Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2777413intrebari
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
20 Oct
SATI 288.186AFISARI
156.100VIZITE
141.511V. UNICI
30 Septembrie 2012
GioGeorgii intreaba:

As vrea si eu, retete de prajituri economice si gustoase



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    1 Octombrie 2012 21:52
    strengaritzza a răspuns:

    Cel mai rapid desert pe care l-am mancat eu, sunt bezelele, daca vreti ceva cu adevarat dulce si bun, bezelele sunt foarte bune.

    3-4 albusuri batute spuma cu 4 linguri de zahar, daca vrei bezeaua mai tare puteti pune cu o lingura in plus, pentru aroma se poate pune Esenta de rom. Pune-ti compozitia intr-o tava tapetata cu putin ulei si faina. S-au se poate pune hartie de pergament.

    Sper ca te-am ajutat!

    Funda!

  • 5 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 1 Octombrie 2012 14:40
    Buna!
    1.CHEC SIMPLU ECONOMIC
    2 oua
    1 cana zahar
    1/2 cana lapte
    1/2 cana ulei
    2 cani faina
    1 plic praf de copt (10 g.)
    2, 3 linguri cacao, pentru efectul marmorat
    Se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul.Se mixeaza putin.Se adauga laptele si uleiul si faina cu praful de copt, cernute.Se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte ca sa il amesteci cu cacao ( doua, trei linguri).
    Compozitia de cacao se toarna in mijloc.
    Se dau formele la cuptor pentru cca. 35-40 de minute ( faci testul cu scobitoarea)
    Se tin primele 15-20 de minute la foc mai tare: 180 grade C, dupa care se reduce focul la 170 grade C (foc potrivit).
    Se pudreaza cu zahar praf.
    2.PRAJITURA ECONOMICA SI RAPIDA
    Ingrediente:
    Blat:
    6 oua
    200 g zahar
    200 nuci taiate si prajite
    3 linguri faina.
    Crema:
    6 galbenusuri
    200 g zahar
    200 g margarina
    2 linguri cacao
    Blatul:
    Albusurile de la oua se bat spuma cu zaharul. Se adauga nucile prajite si faina si se da la cuptor.
    Crema:
    Galbenusele cu zaharul, margarina si cacao se bat pe abur pina se ingroasa.
    Dupa racirea blatului, crema se pune peste prajitura.
    Te pup!

  • 30 Septembrie 2012 22:52
    Iunona a răspuns:
    Salam de biscuiti:

    500 g biscuiti obisnuiti
    2 cani de zahar
    1 cana de apa in functie de biscuiti, crocanti sau moi
    5 linguri de cacao
    un pachet de margarina
    5 linguri de lapte praf
    nuca
    stafide
    esenta de rom

    Mod de preparare reteta

    Se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa pana se dizolva tot zaharul. Se adauga apoi pachetul de margarina, se lasa sa se topeasca, se toarna laptele praf in ploaie si se amesteca continuu cu telul.

    Se adauga cacaoa, nucile zdrobite, stafidele, esenta de rom si biscuitii sfaramati.

    Se ia de pe foc si se omogenizeaza compozitia.

    Pe o hartie tip celofan, unsa cu putin unt sau ulei, se pune compozitia, si i se da forma unui salam. Se presara deasupra praf de biscuiti, se ruleaza si se inoada capetele. Se lasa sa se intareasca.



    Sau Rafaelo:

    200 g unt sau margarina
    200 g zahar pudra
    200 g lapte praf
    150 g nuca de cocos pentru compozitie
    50 g nuca de cocos pentru decor
    alune sau fistic

    Mod de preparare reteta

    Se amesteca toate aceste ingrediente, se adauga aluna sau fistic in interior si se formeaza bilute care se dau prin nuca de cocos.
  • 2 Octombrie 2012 00:43
    AnnielaIoana a răspuns:
    Chiar in seara asta am facut cornulete cu gem.Si au iesit nemaipomenit de bune.(ma laud singura dar chiar mi-au placut).Ai nevoie de 1 kg faina, un cubulet drojdie, 10 linguri de zahar, 1ou(optional), 250 ml lapte, 100 g margarina si o lingurita de sare.Amesteci mai intai ingredientele solide(faina.sarea,zaharul)apoi dizolvi drojdia in putin lapte si o pui in mijloc peste faina. Dupa care adaugi oul, laptele, untul topit si framanti pana aobtii un aluat elastic.Il lasi la crescut cca 1 ora acoperit cu un prosop umed ca sa nu se intareasca aluatul la suprafata. Dupa ce a crescut intinzi aluatul pana obtii o foaie apoi tai aluatul sub forma de triunghiuri. Ungi tringhiurile cu putina margarina(topita), iar la baza triunghiului pui o jumatate de lingurita de gem si rulezi de la baza spre varf. Apoi asezi cornuletele intr-o tava acopetita cu hartie de copt si le lasi la 170 de grade(foc potrivit)pana se rumenesc putin(cam 15 min)apoi le ungi cu galbenus de ou sau apa cu zahar.Eu am presarat deasupra nuca de cocos. Sper sa-ti placa! Reteta e usoara iar cornuletele ies foarte bune.
  • 2 Octombrie 2012 00:56
    AnnielaIoana a răspuns:
  • 30 Septembrie 2012 21:53
    Undal a răspuns: