Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2819958intrebari
Ultimele intrebari
Cadouri USB - USBmania
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
19 Dec
SATI 276.751AFISARI
134.266VIZITE
118.621V. UNICI
15 Februarie 2009
pop_gabitzu intreaba:

Cum se fac foile de lasagna?



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    15 Februarie 2009 20:27
    monicaclaudia a răspuns:

    Cu aceas pasta care faci taietzeii de casa )) doar ca o intinzi si o tai la masura tavii unde faci lasagnele

  • 4 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 19 Februarie 2009 11:55
    monicaclaudia a răspuns:
    Zazu scuze dar de ce fierbi foaia? nu inteleg? atunci cind bagi totul in cuptor iese o mamaliga pasta fiind prea coapta (.
    daca nu sti ca sa prepari foile ( cu acelias ingrediente ca si taietzeii ) cumpara din magazin care is gata facute si chiar daca is dure ( ca si macaroanele ), nu e niaparat ca sa le oparesti daca nu vrei eu le pun asa cum le iau din cutie ele se coc cu sosul cu care faci straturile si cu besciamella ( cei care vor ca sa ma critice nu au de cit dar nu stiu cum se numeste in romaneste ). aaa PS: daca vrei sa fie mai, mai, eu fac o omleta subtire max 0, 5 cum de dimensiunea tavi unde prerari lasagnele si pui in mijloc foaia asta de omleta aaa e doar un mod in care il fac eu happy voi puteti alege.))
  • 15 Februarie 2009 20:32
    rael a răspuns:
    400 g faina
    2 oua
    2 galbenusuri
    sare

    Se pune faina pe masa, se face o gaura in mijloc unde punem ouale si sare, batem ouale cu furculita si incet incet incepem sa incorporam faina, amestecam cu forta, daca este nevoie mai adaugam cateva linguri de apa. Framantam bine aluatul si cand incepe sa fie elastic il batem de cateva ori de masa, de la o inaltime de cca 50 cm il aruncam cu forta pe masa, apoi adunam aluatul si il tinem la frigider cca 30 minute.
    Incepem sa-l intindem cu sucitorul, pe masa curata si presarata cu faina, intoarcem mereu aluatul de pe o parte pe alta si avem grija sa nu rupem foaia obtinuta. Daca nu aveti o masa mare e preferabil sa intindeti cantitati mai mici de aluat.
    Din "patura" obtinuta( intinsa cat mai subtire ) taiati foi de marimea tavei in care doriti sa faceti lasagnele si le lasati sa se usuce cca 30 minute pe un servet uscat.
    Intr-o tigaie mare puneti apa si sare si opariti fiecare foaie de aluat, dupa care o lasati sa se scurga de apa pe o tava acoperita cu un servet.
  • 16 Februarie 2009 00:04
    bluedar a răspuns:

    Pentru fiecare 100 de grame de faina, pui un ou, sare si pregateste pentru orice eventualitate si apa calduta, putina. asezi faina pe planul de lucru, faci o gaura in mijloc si pui oule, si incepi sa le amesteci, compozitia va parea dura, dar trebuie sa o framanti pana cand nu mai e lipicioasa, o lasi sa se odihneasca 30 de minute, dupa care incepi sa o intinzi, cat de subtire poti insa fara sa se rupa, se lucreaza pe suprafata infainata. Tai foaia de marimea tavii in care vrei sa pregatesti lasagna. Succes!
  • 15 Februarie 2009 20:30
    Raspuns anonim:
    Acelasi aluat ca la taiteii de casa, se fierb in apa clocotita cca.2-3 minute si se scot pe un suport metalic plan pentru a se scurge, nu se fierb mult pentru ca devin pastosi, chiar daca ai senzatia ca nu sunt fiert 2-3 minute ajung, si se adauga foile pe rand si apa din abundenta, pentru ca altfel se lipesc unele de celelalte(la apa se adauga putin ulei)