Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2845709intrebari
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
25 Ian
SATI 394.895AFISARI
207.413VIZITE
180.197V. UNICI
29 Noiembrie 2011
Theodora1234 intreaba:

Sall.Am nevoie la romana de un rezumat la Hotarul Nestatornic. (La medeleni-Ionel Teodoreanu)- va rog e urgenta am nevoie de el maine pentru notaaa sadUrmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  29 Noiembrie 2011 19:14
  misterioaѕa a răspuns:

  Hotarul nestatornic
  de Ionel Teodoreanu

  In aceasta opera literara, scriitorul Ionel Teodoreanu ne descrie tristetea unei mame de copilul acesteia, fata de anii ce vor urma.
  Doamna Deleanu privi cu nostalgie la podoaba capilara a fiului ei Danut. Buclele lui Danut aveau nuante variate: castanii pe dinafara, ruginii pe dinauntru si aramii pe la marginea suvitelor. Dimineata, parul lui Danut rasarea ca o gramada de lalele inflorite in gradinile somnului.
  Mama se gandi la infatisarea copilului care nu va mai fi aceeasi odata cu trecerea la adolescenta. In timp ce atipise pe dormeza, mama i-a taiat o suvita in semn pentru anii ce vor urma.
  Danut se servi cu ciocolata din sifonier si merse in sufragerie sa-l intampine pe unchiul Puiu.


  http://www.referat.ro/referate/download/Portofoliu_la_limba_romana_clasa_a_5-a_da695.html

 • 5 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • 29 Noiembrie 2011 19:16
  benny a răspuns:
  Si ce vrei sa iti facem noi rezumatul sau sa-l cautam pe google in locul tau?
  29 Noiembrie 2011 19:39
  Theodora1234 explică (pentru benny):
  Da ma
  29 Noiembrie 2011 20:04
  benny a răspuns (pentru Theodora1234):
  Da ce ?
  30 Noiembrie 2011 08:29
  Theodora1234 explică (pentru benny):
  Da sa cautati voi rezumatu ca de asta am pus intrebarea ca nu il gasesc.
  - Ascunde conversatia (3 răspunsuri)
 • 2 Mai 2013 21:06
  maimascuoana1980 a răspuns:
  Onel Teodoreanu - La Medeleni: hotarul nestatornic
  Am observat in ultimii ani ca cei mici au dezvoltat o adevarata aversiune pentru citit, asociind automat cititul cu scoala, temele si diminuarea timpului liber. Am auzit chiar si replici de genul "De ce sa citesc, doar sunt in vacanta?"

  Asadar, incat mi-au propus sa scriu pentru si de dragul copiilor, voi incerca la altacuiesc o lista de lecturi care raman mereu de actualitate si pe care eu, ca si copil, le-am adorat pur si simplu.

  Voi incepe prin a va vorbi despre unul dintre romanele mele preferate, cu care pot spune ca am crescut, La Medeleni, de Ionel Teodoreanu.

  Primul volum din seria celor trei se numeste Hotarul Nestatornic si are ca protagonisti trei copii: Danut, Olguta si Monica, pe cat de diferiti, pe atat de uniti printr-un singur aspect, copilaria.

  Inzestrat cu o imaginatie bogata, intrucat, in viitor va imbratisa indelenicirea scrisului, Danut evadeaza in lumea lecturilor specifice varstei. Unul din eroii preferati, Ivan Turbinca, nu se lasa prea mult asteptat cand este chemat.De cate ori iese infrant in infruntarile cu Olguta, el apeleaza la turbinca lui Ivan transformandu-se in sultan fioros si-o pedepseste pe Olguta, pentru ca, de indata, sa devina cavaler viteaz si generos, sa-si salveze sora.

  Copiii adapteaza jocul dupa evenimente istorice specifice realitatii (razboiul ruso-japonez din 1905), unul devenind amiralul Potemkin, iar altul amiralul Kami-mura.

  Spre deosebire de Danut, Olguta are un spirit realist si o neobosita curiozitate de a cunoaste lumea celor maturi si de a se compara cu acestia. Olguta este desteapta si autoritara, ambitionandu-se a subordona tot ce o inconjoara.

  Intre cei doi frati atat de deosebiti, scriitorul plaseaza pe Monica, ca o punte de legatura intre cele doua extreme. Monica are pozitia unei adevarate zane bune, foarte frumoasa, feminina, cu o personalitate neconturata. Monica penduleaza intre cei doi frati trecand in egala masura de partea Olgutei...