Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2778081intrebari
Ultimele intrebari
Cupio.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
21 Oct
SATI 300.255AFISARI
162.165VIZITE
145.893V. UNICI
30 Decembrie 2008
florycel intreaba:

CU CE POATE FII INLOCUITA BRANZA MASCARPONE



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    30 Decembrie 2008 18:52
    JayLeno a răspuns:

    In primul rand mascarpone nu este o branza, este o smantana dulce de foarte buna calitate cu un procent foarte ridicat de grasime, peste 80%. Din pacate nu poate fi inlocuita cu un alt tip, de aceea mascarpone este atat de unic si bun. Poti sa faci compromisuri cu diverse combinatii ieftine dar rezultatul nu va fi niciodata la fel de bun cum este folosind mascarpone. Un tiramisu facut cu frisca nu se compara cu unul facut autentic cu mascarpone! Un cunoscator isi va da seama imediat.

  • 22 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 31 Decembrie 2008 18:14
    rroxi44 a răspuns:
    Branza dulce cu zahar amestecata foarte fin si apoi cu frisca batuta - amestecand usor. Nu este mascarpone dar poate sa inlocuiasca in reteta de tiramisu, chiar daca un cunoscator isi da seama.
    Eu am facut o data asa si a fost bine, desi nu a iesit ca la carte. Dar a fost buna si s-a mancat. Pentru ca sa fie continutul mai usor branza trebuie sa fie mai putina cantitativ decat frisca.
  • 30 Decembrie 2008 17:39
    Raspuns anonim:
    Branza mascarpone poate fi inlocuita cu smantana mai grasa.
  • 30 Decembrie 2008 21:04
    Raspuns anonim:
    Castorus, florycel intreba cu ce poate fi inlocuita mascarpone-nu daca are si acelasi gust! logic ca este o mare mica diferenta dar mascarponele poate fi inlocuit cu smantana cu 24% grasime si doua plicuri cu praf de frisca.Eu asa am facut pentru ca la mine in oras nu se gaseste mascarpone











