea națională de clasa a 8 și am împlinit 20 de ani, și aș dori să o dau din nou, mai am posibilitatea?
Bună! Am nevoie de ajutor urgent de la voi.Sunt la un liceu tehn si am o profesoară de mate rea, aceasta vrea să dea în ultima săptămâna un test si a spus ca "cine nu se va prezenta la acest test...? (mai mult)
Bună, dacă știe cineva o școală cu cursuri pentru a doua șansă în sectorul 6. Am 7 clase și aș dori să termin 8 clase, am 17 ani și în clasa a 8 am abandonat școala din motive persoana...? (mai mult)
Bună! Am o nelămurire: care sunt diferențele între a absolvi la facultate Specializarea PSIHOPEDAGOGIE SPECIALĂ sau Specializarea PSIHOLOGIE? Unde mă pot angaja după absolvirea lor (pentru fiecare...? (mai mult)
Daca intru la buget la medicina in Bucuresti, cat costa cazarea la camin? Sau este gratuita
Bună! M- ar ajuta mult niște informații legate de liceul Nicolae Iorga din București. Aș putea sa îl pun pe prima opțiune, fiind mai aproape de mine față de celelalte, însă nu am auzit prea...? (mai mult)
De unde as putea invata ca sa iau bacul? Am terminat liceul in anul 2022 si nu l- am luat, anul asta nu il dau, posibil peste un an, doi, trei sa il mai dau inca odata, am cumparat cartile astea ...? (mai mult)
Buna seara TPU, am o întrebare, voi trece clasa daca am 4 media la mate? Mă ascultă maine și nu știu din ce mă ascultă.
Mediile care sunt de genul asta 4, 60; 8, 70 etc... se rotunjesc? De exemplu, dacă la o materie am 4, 60 se rotunjește la 5? Iar cea de 8, 70 se rotunjește la 9? În cazul în care am...? (mai mult)
Buna! Am susținut examenul de bacalaureat acum 7 ani și l-am căzut la matematica. Va trebui sa îl dau din nou și la celelalte 2 materii? Mulțumesc!
EN de clasa a VIII a de rezervă se dă în aceeași zi ca cea normală sau numa după
Daca am media incheiata si am absente pot sa mai aduc cerere?
Bună! Sunt la liceu și vreau sa ma transfer. Cum se procedează cu transferul? Vreau doar sa schimb liceul nu și profilul. Daca sunt la mate- info contează ce nota am la matematică pentru transfer...? (mai mult)
Bună! Cu ce medii s- a intrat la facultatea de biologie de la Universitatea București în anii trecuți? Eu am luat 8.46 în bac (2024) și 8.25 la proba de biologie și nu știu dacă aș avea șanse...? (mai mult)
Bună! A stat cineva în ultimii anii la cămin la Iulia Hasdeu? Îmi poate spune și mie ce experienta a fost?
Salut, Regulamentul ART decide ca daca ai mai mult de 20 de absente pana la sfarsitu lunii ti se scade un punct la purtare si la 10 absente ti se duce bursa. Daca acum, in ultima saptamana de liceu,...? (mai mult)
Salut! Acum la bac la biologie vegetala si animală, la problema de genetică am scris doar răspunsurile corecte, cum apar în barem, însă nu am scris și rezolvarea. La problema cu sângele se specifica...? (mai mult)
Părere liceul Teoretic Emil Palade constanța?
De cate note am nevoie la o materie pe care o fac doar odata pe săptămână? Eu stiam ca 4 dar profesoara a zis ca avem nevoie de 5 si daca nu avem 5 ne lasa corijenti. Am 4 note si media imi iese peste...? (mai mult)
Deci pentru niște context eu sunt un elev foarte silitor am terminat școala generală cu o medie generală de 9, 62 dar nu am luat Evaluarea națională în serios și am luat o medie de 5, 82 așa...? (mai mult)
Buna TPU, sunt a 8 si mai am 7 zile pana la ziua examenului. Mie pana acum imi iese maxim media 7 din simulari si trebuie sa iau minim 8, 20 pentru liceul dorit. Ce credeti ca pot face pentru a ajunge...? (mai mult)
Salut, am si eu o întrebare despre liceu pedagogic Cluj Napoca, oare pe profilul științe sociale am nevoie de probe? Ca sa intru?
Salut! Eu sunt clasa a 8- a, la simulare am avut media 9 atat cred ca iau si in examen. Aici intervine dilema: ce liceu mi se potriveste? Eu vreau sa ma duc la filo si am doua licee in cap, Tudor Vladimirescu...? (mai mult)
Salutare tuturor! Vreau sa stiu daca a incercat si daca a reusit cineva sa se transfere la Colegiul National "Sfantul Sava" Bucuresti. Tind sa mentionez ca indeplinesc conditiile necesare pentru a ma...? (mai mult)
Buna seara, va rog să mă ajutați cu o informație.In clasa a 11 a specializarea științe ale naturii, profilul real, se mai face informatica? Profesoara spune că în primul modul, ea tot va face...? (mai mult)
Dacă băiatul meu a rămas la 6 materii repeta anul sau da corigentele?
Dacă vreau să mă transfer de la un profil la altul pot să depun cerere la mai multe licee? Si dacă trebuie să dau testele de diferență trebuie să merg la fiecare liceu la care am depus și să...? (mai mult)
Saluate! As avea o intrebare in legatura cu admiterea de la orice facultate :). In ce a constat admiterea ( ma refer daca a fost la fel ca la bac ) si cum a fost atmosfera. Din cate am vorbit cu niste ...? (mai mult)
Bună l, am o întrebare, dacă am rămas odată în prelungiri la facultate, mai pot rămâne odată sau în caz de nu promovez sunt exmatriculat? Mulțumesc anticipat
Fata mea o terminat clasa a 8 a și a rămas corigentă la matematică. Este foarte afectată.S a rugat de doamna să facă ceva să o treacă a plâns în ultimul hal.Intrebarea mea este:Ce mă sfătuiți...? (mai mult)
Bună, TPU! Dacă sora mea are media 9, 55 și un coleg are media 9, 58, O să ia ambii premiul I? Vă rog spuneți că e disperată.
La ce profil sa dau? Nu prea imi place matematica/bio/chimia. Ma atrage putin (nu prea mult) fizica. Nu sunt prea decis in ceea ce priveste alegerea profilului liceului asa ca m- am gandit sa intreb...? (mai mult)
Aș vrea să mă trensfer,la început de an scolar,clasa a X a, pot?
Aşi vrea să mă transfer la un alt liceu dar nu sunt sigur dacă să merg la profilul Tehnician în activități economice sau Matematică informatică sincer ași prefera Matematică informatică dar...? (mai mult)
Buna! Clasa de filologie de la liceul teoretic traian din Constanta e una buna sau ar trebui sa ma concentrez sa intru la o clasa cu medie mai mare?
Pareri liceul teoretic Traian Constanta? Clasa de filologie?
Bună ziua! Cum se procedează cu admiterea la Politehnica? Adică, am înțeles ca se poate intra si pe bază de dosar sau și admitere la anumite profile?
Bună seara! Vă rog, ajutați- mă cu un răspuns. Am promovat în 2020 examenul de bac la română, la matematică și geografie am picat. Anul ăsta m- am înscris pentru matematică și geografie....? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
linarkfts întreabă:
Adi1987 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Corina
Esti un fan adevarat al Corinei? Hai sa vedem cat de multe stii despre artista!