Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2706913intrebari
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
24 Iul
SATI 274.254AFISARI
116.546VIZITE
96.904V. UNICI
29 Martie 2009
Anonim intreaba:

Cum sa fac snitele crocante, cum sunt crispy strips de la KFC?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    29 Martie 2009 20:57
    zu a răspuns:

    Orice ai face.crede-ma ca nu iti vor iesi la fel ca la KFC, la fel ca si McDonald's, sunt secrete.iti dai seama, ca daca toti si-ar face acasa, mancare ca la fast-food-urile astea, ar da faliment, pentru ca nu s-ar mai duce nimeni

  • 14 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 30 Martie 2009 23:30
    gbrltdr a răspuns:
    Snitele crocante ca la KFC n-o sa reusesti... d-aia sunt si celebre... dar si noi romanii facem snitele crocante foarte bune.Eu,de exemplu, tai carnea felii transversal fibrei carnii... o bat putin cu ciocanul pentru carne,,, o sterg sa fie uscata ca sa nu se-nmoaie pesmetul...presar sare si piper, dau feliile astfel pregatite prin faina, le scutur sa nu fie prea multa, le trec prin ou batut, le scurg si apoi prin pesmet amestecat cu susan. Incing bine de tot uleiul in tigaie...sa fie suficient... apoi pun la prajit snitelele, dar sa nu fie multe...ca sa aiba loc sa se rumeneasca bine...si le faci un pic mai aramii, ca sa iasa crocante...Secretul KFC...cred ca este in arome si baile de ulei... dar n-as da un snitel facut de mine pe unul de la ei...alegerea iti apartine... dar sa stii ca snitelele mele au fost laudate! succes si pofta buna!
  • 6 Decembrie 2011 23:03
    C0rinne a răspuns:
    Ingrediente
    1 piept de pui dezosat
    250 ml lapte
    1 ou
    1 cana faina
    4 lingurite chili (pudra)
    1 1/2 lingurite sare
    1 lingurita usturoi granulat
    1 lingura vegeta de casa
    Bucati: 15
    Preparare
    Se taie pieptul de pui fasii groase de 1 deget. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider cca 2-4 ore.
    Se pune oala pe foc si in momentul in care apa incepe sa fiarba se stinge focul, se pune un capac si se lasa 10 minute. Se scurg fasiile de apa si dupa ce se racoresc un pic se absorb bine cu servetele de bucatarie.
    Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si 1 lingurita chili si omogenizati bine.
    In alt bol amestecati faina cu restul de chili, 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita usturoi granulat. Amestecati bine.
    Treceti fiecare fasie de pui prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina. Cand dati prin faina dati cu degetele umede prin faina ca sa se formeze acele "zdrente" specifice.
    Am incins bine de tot o sticla de ulei intr-o tigaie adanca. Am pus cate 5-6 fasii de pui o data in sita speciala pe care o are tigaia pentru prajit si le-am scufundat in baia de ulei pentru fix 3 minute. Le-am scos pe o farfurie cu servetele sa absoarba grasimea.
    Lasati crispy strips la racit macar 10 minute, ca sa se inmoaie un pic crusta. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante cca 2-3 ore dupa ce au fost preparate.
  • 31 Martie 2009 20:52
    IoanadArh a răspuns:
    La fel-la fel, nu ies, dar asemanator: secretul este sa foloesti pesmet si sa dai cam doua straturi adica... eu fac in felul urmator : fasiile de pui le condimentez cu condiment de pui apoi dau : o data prin, o data prin pesmet unde apas tare pe toate partile sa se lipeasca bine pesmetul si repet procedura. Astfel, se face o crusta groasa de pesmet cu ou. Si ca sa iasa foarte crocante, trebuie prajite in friteuza (mie imi ies mult mai crocante in friteuza decat in tigaie), sau daca le faci la tigaie... nici prea mult, nici prea putin ulei... mai degraba mai putin... si sa nu faci mai multe de doua ture in ulei, ca mai pica pesmet de pe ele si se arde si a treia tura ies negre aproape din start.

    eu am facut de multe ori fasii de piept ff crocante (tu vrei doar crocante, nu neaparat iuti)... gustul iese dupa cum le condimentezi.

    si sosul acela Glenn e foarte usor de facut : faci o maioneza repede, si pui usturoi pisat in ea. E buna doar proaspata, sa n-o pastrezi ca risti sa te imbolnavesti.

    Pofta buna! happy

    pe scurt: secretul e pesmetul (in cazul meu)
  • 29 Martie 2009 20:33
    Raspuns anonim:
    Eu nu stiu cum sunt cele de la KFC, dar pentru a fi crocante le poti da prin fulgi de cereale, cereale de la kellogs de exemplu si migdale macinate sau susan.
  • 29 Martie 2009 20:51
    Raspuns anonim:
    16 Decembrie 2008
    KFC Crispy Strips & Sos Marinat
    KFC Crispy Strips
    Ingrediente:
    1 ou
    1 ceasca de lapte
    2 cesti faina
    2 1/2 lingurite sare
    3/4 lingurite piper
    3/4 lingurite MSG *
    1/8 lingurite praf de usturoi
    1/8 lingurite praf de copt Reteta KFC Crispy Strips

    Mod preparare:
    1. Taiati 6 piepti de pui in fasii mici (dupa gustul fiecaruia).
    2. Puneti-le la marinat peste noapte (24h), daca nu aveti timp, macar 4h (reteta sos marinat mai jos).
    3. Preincalziti uleiul din tigaie pana la 200-350 de grade.
    4. Intr-un bol, amestecati 1 ou cu 1 ceasca de lapte.
    5. Inmuiati fasiile de pui in amestecul de ou si lapte.
    6. Tavaliti fasiile si pe-o parte si pe cealalta prin “aluat” (sare, piper, msg, praf usturoi, praf copt), dupa care inmuiati-le din nou in ou si lapte.
    7. Prajiti-le in tigaie pana capata o culoare maro-galbui (rumenit) aprox. 5 minute sau pana cand incep sa pluteasca in ulei.
    8. Luati-le din tigaie si lasati-le la scurs vreo 5 minute.