  • 31 Decembrie 2008 00:24
    Raspuns anonim:
    Cu branza dulce de vaca.
  • 31 Decembrie 2008 11:57
    Raspuns anonim:
    SMANTANA CU 25 % GRASIME
  • 2 Ianuarie 2009 21:48
    Raspuns anonim:
    da cu o smantana foarte grasa
  • 2 Ianuarie 2009 22:13
    Raspuns anonim:
    Crema de branza philladelfia o folosesc eu la tiramisu, prietena mea mi-a spus ca e mai bun tiramisu cu branza philadelfia decat cu mascarpone, incearca sa vezi,
  • 3 Ianuarie 2009 13:53
    Raspuns anonim:
    Depinde ce vrei sa faci.Eu am inlocuit Mascarpone cu brinza Ricota, numai pentru ca Ricota nu contine asa multe E-uri ca mascarpone.Acum de anul nou am facut un tort de MANGO si in loc de Mascarpone am pus Ricota.
  • 4 Ianuarie 2009 00:05
    Raspuns anonim:
    Eu folosesc pentru tiramisu o crema foarte gustoasa obtinuta astfel : 5 galbenusuri se bat bine cu 5 linguri de zahar, se pun pe foc si se adauga 10 linguri de vin alb, se amesteca incontinu timp de 1-2 min de cand incepe sa fiarba.Se pune la racit si apoi se amesteca cu 500 ml frisca batuta f bine ( se poate adauga in frisca, un pliculet intaritor de frisca, dar inainte de a se bate, frisca lichida se tine cel putin o ora la rece).
  • 10 Iunie 2009 11:05
    Raspuns anonim:
    Foarte bine... le ai
  • 25 Iunie 2009 12:13
    Raspuns anonim:
    Daca vreti un gust f. asemanator incercati smantana dulce 30% grasime pentru tiramisu, si gustul va fi apropae identic, iese un pic mai subtire decat cu mascarpone(smantana se bate inainte de a se amesteca cu crema de oua). Nu combinati si cu frisca lichida vegetala sau intaritor de firsca ca numa stricati. Tinuta la frigider crema se va intari.
  • 4 Ianuarie 2010 17:20
    Raspuns anonim:
    Am vrut sa fac tiramisu revelionul acesta si nu am mai gasit in nici un alt magazin mascarpone, asa ca am inlocuit-o cu philadelfia(nu light) si am mai pus in plus niste zahar. A iesit la fel de buna!
  • 31 August 2010 07:41
    Raspuns anonim:
    Eu pentru tiramisu am inlocuit mascarpone cu branza dulce de vacuta amestecata cu smantanawinking nu stiu daca a mai incercat cineva dar mie mi. a iesit mai bun decat cu mascarpone
  • 22 Octombrie 2010 00:21
    Raspuns anonim:
    Cu nimic care sa fie la fel
  • 15 Noiembrie 2010 12:12
    Raspuns anonim:
    Smantana dulce
  • 31 Decembrie 2010 15:44
    Raspuns anonim:
    Nu stiu ca si eu am cautat in tot orasul si nu am gasit!
  • 31 Decembrie 2010 17:20
    Raspuns anonim:
    Vreau sa incerc, sa o inlocuiesc cu o smantana grasa, de casa, pe care o tin la caldura o zi doua, pentru maturare, apoi o scurg de zer si o pun la frigider.
  • 3 Ianuarie 2011 19:46
    Raspuns anonim:
    Smantana
  • 16 Ianuarie 2011 15:37
    Raspuns anonim:
    Iti pot da reteta in interegime a cremei fara sa ai nevoie de mascarpone.Intai separi 3 galbenusuri de oua si le zbati bine cu 250g zahar; adaugi 250g branza topita si mixezi totul bine.Cand ai obtinut o compozitie omogena a cekor doua ingrediente adaugi 250-300g frisca, incorporand-o usor cu o spatula. Daca doresti o crema mai densa, adaugi o cantitate mai mica de frisca.
  • 14 Aprilie 2011 09:26
    kamessytta a răspuns:
    Hey, Florycel, poate fi inlocuit cu branza philadelphia amestecata usor cu lapte condensat nu cu mixerul ci cu o lingura de lemn.Dar cel mai bine este sa-ti faci tu mascarpone. Iata cum se face mascarponele original, nu e greu doar ca iti trebuie termometru de bucatarie pentru fierbere:
    1 litru de frisca din cea mai grasa posibila din aceea havy cream, sau smantana foarte grasa dar dulce nu acra, un sfert de lingura de cream of tartar sau sare de lamaie si un praf sare.Se pune frisca la incalzit (nu fiert) la 85 grade C nu mai mult amestecand continuu, apoi se adauga acidul tartric se mai amesteca cinci minute dar sa nu depaseasca 85 grade dupa care se da deoparte si se lasa putin sa se raceasca.Cand e cam la temperatura camerei se pune la strecurat intr-un tifon si se lasa cateva ore in bucatarie si apoi se transfera pentru o zi( neaparat 24 de ore) in frigider.A doua zi se ia din tifon cu lingura se adauga un praf de sare si se pune in cutii care se inchid ermetic dupa care se pastreaza in frigider pana la intrebuintare.Nu stiu cat poti sa o tii la frigider caci nu scria si eu cand fac o si folosesc.Nu e greu dar dureaza ceva dar chestia este ca iese un mascarpone minunat si fara E-uri. Spor la treaba!
  • 19 August 2014 16:04
    Bugala_Gheorghe_1954 a răspuns:
    Se poate inlocui foarte bine cu smantana de buna calitate si gust.
  • 29 Decembrie 2009 18:04
    samymas a răspuns:
    Castorus, mascarpone este super smantana, dar oare la 80% grasime nu ne confruntam cu oarece unt vartos?