Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3172129intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
22 Oct
SATI 273.895AFISARI
167.100VIZITE
151.106V. UNICI

Cum se traduce din limba engleza in romana cuvantul spin-off?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 7 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Hello!

  termenul este unul intalnit in lumea corporatista cu referire la faptul ca "o companie mama " creeaza o alta companie, de obicei in alt domeniu de afaceri.Aceasta din urma are proprii oameni, presedinte consiliu, CEO, CFO, etc.

  http://www.grumphy.com/

 • a răspuns:
  Spin-off este un termen din limba engleză traductibil în limba română prin cuvântul derivat sau produs secundar și reprezintă o nouă entitate sau organizație formată prin desprinderea dintr-una mai mare, precum un nou program de televiziune, program de radio, sau joc video.
  explică (pentru sorinutza99):
  Numai copia de pe wikipedia happy
  a răspuns (pentru MarinelTimidul):
  În loc să realizezi că persoana în cauză a dedicat timp şi atenţie pentru a-ţi oferi un răspuns la o întrebare de-a TA(care printre altele nu specifică nici o condiţie de excludere a sursei de informare), tu ce faci?! Interesant!
  explică (pentru h05t4g3):
  Informatia aia de pe wikipedia o stiam si eu, halal timp acordat copy+paste happy
  a răspuns (pentru MarinelTimidul):
  Ca şi statistică, uită-te un pic printre întrebări şi răspunsurile apreciate(fundiţă/voturi), vei observa un oarecare tipar; şi anume, din motive pe care nu vreau să le presupun, majoritatea întrebărilor îşi au răspunsul la o simplă căutare pe net, şi cu toate astea din varii motive lumea, în aparenţă, preferă să întrebe aici. Ca să nu mai vorbesc de modul în care e formulată întrebarea(un exemplu poate fi chiar formularea întrebării tale,"Cum se traduce din limba engleza in romana cuvantul spin-off?", ai primit răspunsul conform întrebării tale. Deschide ochii, analizează-ţi formularea şi abia apoi deschide gura pe un ton infatuat). În cel mai ideal caz, frumos ar fi fost să-ţi fi cerut scuze pentru formularea incompletă, şi abia apoi să emiţi o RUGĂMINTE de detalii suplimentare.

  Dacă te uiţi mai atent vei observa că răspunsul primit e cel la întrebarea pusă de tine şi nicidecum pe lângă subiect, dacă e cineva care putea să facă lucrurile altfel de la bun început, acela eşti tu şi nicidecum cel care a avut amabilitatea să dea click-urile pentru a-ţi oferi un răspuns.

  Cu respect, faţă de cei ce sunt conştienţi la ce dau drumul pe gură, îţi urez multă limpezime!
  - Ascunde conversatia (4 răspunsuri)
 • a răspuns:
  Invarti inchis