    KFC Sos Marinat
    Ingrediente:
    2 linguri potassium chloride
    2 linguri sare neiodata
    4 linguri MSG *
    1/8 linguri praf usturoi
    1/3 ceasca baza pentru supa pui (vegeta)
    5 cesti apa
    Mod preparare:
    Amestecati toate ingredientele dupa care lasati aripioarele, copanelele sau fasiile de piept de pui la marinat aprox. 24h (se pot tine si doar 4h la marinat, insa cu cat sunt tinute mai mult la marinat cu atat sunt mai bune!).
    Sa ne spui cum au iesit.

    Esti constient ca retelele originale ale colonelului Sanders (cel ce a deschis primul KFC din lume) sunt secrete.
  • 29 Mai 2009 12:34
    Raspuns anonim:
    E un mare bullshit ca reteta colonelului Sanders e secreta, vreau sa va spun ca astea de la noi, sunt mult mai bune decat cele originale, am stat in SUA 2 ani, stiti ce sunt crispy strips la ei? niste snitele de pui intr-un invelis lipicios, moale si elastic. cuvantul crispy isi pierde toate intelesurile. deci retetele nici macar nu-s la fel, spre deosebire de cele de la McD, care chiar au acelasi gust si in SUA, fiecare stat si le face dupa cum il taie capul. deci daca aveti cunostinte pe la KFC, poate aflati si cum sunt facute
  • 18 Iunie 2009 18:35
    Raspuns anonim:
    In anglia pe fiecare bulevard sunt 4 -5 take awey-ri si toate au si aripioare si pulpe si peste si snitel,
    da toate sunt diferite.la nici unu nu gasesti acelasi gust. oare sa fi uitat vreun ingredient? va spun eu ca nu pentru ca nu exista o reteta ascunsa si fiecare condimenteaza dupa placul si stiinta lui. da ce e la fel este prajirea in foarte mult ulei pentru patiserie se gasea si in romania ceva asemanator olina se numea si arata mai mult ca si o untura decat ca si uleiul si bineinteles se prajesc in fripteoza.
  • 12 Noiembrie 2009 14:16
    Raspuns anonim:
    Crusta aia crocanta de pe aripi si sprips e faina.
  • 25 Noiembrie 2009 13:11
    Raspuns anonim:
    Ce inseamna MSG?
  • 21 Mai 2010 21:59
    Raspuns anonim:
    Msg-ul =glutamat de sodiu
  • 4 Ianuarie 2013 09:17
    rodionmax a răspuns:
    Mie mi-au iesit exact ca alea de la KFC cu reteta asta mai veche: http://www.amz.ro/retete-cu-pui/reteta-de-pui-crocant-si-iute-ca-la-kfc-crispy-strips. Toate ingredientele le-am luat de la Kaufland. Un deliciu!
  • 19 Septembrie 2013 09:26
    Abby1 a răspuns:
  • 30 Ianuarie 2013 14:56
    Tudose_George_1997 a răspuns:
    Nu vor iesi ca la KFC.secretul e sa folosesti fulgi de porumb zdrubiti dar nu chiar firimituri, pesmet, faina si ou.condimente un pic boia iute 2-3 lingurite chilli pudra.secretul, crede-ma este ca dka nu folosesti fulgi de porumb si chilli si boia foloseste niste nachos iuti zdrobite. POFTA BUNA!
  • 29 Septembrie 2009 18:24
    andreiruncan a răspuns:
    Ingrediente:
    - 2 bucati mari de piept de pui
    - 3 oua
    - 2 cani de fulgi de porumb aurii
    - 2 linguri de amidon

    Pentru marinarea carnii:
    - o cana de lapte
    - 2 linguri de praf de usturoi
    - 2 linguri de chilli iute (o lingura daca nu va plac atat de picante ca si cele de la KFC)
    - o lingura de paprika
    - o lingura de piper

    In primul rand, amestecati toate ingredientele pentru marinata, taiati carnea fasii pe lung si lasati-o la marinat peste noapte. Eu folosesc o punga cu fermoar, pe care o tin neaparat la frigider.

    Cand carnea e gata de marinat, se face un sos din ouale batute, 1/2 cana de fulgi si amidon, se condimenteaza cu putina sare si piper, in functie de cat le doriti de picante. Ideea e ca sosul trebuie sa fie destul de gros, asa cum il vedeti pe tel in poza, pentru ca fulgii de porumb sa se prinda cat mai bine. Dati carnea intai prin amestecul de ou cu fulgi, apoi prin fulgii de porumb (care trebuiesc bine maruntiti ). Crisy Strips se prajesc in baie de ulei, in tigaie adanca, tuci sau friteuza.
    Nu cred ca e cazul sa mai lungesc povestea... am mai zis-o, nu pretind ca e reteta originala si nici ca vor fi identice cu cele de la KFC, dar Crispy Strips ale mele au fost foarte bine marinate, suculente in interior si foarte crocante la exterior, picante bine de tot, ce mai, noua ne-au placut. Pofta mare sa aveti