Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2616215intrebari
Ultimele intrebari
Cupio.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
23 Apr
SATI 306.262AFISARI
147.561VIZITE
125.601V. UNICI
10 Octombrie 2010
konys intreaba:

Cum se fac gogosile!



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • 3 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 10 Octombrie 2010 18:15
    Psihiatra a răspuns:
  • 10 Octombrie 2010 18:37
    AnonymousMm a răspuns:
    Ingrediente:
    500 gr faina
    5 linguri zahar
    2 oua si un galbenus (sau 3 oua mici)
    200 ml lapte cald
    25 gr drojdie proaspata
    un varf de cutit sare
    se mai poate pune zahar vanilat (dar atunci se scade din cantitatea de zahar)
    Am facut aluatul la masina de paine:
    - am pus drojdia, o lingurita de zahar, o lingura de faina si 100 ml de lapte intr-un pahar si le-am lasat sa creasca cam 10-15 min.
    - am pus in masina de paine ouale, restul de lapte, sarea
    - apoi am pus faina amestecata cu zaharul
    peste faina am pus amestecul de drojdie si am dat drumul la programul pentru aluat
    Am scos aluatul din masina, l-am intins pe masa infainata nu foarte subtire (cam 1 cm grosime), am decupat forme rotunde cu un pahar.

    Le-am mai lasat pe masa vreo 15 min.
    Se prajesc apoi gogosile in uleiul bine incins, la foc potrivit, pe ambele parti, pana cand se rumenesc. Se scot pe un servet sa se aboarba uleiul, apoi se pudreaza cu zahar pudra.
    Se mai pot pune si diverse sosuri (ciocolata, caramel, dulceata) peste ele.
    Succes la gatit si pofta bunathumbs up!
  • 10 Octombrie 2010 18:20
    mariusrkk a răspuns:
    1, 5 kg faina alba
    3 cubulete drojdie (100 gr praf)
    3 lingurite zahar tos
    2 oua
    150 ml ulei
    1 pahar de lapte
    sare dupa gust, ulei pentru prajit

    Mod de preparare

    Drojdia se amesteca cu zaharul si cu laptele care s-a incalzit in prealabil si se lasa 5 minute.

    Se toarna peste faina, se adauga si oualele battue, uleiul si se amesteca bine, pana se obtine un aluat destul de elastic.

    Aluatul se lasa la crescut 30 de minute, la cald.

    Se intinde aluatul pe masa de lucru si se imparte in cilindri subtiri si lungi, care se ruleaza, in spirala, de la jumatate.

    Intr-un vas de fonta (preferabil tuci) se pune ulei la incins si cand este foarte bine incins se pun gogosile rasucite.

    Se lasa pana devin aurii-cafenii si apoi se scot pe un servet de hartie, pentru inlaturarea surplusului de ulei.




    Tips:

    Se servesc fierbinti, cu zahar pudra deasupra.