Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 27 Iunie 2025 sunt:
Cum poti obtine o bursa de studiu in Italia fiind cetatean roman?
Daca sunt la un profil care invata : 3 ore de romana si matematica 2 ore de engleza, chimie, fizica si franceza 1 ora de geografie, istorie, biologie, sport, TIC, logica si religie La care profil...? (mai mult)
Salut! ce parere avetz despre liceu nicolaie iorga?
Are liceul teoretic Carmen Sylva din Timișoara cămin?
Eu sunt in Timișoara, la sat–și în zona mea sunt doar două licee cât de cât aproape, dar nici acelea nu sunt foarte bune și trebuie să fac naveta pentru ele–singurul mod prin care aș putea...? (mai mult)
Va rog este urgent, a mers cineva vara cu trotineta electrica chist dacă afara erau 40 grade sau chiar peste?
Bună TPU, sunt elevă in clasa a 11 a profesională pe profil de mecanic auto și urmează să dau atestatul în curând, am tot auzit ca anul acesta nu mai trebuie să se prezinte atestatul în sine...? (mai mult)
Buna ziua! Azi am avut evaluarea nationala si dupa ce s- a zis "pixurile jos" in timp ce scana lucrarea altcuiva, am incercuit repede o grila. Se uita cineva pe camerele video? Si daca da, mai pot intra...? (mai mult)
Este vreo diferenta dintre transferul la mate info si transferul la stiinte ale naturii? gen daca pot sa merg la stiinte ale naturii fara sa dau diferente (am aceleasi materii) pot sa merg la mate info...? (mai mult)
Am o intrebare : la transfer se dau diferente din materiile pe care nu le- ai facut sau din orele pe care nu le- ai facut? de exemplu daca la profilul tau faceai 3 ore de mate si te transferi la un profil...? (mai mult)
Hei! Ce materii se fac la Turism și Alimentație, gastronomie in clasa a 10-a? Și e matematica mai grea decât în a 9-a? Mulțumesc!
Îmi puteți recomanda licee care au media 9 din București? Pe mate info
Bună! Sunt clasa a 9 a si vreau sa ma transfer de la profilul actual industrie alimentară la economic (acelasi liceu). Este prea târziu daca intreb la secretariat despre detalii la cum se procedeaza,...? (mai mult)
Am dat evaluarea nationala, problema e ca vreau să intru la un liceu unde profilul are ultima medie de admitere 7.4/7.42. E posibil să intru cu o nota in jur de 7, 50-7,60?
Bună! Am făcut in trecut facultatea de finante banci la Spiru Haret, insa nu am mai dat examenul de licenta. Am foaia matricola cu si adecerinta pe care scrie "absolvent fara examen de finalizare". ...? (mai mult)
Salut, am o problema, am sustinut recent evaluarea nationala la romana si nu am zis o intamplare din excursie si m- am abatut de la ideea de excursie desi la inceput si la final am zis despre ea. Ideea...? (mai mult)
Hei! Ce facultate mi- ați recomanda? Am media de la Bac 6.85 și aș vrea să intru la buget. Am observat că unele facultăți (de exemplu, USV Iași) calculează media de admitere doar din probele...? (mai mult)
Ce se invata la facultatea de agricultura fara frecventa din Constanta? Ce materii si un elev trebuie sa se prezinte doar la teste? Zilele de testare se programeaza in functie de cum poate cineva care ...? (mai mult)
Salut, sunt și eu într- o dilemă. Am dat acum 2 săptămânii proba de bacalaureat la română. Am avut: • Subiectul 1, punctul A pe baza textului la care se iau puncte cel mai ușor •...? (mai mult)
Oare de ce elevul nu are dreptul de a i se trece nota mai mare după contestație? Ce bine ar fi să nu mai există riscul unei note mai mici.
Bună! Oare știe cineva unde au cei de la UNITBV stiinte economice, management căminul? memo sau pe colină?
La evaluarea nationala nu am scris o secventa dialogata, pierd mai mult de.2 puncte?
De ce ajung unii oameni să devină psihopați- nebuni sau să își piardă echilibrul mental? Ce anume îi determină să ajungă în această stare? Nu se nasc așa — la naștere, toți venim pe...? (mai mult)
La Evaloarea Nationala am avut un text relativ cu o scena descriptiva si una dialogata. Daca am uitat (stiu sunt retardat) sa includ secventa narativa, cate puncte pierd?
