Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3171102intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
19 Oct
SATI 292.514AFISARI
191.531VIZITE
175.077V. UNICI

Cine stie o definitie pentru indo-europenizare? MultumescUrmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 8 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Indoeuropenizarea-proces istoric complex in urma caruia in Europa si in Orientul Antic apar popoarele si limbile indoeuropene.
 • a răspuns:
  Banuiesc ca la istorie...

  Indo-europenizare= asimilare de catre triburile de pastori veniti din Asia cu triburile bastinase pe teritoriul tarii noastre
 • a răspuns:
 • a răspuns:
  Indo-europenizare thinking hmm!

  INDO-EUROPEÁN, -Ă, indo-europeni, -e, adj., s. m. pl. 1. Adj. (În sintagma) Limbi indo-europene (și substantivat, f. sg.) = familie de limbi reprezentând continuarea unei limbi neatestate în texte scrise, dar reconstituită, în esență, cu ajutorul metodei comparativ-istorice. 2. S. m. pl. Denumire dată unui grup de populații care trăiau prin mileniul III a Cr. în Asia Centrală, de unde au emigrat mai târziu spre vest și sud-vest. 3. Adj. Care aparține limbilor indo-europene sau populațiilor care vorbeau aceste limbi, privitor la aceste limbi. – Din fr. indoeuropéen.


  INDO-EUROPEÁN, -Ă I. s. m. f. grup mare de popoare și de limbi vorbite în prezent în Europa și în alte continente, reprezentând continuarea unei limbi comune neatestate, dar reconstituită prin metoda comparativ-istorică. II. adj. referitor la aceste limbi sau la populațiile care le vorbeau. (< fr. indo-européen)


  INDO-EUROPEÁN, -Ă s. m. și f. Nume dat unui grup mare de popoare și de limbi vorbite în prezent în Europa și în alte continente, reprezentând continuarea unei limbi comune neatestate, dar reconstituită prin metoda comparativ-istorică. // adj. Care aparține acestui grup etnolingvistic; referitor la acest grup. [Pron. -pean. / cf. fr. indo-européen].


  La indo-europenizare nu am idee.
 • Raspuns anonim:
  Indoeuropenizare
 • Raspuns anonim:
  Consta in asezarea populatiilor indo-europene in europa neolitica (sedentara).
 • Alte raspunsuri
 • a răspuns:
  Pai cauta in google si vei gasilaughing