Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2705512intrebari
Ultimele intrebari
Kurtmann
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
22 Iul
SATI 291.194AFISARI
124.162VIZITE
102.869V. UNICI
28 Decembrie 2009
lolita intreaba:

Cum pot gati ficatul? Mentionez ca nu-mi place dar medicul mi-a recomandat sa manc. As dori niste retete cu sos daca se poate.



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 9 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 28 Decembrie 2009 21:22
    mira a răspuns:
    Ce fel de ficat doresti sa gatesti:pasare, porc, vita? Toate trei felurile pot fi gatite gustos. Din ficat de pasare poti face un pate.Folosesti ceapa usor calita peste care pui ficateii sa se inabuse putin. Dupa ce totul s-a racit pui compozitia la minitocator sau la blender si macini. Adaugi doua oua fierte tare, o felie de paine muiata in lapte, sare, putin ketchup, eventual piper, putin unt.Se amesteca totul bine. Dintr-o compozitie similara la care adaugi si o mana de carne tocata poti face o placinta cu foi la cuptor.Ficatul de vita trebuie feliat subtire(1 cm.) si prajit rapid in ulei incins pe ambele parti (3`) ca sa nu se intareasca.Il sarezi si ii adaugi usturoi pisat.Se mananca cu mamaliguta.Nici mie nu mi-a placut ficatul, dar de nevoie in tinerete la recomandarea medicului am inceput sa-l indragesc.Scrie-ne cum te-ai descurcat.
  • 28 Decembrie 2009 19:57
    miauu a răspuns:
    Eu il mananc doar la gratar dar poti sa-l faci si asa Ceapa tăiată în felii subţiri se căleşte la foc mic în tot untul sau untdelemnul circa 10 minute, pînă cînd devine lucioasă, fără să se îngălbenească. Se adaugă apoi 2 linguri cu apă şi se fierbe acoperită, la foc mic, încă 10 minute, amestecînd, ca să nu se ardă. Se adaugă apoi ficatul tăiat felii şi condimentele. Se prăjesc acoperite 10 minute, întorcîndu-le pe ambele părţi, ca să se pătrundă bine, apoi se adaugă vinul, sucul de roşii şi apa, cît să cuprindă tot materialul din cratiţă. Se sărează după gust, se adaugă, facultativ, vin sau zeamă de lămîie şi se lasă să fiarbă încă 2-3 clocote. Se serveste simplă, caldă, ca fel întîi, sau cu garnitură de orez sau cu piure de cartofi, ca fel doi.
  • 30 Decembrie 2009 00:27
    Anca a răspuns:
    ZaZutotea, dar de ce scrii in spaniola? Crezi ca toata lumea o sa intelegeaca ca a la plancha inseamna pe gratar?
  • 28 Decembrie 2009 21:04
    lia a răspuns:
    Este o reteta pentru ficatul de pui.
    Prajesti ficatul intr-o tigaie. In alta tigaie pui putin ulei si smantana, cand incep sa clocoteasca, pui si ficateii. Daca obisnuiesti sa mananci si cu usturoi, cand este aproape gata, adaugi doi catei de usturoi pisati si frecati cu sare. Sa nu lasi sa fiarba prea mult usturoiul ca-si pierde din gust.
  • 28 Decembrie 2009 21:24
    midnight_2375 a răspuns:
    Uite cum il fac eu.

    Dupa ce il fierb, il pun in tigaie cu o picatura de ulei [de obicei de masline] si il prajesc putin.
    Dupa adaug neste ciuperci, taiate cubulete, si fierte 5 10 min, apoi pun sosul de rosii, putina apa, sa se omogenizeze, si pun tot felul de condimente tot ce gasesc si oregano, ce verdeturi am si le mai las pe foc putin,

    Mie imi place foarte mult, ficatul poti sa il tai micut ca sa nu se simte asa tare, cel mai bun este cel de pasare, desi cel mai bogat in fier am inteles ca este cel de vita. Inainte nu-mi palcea nici mie, dar din nevoie am mancat si acum imi place. Mai manac si gratar. Sper sa-ti placa. >big grin
  • 29 Decembrie 2009 11:53
    ILoveYouSoMuch a răspuns:
    Mananca ce a recomandat medicul poti sa-l prepari la tigaie cu sos uite asa se prepara il pui in tigae si amesteci niste ulei putina sare si usturoi eu am mancat si mi-a placut
  • 28 Decembrie 2009 20:37
    Raspuns anonim:
    Il poti manca fiert cu niste ulei de masline deasupra.
    Sau, faci un suc de rosii si il bagi si pe el acolohappy...
    Nu il fa prajit.
  • 28 Decembrie 2009 21:38
    Raspuns anonim:
    Lolita, eu nu stiu sa gatesc, stiu doar sa pap. De fapt sint expert la capitolul asta. Deci, adu ficatelu' ala la mine prajit si cu piure sau cartofi prajiti si castraveciori acri... promit sa-ti dau si tie, nu pap singur laughing
  • 28 Decembrie 2009 21:41
    Raspuns anonim:
    Caliti cu usturoi si putina apa si ulei, la sfarsit adaugi putin bulion(tomate frito)si cimbru.Nu manca prea mult pentru ca este toxic, nu se recomanda mai mult de 3-4 ori pe luna.Mananca carne de cal si carne rosie in general. Cel de porc merge a la plancha, cel de pui calit.