Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3115739intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
28 Mai
SATI 195.083AFISARI
112.316VIZITE
101.934V. UNICI

Vreau si eu niste Curiozitati despre ochi si urechi... dau fundita pentru cele mai bune:*Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • 6 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  Stiati ca... cel mai dur os al corpului uman este stanca temporala, situata in jurul urechii interne, care protejeaza urechea?
  Stiati ca... in ureche se afla si centrul echilibrului (canalele semicirculare)?
  Stiati ca... sunetele cu frecventa de 20. 000 Hz (limita superioara a auzului) sunt percepute numai de copii si persoane tinere? aceste sunete, de obicei, nu mai sunt percepute de adulti.
  Componentele urechii sunt : urechea externa (pavilion, canalul auditiv), urechea medie (timpan, cavitate, trompa lui Eustache) si urechea interna (cochlea sau melcul, canalele semicirculare
  In ureche ajung numeroase sunete, de la zumzetul insectelor, pana la zgomotul infernal provocat de avioanele cu reactie
  Stiati ca numarul bacteriilor din ureche creste cu 700% intr-o ora de ascultat muzica
  Stiati ca urechea muzicala si aplecarea pentru artele plastice se descopera intre 3 si 6 ani
  In ureche avem oase care nu depasesc marimea unui bob de orez  Culoarea ochilor se datoreste unui pigment aflat in iris
  Ochii nostri au intotdeauna aceeasi marime de la nastere, dar nasul si urechile noastre nu se opresc niciodata din crestere...
  Daca nu poti sa mai vezi cu un ochi, iti pierzi aproape o cincime din toata vederea.
  Stiati ca ochiul uman poate diferienta peste 10 milioane de nuante?
 • a răspuns:
  Daca ochiul uman ar fi o camera foto, ar fi o camera de 120mpx.
  asta o stiu big grin
 • a răspuns:
  Pai... uite ce am auzit eu, daca asculti muzica la maxim poti sa surzest cu timpul, nu auzi prea bine ce spune cineva dar auzi sunetele "orasului" si zgomotele facute de animale mult mai tare, ciudat nu?
 • a răspuns:
  Urechi:Urechea exterioară este partea externă a urechii. Partea vizibilă a urechii, numită pavilion sau concă auriculară, captează undele sonore din aer și le transmite prin canalul auditiv spre urechea interioară. Multe mamifere pot să-și miște pavilionul pentru a-și concentra auzul într-o anumită direcție, la fel cum fac cu ochii. Oamenii și-au pierdut această abilitate. Trecând prin canalul auditiv, undele sonore pun în mișcare membrana timpanică aflată pe intrarea urechii medii.

  Urechea medie este delimitată spre exterior de membrana timpanică. În cavitatea acesteia se află trei oscioare, fiecare dintre ele cu o formă caracteristică (ciocănaș, nicovală, scăriță).

  Mamiferele sunt unicele ființe care au trei oase în ureche. Nicovala (incus) și scărița (stapes) provin din oasele maxilarului, și permit o detecție mai delicată a sunetului.

  Vibrațiile membranei timpanice se transmit mai întâi la ciocănaș, apoi la nicovală și scăriță, iar de acolo la fereastra ovală, situată la limita dintre urechea medie și cea internă.

  Oscioarele transmit virbațiile prin membrana ferestrei ovale în fluidul din urechea interioară.


  Urechea medie este cavernoasă. Dacă animalul ajunge într-un mediu cu altitudine ridicată, sau sare în apă, se va stabili o diferență de presiune între urechea medie și mediul înconjurător. Această presiune expune timpanul la riscul de a se sparge dacă nu este depresurizat. Acesta este unul dintre rolurile trompei lui Eustachio, prin intermediul căreia urechea medie comunică cu cavitatea nazală (faringe).

  Urechea internă cuprinde atât organul de auz (cochlea sau melcul), cât și aparatul vestibular, un organ de echilibru format din trei canale semicirculare și vestibul.

  Cochlea este o cavitate umplută cu endolimfă, un lichid fluid care primește undele sonore transmise din aer prin urechea externă și medie. Cochlea are o formă spiralată și conține membrana bazilară,...

 • a răspuns:
  Atunci cand privesti o persoana pe care o placi, involuntar pupilele ti se dilata. La fel se intampla si cand te uiti la cineva pe care urasti.

  Cand o persoana moare auzul este ultimul simt perceput. Vazul este primul care dispare.


  Dupa mesele bogate se spune ca auzul nostru scade. Nu mai percepem sunetele din jurul nostru la fel de bine, chiar si atentia scade.

  Femeia clipeste de 2 ori mai des ca barbatul.


  Nu se poate stranuta cu ochii deschisi.