Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2799299intrebari
Ultimele intrebari
StarShinerS
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
21 Noi
SATI 266.592AFISARI
143.450VIZITE
129.309V. UNICI
11 Iulie 2009
Anonim intreaba:

Cum sa gatesc crevetii?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 3 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 12 Iulie 2009 22:35
    machupicchu a răspuns:
    Personal ii mananc numai fierti cu salata, maioneza si lamaie...
  • 11 Iulie 2009 21:39
    Silvia a răspuns:
    In mare :d
  • 11 Iulie 2009 20:19
    urbanghost a răspuns:
    * Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetul mare si aratator, apoi trageti-l si rasuciti-l pana cand se desprinde de coada. Desprindeti picioarele de dedesubt, apoi desprindeti usor carapacea cu degetele, lasand intacta carnea inauntru.
    * Creveti mici se pot gati sau consuma ca atare, dar in cazul celor cat un deget sau mai mari, trebuie sa asezati crevetele decorticat pe o parte si sa-l crestati pe spate de la gat pana in varful cozii, dand la iveala o vinisoara neagra – aceasta este intestinul crevetului. Se poate scoate cu ajutorul unui cutit – dureaza doar o clipa si operatia se poate efectua inainte sau dupa preparare.
    * Nimic nu se compara cu crevetii intregi. Decorticati-i pe masura ce-i mancati, desprinzandu-le capetele si sorbind zeama consistenta din interior. Pentru a-i gati, aruncati-i in apa clocotita si sarata si lasati-i sa fiarba cateva minute, pana cand se inconvoaie, devin rozalii si sunt fierbinti in intregime.
    * Crevetii intregi, nedecorticati sunt nemaipomeniti la gratar sau pur si simplu fierti si consumati cu maioneza. Creveti decorticati sunt fantastici la prepararea cu specific asiatic; puteti sa-i faceti si la gratar, dara aveti grija sa nu-i lasati prea mult. Sunt gata imediat ce devin roz si s-au incins.
    * Crevetii sunt foarte gustosi daca ii dati prin putina faina condimentata cu ardei iute faramitat si ii prajiti in ulei incins; sunt deliciosi si crocanti, alaturi de o bere rece.
    * Pentru a gati 450 g de crevete, puneti la fiert 2 l de apa.
    * Puneti putine sare in apa. Puteti adauga si suc de lamaie daca doriti.
    * Opriti focul si turnati toti crevetii in apa.
    * Lasati sa se inmoaie 3-5 minute sau pana ce sunt gata. Crevetii sunt foarte buni atunci cand sunt gatiti usor.
    * Verificati taind unul in jumatate. Daca carnea sa este opaca in totalitate, atunci este gata.
    * Scoateti-i din apa fiarta imediat.

    Etapa a II-a

    * Fierberea sau inmuierea rapida a crevetilor este cea...