| JuSt222 a întrebat:

Salut am o mare problema. Sunt in clasa a 12 a si peste 2 luni am examenul de Bac.
Problema este la limba si literatura Romana unde am probleme foarte mari...Mai ales la subiectul 2 unde e text de tip argumentativ...
Pur si simplu nu stiu ce idei sa dezvol nu ma pricep de loc, nu stiu cum sa scot o pagina acolo, am probleme foarte mari nu stiu ce sa scriu, majoritatea ideilor sunt foarte putine si de calitate destul de proasta...Nu sunt un elev problema, am luat 8 la simulare la mate si 9 la fizica.
Am probleme foarte mari de tot la romana...
Ce mai pot face? Sigur voi pica la romana...

10 răspunsuri:
| CostyMe a răspuns:

Gandeste-te ce ai face tu daca ai fi in locul celor care realizeaza calatoria. De exemplu '' Cat mai multi tineri pleaca in expeditii si excursii pentru ca acestea le dezvolta gandirea, imaginatia, creativitatea, ii ajuta sa se detaseze de lume prin acele peisaje''. Incearca sa gandesti si sigur vei reusi.

| DarkOrbitMoon a răspuns:

Subiectul II e cel mai usor.Penibil de usor.
Chiar nu poti sa aberezi putin?

| N0xEterniS a răspuns:

Pai, ce ai putea face in afara de a invata? De trisat nu ai cum laughing Singura solutie e sa inveti sad Google este mare, te poti uita pe site'uri, roaga un prieten care se pricepe, sau fa meditatii happy

| JuSt222 explică (pentru N0xEterniS):

Aici nu e de invatat teorie decat cativa conectori...In primul rand / in al 2-lea rand etc...Trebuie sa ai talentu ala sa aberezi, sa "mananci **** " scuza-mi expresia, care la mine imi lipseste cu desavarsire.Nu e ca la alte materii sa tocesti sau sa lucrezi este de insipatie, de chemare, de imaginatia ta.Asta nu prea se invata, mai degraba te nasi cu asa ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E nasol daca pentru un elev la mate-info(sau profil Real) nu stii sa ai argumente cand sustii ceva, chiar daca e Bacul la romana.

Oricum, gasesti modele de subiecte din anii anteriori. Nu sta si te plange.

Invata. Nu zice nimeni sa faci de 10. Dar de luat peste 8 eu zic ca se poate.
In general se dau cam aceleasi teme. Si plus ca trebuie sa faca si profesorii pregatire la clasa cu elevii.

Acum eu nu stiu ce faci tu pe la scoala de vreme ce la alte postari pe TPU te preocupau bolile venerice. Pentru treburi de genul ala erai destul de matur, dar pentru un subiect infantil la Bac, nu? Mi se face sila.

Ok, recunosc, nu mi se pare just Bacul la romana la profil de mate-info. Dar asta nu inseamna ca e imposibil ca un elev la mate-info sa poate promova Bacul la romana.

| Deliiiia a răspuns:

Citeste cat mai multe texte de tip argumentativ, ca sa intelegi ideea. Cam dupa 50 apuca-te de de scris chiar tu.

Daca e citat, e simplu, iti spune un punct de vedere si trebuie doar sa il aprobi. Un argument ar putea fi tocmai efectele negative ale contrariului citatului respectiv.

Daca e despre o anumita tema, te gandesti la experiente din viata personala sau din auzite, pe care le transpui intr-un mod obiectiv.

De exemplu: rolul familiei in dezvoltarea personalitatii.

Introducere(aici doar spui daca esti sau nu de acord/ daca sustii sau nu ideea) In opinia mea, familia constituie un factor important in dezvoltarea oricarui individ.

Argumente(aici te intrebi: De ce ma influenteaza familia? - Pentru ca petrec mult timp cu ea. Pentru ca e genetic. Pentru ca imi plac membrii familiei. Acum sa transpunem asta obiectiv)

In primul rand, o persoana isi petrece o perioada semnificativa din timpul ei alaturi de familie si astfel, deprinde anumite obiceiuri ale membrilor acesteia. Omul are tendinta de a copia comportamentele celor cu care interactioneaza, iar aceasta tendinta creste cu cat perioada de interactiune este mai mare.

In al doilea rand, exista o predispozitie genetica, astfel incat descendentii sa fie predispusi a avea unele caracteristici din comportamentul precedesorilor lor. De exemplu, un copil al carui tata este alcoolic, ar putea manifesta tendinta de a bea alcool la maturitate.

In al treilea rand, copilul isi cauta inca dintr-o perioada timpurie modele de viata si adesea le gaseste pe acestea in persoana unor membrii ai familiei. De exemplu, o fetita va copia stilul vestimentar al surorii ei mai mari, pe care o considera superioara, data fiind varsta ei mai inaintata si abilitatile ei sociale.

