De câte ori ţi s-a întâmplat să auzi că eşti bârfită, fără niciun motiv? Atunci probabil că te-ai gândit cum se simt vedetele atunci când se văd ,,disecate’’ în diverse tabloide. Pe moment te-ai gândit că da, din moment ce sunt persoane publice, trebuie să-şi asume acest risc. Pe de altă parte, şi ţie ţi se poate întâmpla acelasi lucru, fiind ,,vedetă’’ sau nu în grupul tău de prieteni sau la birou.
Pe moment eşti furioasă, te gândeşti că tu nici măcar nu le-ai dat motive să te bârfească. Tu nu eşti genul care să vorbească pe cineva de rău şi-ţi vezi de treaba de fiecare dată. Şi atunci de ce?
Am veşti pentru tine: bârfa s-a născut probabil în Gradina Edenului, atunci când două ciori l-au comentat pe Monsieur Serpent că putea să-i dea Evei să muşte dintr-o portocală, şi nu dintr-un măr.
Bârfa a constituit o ocupaţie constantă pentru oameni în toate epocile.
Fără bârfe viaţa ar fi mai plictisitoare.
În plus, dacă eşti bârfită, este un semn că trăieşti, nu-i aşa? Oricât de corectă ai fi, întotdeauna vor exista comentarii: că eşti prea perfectă, ,,sigur ascunzi ceva’’.
Trebuie să-ţi vezi de viaţa ta cea ,,perfectă’’ şi minunată şi, oricât de tare te-ar supăra şi deranja, ignoră. Ştiu că este greu, mai grav este atunci când se pun în gura ta vorbe pe care nu le-ai rostit niciodată şi poţi fi pusă într-o postură delicată. Persoana lezată, dacă te cunoaşte, îşi poate da seama că nu tu eşti autoarea poveştii inventate. Şi asta tocmai pentru că tu eşti corectă şi nu-ţi stă în fire să faci aşa ceva. E ca un cerc al încrederii.
Tratează-ţi bârfitorii cu nonşalanţă, dacă nu reacţionezi vor fi surprinşi. Fără drept la replică, ţi-ai consuma prea mult timp inutil. Tu eşti cea mai importantă şi nu trebuie să te consumi pentru orice inutilitate şi nulitate.
Succes şi relaxare maximă!
Barfele sunt un fenomen social, de neoprit si invitabile, pe de parte, si totusi benefice, ca supapa antistress si interrelationare sociala, pe de alta parte!
Vorba ceea: Cainii latra, ursul trece!
Cunoscuti sau straini unii de altii, barfim, "ne dam cu parerea", ne amuza, ne manifestam indignarea, neincrederea fata de cele aflate, sau, dupa caz, aprobarea!
Poiana lui Iocan, la coada la orice!, la telefon sau in vizita, pe mess sau la coafor, la fotbal sau cosmeticiana, sauna si masaj, barfim, ne minunam, ne indignam, ne... intr-un cuvant, COMUNICAM, ca niste buni romani ce suntem!
Si asta e bine, pentru ca a tine in noi, si a nu comunica, e nu doar perdant, din toate punctele de vedere, la nivel atat micro, dar si macrosocial, ci si profund antisocial, si depersonalizant!
Asa ca, barfiti, dar cu masura si umor!
Ridendo castigat mores!
Oricat ai spune"nu ma intereseaza" sau "nu pun la suflet" tot doare cand te gandesti ca esti barfit mai ales fara motiv.
Adevărat. Însă este greu să nu le bagi în seamă, că deşi nu areţi că-ţi pasă, în adâncul sufletului te doare, uneori "ţi-se rupe inima" când auzi asemenea născociri care nu au legătură cu tine.Deci,e dificil să le ignori.Lumea vorbeşte mult şi am să dau un exemplu:
Cineva spune "M-am despărţit de iubitul meu fiindcă a fost mai bine aşa" şi lumea modifică şi se ajunge "M-am despărţit de iubitul meu pentru că m-a bătut" sau chiar mai rău.
Ei bine, nu mi-se pare corect să fie aşa.Deci,este mai bine să ignori dar şi mai greu, întradevăr.Viaţa e roz, sau cel puţin, aşa pare.Nu poţi bârfi despre ceva ce nu ştii, dar de fapt, oamenii de pe Terra pot.Se pare că asta e lumea şi trebuie să ne acomodăm ei.
Mii de felicitări pentru articol!
Partea buna a barfei Este ca iti poti vedea nivelul de succes la care te afli, Cu cit esti mai mult barfit cu atit esti un om mai de succes decit cei care te barfesc.
Buna TPU :*
Eu cred ca articolul este minunat
. Aveti dreptate.
Nu trebuie sa ii bagam in seama (oricat de greu ar parea). Bye
E nevoie de putina "nesimtire" daca pot sa-i spun asa ca sa ignori atunci cand cineva te face de ras sau te barfeste pe la spate in loc sa-ti spuna in fata ce ai de spus.
Te afecteaza orice barfa dar nu trebuie sa le pui la suflet lumea vorbeste mult si mai ales despre ce nu stie.
Intradevar nu este usor sa ignori barfele mai ales in situatia cand sunt neadevarate si ne ranesc, ne fac sa suferim. Daca sunt adevarate oricat am incerca sa ne facem ca nu auzim iar nu ne convine deoarece consideram ca numai noi avem dreptul sa ne exprimam vizavi fata de persoana noastra. Totusi ar fi bine de retinut ca e foarte important sa nu ripostam nici verbal nici fizic. Intr-un cuvant e de neevitat si automat devenim si noi la randul nostru barfitori. cum spune si tabu.ro.barfa s-a nascut odata cu noi.
Frumos articol, greu de pus in practica.cand aud barfe rautacioase ma abtin pe moment sa nu incep s plang dar cand ajung acasa vars tot.
Felicitari frumos articol mie unu daca aud ca sunt barfit aduc un steag sa le arat tuturor cat mi se falfaie
Eu te sfatuiesc sa le tratezi cu indiferenta pentru ca ea ii ucide pe barfitori prosti sh toate cele
Barfele nu merita sa fie bagate in seama. Oricine spune ca esti asa, si asa parerea mea ca te dereanjeaza atunci cand te consideri si cam asa gandesc si barfitorii. Mai bine ignora barfele si daca acestea sunt destul de urate uneori sunt legate de viata ta intima mai bine stii ca nu ai facut lucrul respectiv si nu merita sa te agiti
. Oricum frumos articol
Barfele nu te afecteaza atunci cand esti constient/a de propria ta valoare si ai incredere in tine. Secretul eternului invingator este increderea in sine si optimismul.
Exemplu:mie mi s-a intamplat odata sa lipsesc de la scoala deoarece eram bolnava. O fata care era prietena mea(desi nu stiu daca m-a folosit)m-a parat la profa cum ca eu i-am spart parola si ca am intrat pe id-ul ei si ca i-am injurat pe toti! Porcarie!
Imi puteti spune daca mai merita sa mai fiu prietena cu ea, va rog! Sa fiti sinceri!
Pai va fi greu sa nu le bagi in seama, dar si mie mi s-a intamplat. Nu le-am bagat deloc in seama, dar m-am uitat pe google la ce vorbe sa le spui, poti spune cam de genul: ''ca tu esti'' sau ''merci la fel'', cam din acestea. Nu poti sa le pui scoci la gura, nu le face nimic. Spune-le si tu asta si sa vezi ca o sa fie mai bine.
O sa se simta jigniti, dar si ce daca? Ei nu ti-au facut asta si tie? Asa sa le faci, da?