Salut, oare conteaza asa mult rezultatele din liceu in viata, adica te definesc ca om pentru tot restul vietii? Am terminat scoala acum aproximativ doi ani, pana in clasa a 9a, imi dadeam interesul...? (mai mult)
Tocmai am terminat liceul și am luat bacul, iar mai departe as aplica la Ase la ramura de management engleza dar ma îngrijorez ca nu voi avea ce meserie sa urmez după ce o termin. Merită sa aplic ...? (mai mult)
Salut, TPU! Sunt prins într- o dilemă, care e provocată de mai mulți factori. Eram bazat doar la istorie și logică, motiv pentru care nu m- am așteptat să iau notă așa de mare la română(9.85).La...? (mai mult)
Ce materii fac in a 8 a?
Rezumate Carti BAC Salut. Mai are cineva rezumate bune pentru operele de la BAC? Am început să învăț mai serios pentru română și mi- ar prinde bine ceva clar și pe scurt, nu variante lungi...? (mai mult)
Salut, ce facultati imi recomandati sa urmez dupa ce am susținut bacul si am o medie de 8.70? Preferabil ceva pe "dosar" si fara medicina. Eu voiam sa merg la scoala de subofițeri la Campina, dar ...? (mai mult)
Subiectele la Evaluarea Nationala și Bacalaureat sunt mai ușoare din punctul vostru de vedere fața de anii trecuți?
Buna ziua. As dori sa ma inscriu la facultatea de mecanica din Iasi (pe profil de inginerie mecanica) si as dori sa stiu daca admiterea se face pe baza de dosar sau se da examen de admitere. De asemenea,...? (mai mult)
Hey TPU! Am situatie neincheiata la chimie pe clasa a 10- a deoarece am lipsit de la ultima ora cand s- au dat note. Trebuie sa ma duc la examenul de situatie neincheiata, si nu sunt sigur ce nota trebuie...? (mai mult)
Daca am trimis o cerere de contestatie pentru bacalaureat pe e-mail, in timpul in care trebuia ieri, dar nu si poza cu buletinul, care am trimis-o acum, se mai ia in considerare?
Am șanse să intru la Edmond Nicolau din sectorul 2 la științe sociale daca am media de la EN de 5? Clasa este nou făcută
Hey TPU, din moment ce acum se trec note la purtare pe fiecare modul, daca ai patru de 10 si un 9 la purtare, media va iesi tot 10, nu? (nu am, dar sunt curios)
Hey! Dacă rămân repetentă pe clasa a 10a și îmi îngheț anul, pot după aceea să mă transfer la alt liceu, sau nu din cauza că am fost repetentă?
Buna seara tuturor! Am o nedumerire, aceste gauri îs făcute de carii, sau de șoareci? Le- am găsit într- o magazie veche de la tara, e păcat de ele, dar vreau sa știu dacă îs făcute de carii,...? (mai mult)
Pe o cerere de contestatie pentru bacalaureat, trimisa pe e-mail, se scrie numele sau codul candidatului?
Daca eu am 2 ore de chimie pe săptămână in clasa a 9- a si am 5 note din care imi iese media 5 Doamna profesoara poate sa ma lase cu situația neîncheiată din cauza ca am chiulit de la un test de...? (mai mult)
Bună! Dacă am media fix 9, 50 iau bursa de merit pe următorul an școlar?
Cum se procedeaza in a depune o contestatie pentru bacalaureat pe e-mail?
Buna TPU. Sunt elev in clasa a9- a la un liceu tehnologic. Din aceasta cauza, eu termin anul scolar cu o saptamana mai tarziu decat cei de la liceul unde vreau sa ma transfer. (profil filologie) Am...? (mai mult)
Ce se va intampla cu "smardoii" (bullies) generatiei curente peste 10, 20, 30 de ani?
Limbile romanice sunt extrem de asemănătoare intre ele, limbile germanice și slave au o asemănare asa mare?
Stie cineva ce judet corectează lucrările de bacalaureat din judetul Buzău?
Bună.M-ar ajuta mult niste informatii despre Scoala Nationala de Studii Politice și Administrative SNSPA din Bucuresti pe profilul Management.Multumesc!
Dacă eu nu am fost la evaluarea națională de clasa a 8 și am împlinit 20 de ani, și aș dori să o dau din nou, mai am posibilitatea?
Bună! Am nevoie de ajutor urgent de la voi.Sunt la un liceu tehn si am o profesoară de mate rea, aceasta vrea să dea în ultima săptămâna un test si a spus ca "cine nu se va prezenta la acest test...? (mai mult)
Bună, dacă știe cineva o școală cu cursuri pentru a doua șansă în sectorul 6. Am 7 clase și aș dori să termin 8 clase, am 17 ani și în clasa a 8 am abandonat școala din motive persoana...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Adi1987 întreabă:
Moldoveanu123 întreabă:
elmeksadin întreabă:
GamingSoloInRetea întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Rihanna
Te consideri un fan adevarat Rihanna! Testeaza-ti chiar acum cunostiintele!