Concluzia(doar repeti ce ai zis in introducere, formulat altfel, si putin mai argumentat): In concluzie, familia constituie un element vital in dezvoltarea personalitatii unei persoane, mediul familial fiind primul spatiu de dezvoltare al individului.

| PisSsy a răspuns:

La textul argumentativ trebuie doar sa ai "vrajeala " adica sa fabulezi orice chiar daca nu e adevarat sa faci sa para adevarat! Scrie orice dar citeste cu atentie cerinta.
Structura textului argumentativ sta cam asa( eu te ajut sa iti faci o idee cum sa construiesti ori ce text argumentativ) :
Sa zicem ca ai un text argumentativ despre :cum ii influenteaza pe tineri retele de socializare (ai mare grija la cerinta, cerinta spune retele de socializare(facebook, instagram, twitter etc), nu internetul ). Trebuie sa ai 4 alineate nu mai multe la textul argumentativ! In primul alineat da definitia cerintei pe care o primesti de exemplu :Retele de socializare au in impact destul de simtitor asupra tuturor tinerilor.(In coninuare spune o idee despre opinia ta ):In opinea mea retele de socializare lasa urme tuturor care le utilizeaza deoarece sunt o noutate care dupa un timp devin o obisnuita.
(Al 2-lea alineat trebuie sa contina un prim argument al opiniei tale ) In primul rand tinerii pot fi influentiati negativ petrecand mai multe ore in fata calculatorului si pierzand timp pretios care ar fi putut sa il foloseasca in alt mod, nu neaparat studiind ci relaxandu-se in aer curat sau practicand un sport de orice fel care sa le schimbe modul de viata intr-unul curat si sanatos nu stand in fata calculatorului si socializand cu prietenii lor virtual.(La aceste 2 argumete adica al 2-lea alineat si al 3-lea trebuie sa dai un exemplu, aici mai scoti cateva randuri lejer dai un exemplu la bulan nu neaparat adevarat, fii atent aici ) : De exemplu amicul meu Andrei e un mare amator al Facebook-ului, in realitate e destul de retras si timid, doar cu cei foarte apropiati e mai deschis si comunica cu usurinta.Pe aceasta retea de socializare se simte mai increzator si poate comunica fara inhibitii cu oricine. Aceasta influenta asupra tinerilor este una negativa deoarece in realitate multi dintre tineri au o temere de asi exprima ideeile, iar virtual si le exprima fara emotie.
(Cel de-ar 3-lea alineat si al 2-lea argument ) In al doilea rand multi dintre tinerii care utilizeaza aceste retele isi expun date despre propia persoana care pentru siguranta lor ar trebui sa fie confidentiale, deoarece poate printre prieteni adauga persoane pe care nu le cunosc atat de bine sau chiar mai rau nu stiu cine sunt, iar ei avand expuse acele date despre ei," necuoscutul" stie despre ei poate mai multe decat ar trebui sa stii.(aici e nevoie de un alt exemplu) De exemplu Larisa colega mea de banca a avut un incident nu tocmai placut cu care sa confruntat acum un an din cauza ca si pus datale personale precum numarul de telefon, id de mess, si adresa pe un site de socializare.A fost un domn de 30 de ani dintr-o alta tara care o suna si ii vorbea pe engleza propunandui sa faca cunostinta si sa se cunoasca, ea a fost foarte speriata incat a renuntat la orice retea de socializare. Se putea ca acel domn sa intalneasca o fata mult mai naiva care sa accepte si lucrurile puteau fi mult mai grave deoarece intentiile unui barbat de 30 de ani care vroia sa se cunoasca cu o fata de 17 nu stiu cat de bune puteau fi.
(In ultimul alineat trebuie sa dai o concluzie a celor 2 argumente si anume ) In concluzie, retele de socializare au un impact nu tocmai bun asupra tinerilor deoarece le distrag atentia spre ale lucruri in timp ce ei erau porniti pe un drum bun cu alte principii si plin de ideii si preocupari mari cum ar fi viitorul lor!
(Cam asa ar trbuii sa arat, poti face orice text argumentativ dupa structura asta si sigur iti ies nr de randuri sau cuvinte. Am sa-ti mai dau cateva mituri : 1. Pune virgula dupa : In opinea mea; in primul rand; al 2lea rand si inconcluzie
2. in cadreaza-te ca in primul alineat sa ai 3-4 randuri, in al doilea alineat 7 -8 randuri, tot 7-8 si in al 3--lea alineat si la concluzie sa ai tot atea randuri ca si la formula de inceput adica primul alineat.
3. Inventeaza orice
4. Nu te grabi si citeste de mai multe ori cerinta
5. nu uita sa dai exemple
6. Exemplele fale sa para cat mai adevarate, chiar daca nu sunt
7. Fa aproape zilnic cate un text argumentativ
EU iti urez succes la Bac si dupa ce am scris o jumatate de ora intr-una as merita si eu o FUNDA, NU?

| Cezar a răspuns (pentru PisSsy):

Cam naspa, nu ai primit sad. Dont do it again.

| Erick1 a răspuns:

Nu ai de ales, pur si simplu trebuie sa gasesti ceva de scris pe tema respectiva. Rolul jurnalului in dezvoltarea personalitatii de exemplu. Te gandesti la ce-mi e bun faptul ca scriu pe o hartie ce simt si poti spune ca din punct de vedere psihologic te ajuta, te poti confesa, poti sa pui pe foaie ceea ce simti si astfel de eliberezi de incarcatura emotionala.
Pe de alta parte, poti sa zici ca poate sa apara un efect anti-social. Daca stau prea mult cu jurnalul in brate, incep sa scriu tot ce simt si ce cred pe o pagina in loc sa caut persoane reale carora sa le spun asta. Acum trebuie sa dai si ceva exemple, daca stii dintr-o opera literara e excelent. Daca nu, inventeaza un studiu, de preferat pe copiii japonezi laughing "Un studiu efectuat a aratat ca mai bine de jumatate din tinerii japonezi ce tin un jurnal nu au un prieten pe care sa il poate numi confident". Parca suna mai real big grin

| JuSt222 explică:

Trebuie sa ai vrajeala aia si chemare...Mii se pare o mare porcarie sa faci un test argumentativ despre "rolul calatoriilor in formarea personalitatilor " sau "rolul jurnalui " sau rolul...
Si mai trebuie scoase si 150 de cuvinte ( 1 pagina )