Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2740629intrebari
Ultimele intrebari
Cupio.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
28 Aug
SATI 275.234AFISARI
126.882VIZITE
110.523V. UNICI
3 Iulie 2009
Anonim intreaba:

Cum fac un aluat pufos si moale pentru pizza?

intrebarea se refera la reteta ALUAT PTR PIZZA de pe gustos.ro


Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 7 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 3 Iulie 2009 15:12
    sidy a răspuns:
    400 g faina, 4 linguri ulei, 25o ml lapte caldut, 1 lingurita sare se amesteca cu un cub de drojdie( 7 g)care a fost faramitat si pus la crescut cu putin lapte caldut si o lingurita zahar.
    Coca obtinuta se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.
    se intinde blatul obtinut, usor cu mana in tava de copt care a fost tapetata cu hartie de copt.
    Impungem blatul cu furculita din loc in loc si il ungem apoi cu ketchupsau smantana si adaugam ingredientele care ne plac...
    Pofta buna si ...succes! Sigur va fi un blat moale si pufos...
  • 6 Iulie 2009 12:17
    totata a răspuns:
    500gr faina, 250ml apa, 1plic drijdie uscata, un vf cutit sare, 100gr unt sau margarina la temperatura camerei sau bagata putin la cuptorul cu microunde. Faina se amesteca cu apa calduta(nu fierbinte ca nu mai actioneaza drojdia), sarea, untul si se framanta un aluat elastic la care se adauga si o canita de ulei.aluatul se lasa la dospit cca 30 de min dupa care se intinde in tava se inteapa cu furculita si se pun ingredientele.In locul untului, poti folosi iaur sau smantana cum vrei. Spor la bucatarit.
  • 3 Iulie 2009 10:57
    RamonaMn a răspuns:
    5 oua batute la care adaugi 1 pahar bulion, 14 linguri de faina, 1/2 praf de copt, cimbru, sare, piper, 2 linguri ulei.
    amestecul il faci cu mixerul. ungi tava, torni aluatul asta, pui deasupra tot ce vrei tu pentru pizza, lasi in cuptor 20-30 de minute.
    In loc de bulion poti pune si iaurt.winking
  • 4 Iulie 2009 14:19
    ingerash_1766 a răspuns:
    Secretul e ca se pune 12 ore la frigider aluatul gata facut, inainte de al intinde... iasa ca la o pitzerie italiana.aluatul de pizza nu se face ca si cel de paine, doar mai moale
  • 7 Martie 2010 13:04
    Raspuns anonim:
    Jumatate de pachet de faina buna, un pahar de apa calda si o jumatate de pachet de drojdie. mai intai framantati faina cu apa apoi cu drojdia dizolvata si un pic de sare o puneti in tava si puneti pe ea ce vreti dumneavoastra pofta buna
  • 16 Octombrie 2009 13:38
    romeo27 a răspuns:
    Ramona fara suparare reteta care ai postat-o tu nu e nici macar pentru gogosi. niciodata nu se pune cimbru in aluat, daca e sa se puna undeva se pune in sosul de pizza care apropo nu e ketchup diluat. Cand faci pizza cu ketchup diluat deja e latura, dar asta e alta poveste. sidy eu inteleg ca ai o varsta si ca sti sa gatesti pentru ca esti femeie dar cand pui lapte deja faci aluat de gogosi.totata nu se pune unt si nici margarina in aluat. se pune pe tava ca sa nu se lipeasca dar e de preferat sa ungi tava cu ulei
  • 28 Octombrie 2012 19:43
    RobertoStephan a răspuns: