Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2764815intrebari
Ultimele intrebari
Cadouri USB - USBmania
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
30 Sep
SATI 268.209AFISARI
142.821VIZITE
129.483V. UNICI
25 Noiembrie 2008
adeline intreaba:

Cum imi dau seama daca ouale sunt proaspete sau nu?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    10 Decembrie 2008 00:30
    1942 a răspuns:

    Nu stiu de unde au scos raspunsurile, dar e total aiurea. Ouale proaspete stau pe fundul unui vas cu apa rece, cele vechi plutesc, pentru ca sunt mai usoare. Daca oul sta culcat in vasul cu apa, inseamna ca este de cateva zile, dca se ridica pe o parte, dar inca sta pe fund, atunci are 7-10 zile. Daca se ridica si mai ales, daca pluteste, este vechi si nu este recomandabil sa fie folosit.

  • 7 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 10 Decembrie 2008 03:32
    rroxi44 a răspuns:
    Cel mai la indemana este sa examinam aspectul exterior al acestuia. Un ou proaspat are coaja transparenta spre deosebire de cel vechi a carui coaja este mata.
    Un alt aspect care ne ajuta sa verificam cat de proaspete sunt ouale se refera la compactitatea lor. Atunci cand este clatinat un ou vechi produce senzatia de deplasare de lichid in interior.
    Cand va apucati de gatit este indicat sa spargeti ouale intr-un vas separat pentru a constata daca ele sunt proaspete sau nu. Cand este spart un ou proaspat, galbenusul ramane compact, iar albusul se tine de galbenus, in timp ce la un ou vechi galbenusul se imprastie, iar albusul se desparte de galbenus.
    Pentru a putea a conserva cat mai bine ouale este bine sa le pastrati la frigider. Daca insa aveti foarte multe si vreti ca ele sa-si mentina prospetimea un timp cat mai indelungat, trebuie sa le ungeti cu ulei pe toata suprafata si sa le infasurati cu hartie. Astfel porii vor fi inchisi iar pierderea de apa din albus si galbenus va fi foarte mica.
  • 11 Decembrie 2008 21:44
    mira a răspuns:
    Detin informatiile de la un specialist.Intr-adevar,ouale proaspete puse in apa rece se lasa la fund, cele de vechime medie stau usor oblic, iar cele vechi au tendinta de a pluti. Ouale foarte lucioase, parca lustruite, sunt vechi. Mira
  • 8 Decembrie 2008 23:25
    carla a răspuns:
    Trebuie sa te uiti atunci cand vrei sa le gatesti daca galbenusul are sange sau daca nu e compact. Atunci sunt vechi. Sau mai este o modalitate cum faceau femeile in varsta la tara, cand voiau sa vada daca ouale sunt proaspete. Luau o lumanare aprinsa si o punea in spatele oului, iar prin lumina care venea verificau daca in partea de sus a oului exista pernutza aceea alba de aer. Atunci sunt proaspete.happy
  • 8 Decembrie 2008 21:08
    sorinalaura a răspuns:
    ouale din comert sunt datate iar celelalte luate de la tara trebuie atunci cand le spargi sa observi daca nu au miros ciudat sau daca nu sunt tulburi...sa arate la fel cu cele proaspete din comert....cred ca e cea mai sigura modalitate de a le verifica.
  • 25 Noiembrie 2008 11:23
    Raspuns anonim:
    Incearca trucul cu apa, ouale proaspete plutesc.
  • 25 Noiembrie 2008 11:23
    sebi38 a răspuns:
    Pune oul intr-un pahar si daca acesta se scufunda este vechi, ouale proaspete stau la suprafata.
  • 25 Noiembrie 2008 11:23
    Andra_71 a răspuns:
    Daca intrebi sa vezi in piata daca sunt proaspete, sa stii ca acum i-au oblicat sa marcheze ouale cu data la care au fost produse asa ca iti poti da seama